Intensive Tantra Training

Voel jij dat je diep in tantra wilt duiken, dat je klaar bent voor een volgende stap en dat je méér wilt dan losse workshops volgen?

Dan is de Intensive Tantra Training (level 1) een prachtige next step die jou het volgende kan geven:

 • meer ontspanning en stroming in je lichaam
 • inzicht in belemmerende (gedrags)patronen en blokkades en de oorzaken hiervan
 • terug in contact met je ware zelf
 • ontspanning in intimiteit en seksualiteit
 • verbinding met spirit
 • grotere persoonlijke effectiviteit in je werk (in het tantraveld of daarbuiten)
 • onderdeel worden van een groep toegewijde mensen (‘Kaula’) ter ondersteuning van je meditatiebeoefening

” Het zijn grote woorden maar deze Intensive heeft echt mijn leven veranderd. Gedurende een aantal maanden ben je heel intensief met jezelf en je proces bezig en je wordt uitgedaagd om de tantra ook in je hele leven te integreren. Alles wat je normaal misschien niet wilt zien komt aan het licht. Dat is soms zwaar, maar uiteindelijk zorgt het voor een prachtige transformatie. “

Opzet level 1

 • Drie meerdaagse retreats en een integratiedag
 • Een vaste groep jonge mensen (18-45 jaar), maximaal 24 deelnemers
 • Tussentijdse intervisie
 • Reflectieverslag

Vorm
We werken met dans, lichaamswerk, meditaties, bewustzijnsoefeningen, ademwerk, mantra’s, persoonlijke reflectie, de-armouring, ceremonies, massage, sharing en stilte. Onze aanpak is veilig, licht, praktisch, down-to-earth en tegelijkertijd prikkelend, diepgaand en spiritueel. Verwacht geen lange teachings, het zelf ervaren staat centraal. We werken vanuit het hart, in een liefdevolle en respectvolle omgeving.

Doelgroep
De Intensive Tantra Training past bij jou (18-45 jaar) als jij jezelf en de wereld een diepe transformatie toewenst en je voelt dat jij tantra echt wil integreren in je dagelijks leven, zowel privé als in je (toekomstige) werk. Als je al op het gebied van tantra, lichaamswerk of massage werkzaam bent, zul je veel technieken uit de training in je huidige werk kunnen gebruiken.
Je dient een zekere stevigheid in jezelf te hebben om aan de training mee te kunnen doen. Als we je nog niet kennen, hebben we mogelijk van te voren een gesprek met je, om te onderzoeken of deze training de juiste plek voor je is. Hoewel de meeste deelnemers bij deze training tussen de 18 en 40 jaar zijn, is er ook ruimte voor een aantal 40-plussers.
Het is sterk aan te raden om in de periode van de training (4 januari-28 april) niet te veel andere activiteiten of workshops te plannen, zodat je tijd hebt voor integratie tussen de modules door.

Blok 1: Awakening the Body
In deze eerste retreat creëren we met elkaar een veilige space waarin iedereen zichzelf mag zijn. Vervolgens werken we intensief met het fysieke, emotionele en energetisch lichaam. Via ademwerk, massage, lichaamswerk en meditatie maak je je meer en meer contact met je eigen lichaam. Dit maakt dat je je ook bewust(er) wordt van de blokkades in je lichaam. Door hier met aandacht bij te zijn en bepaalde tools in te zetten, kan je natuurlijke levensenergie meer en meer gaan stromen, wat je vitaliteit en levensvreugde zal vergroten. In dit blok leer je tevens hoe je een (eenvoudige) de-armouring sessie kunt geven en de-armouring kunt inzetten bij andere vormen van massage.

Blok 2: Heart & Sex Integration
In dit tweede blok werken we intensief met de thema’s contact, intimiteit en seksualiteit. Je maakt een helende reis waarbij je onderzoekt waar jouw liefdesenergie en seksuele energie stromen en waar er mogelijk nog blokkades, pijn, schaamte etc. aanwezig zijn. Hierbij kijk je ook naar de mogelijke oorzaken ervan. Hoewel de retreat intiem te noemen is, vinden er geen seksuele handelingen tijdens de sessies plaats.

Blok 3: Opening to Spirit
In dit derde blok komen thema’s aan de orde zoals: jouw verbinding met het grotere geheel en met de goddelijke stroom, bewustzijn van het ego en de mind en het neerzetten van jouw levenswerk. Hierbij werken we o.a. met overgave en devotie. Naast het lichaamswerk is er ook ruimte voor mindfulness, meditatie, stilte en prayer. Tevens doen we een cacao-ceremonie. Met dit alles kun je steeds sterker gaan ervaren hoe het is als je je overgeeft aan de stroom van het leven en kun je ontdekken wat jouw ‘levenswerk’ is.

Integratiedag
Op deze dag laat je in een korte presentatie een indruk zien van jouw proces in deze training. Daarnaast besteden we extra aandacht aan het integreren van het geleerde in privé en werk.

Vervolg: level 2
In het najaar van 2019 kun je doorstromen naar level 2.


PRAKTISCHE GEGEVENS – LEVEL 1 – 2019:

Locaties
Blok 1 en 3: Helios Centrum (Heerde)
Blok 2: Venwoude (Lage Vuursche)
Integratiedag: De Bilt

Data en tijden (let op: data zijn op dit moment onder voorbehoud en kunnen nog wijzigen)
Blok 1: 4-6 januari 2019 – Awakening the Body (vrijdag 10.00 uur tot zondag 17.00 uur)
Blok 2: 7-10 februari 2019 – Heart & Sex Integration (donderdag 10.00 uur tot zondag 17.00 uur)
Blok 3: 29-31 maart 2019 – Opening to Spirit (vrijdag 10.00 uur tot zondag 17.00 uur)
Integratiedag: zondag 28 april 2019 (10.00 – 17.00 uur)

Begeleiding: Wendy Doeleman & Bliss Your Body-team

Prijs
De kosten voor de training zijn 1649 Euro. Dit is inclusief drie meerdaagse retreats, de integratiedag, tussentijdse begeleiding, alle maaltijden, verblijf (slapen op een meerpersoonskamer) en een exemplaar van het boek Hartelust van Wendy. De kosten zijn als opleidingskosten aftrekbaar bij de aangifte van je IB.

Slapen
* Bij Helios (blok 1 en 3) slaap je op een meerpersoonskamer of slaapzaal. In beperkte mate is het mogelijk om een van de eenpersoonskamers te reserveren. Dit kost 20 Euro per nacht. Een verzoek hiertoe kun je op het inschrijfformulier noteren.
* Op Venwoude (blok 2) slaap je in de groepszaal maar als je wilt kun je een kamer huren (1 of 2 persoons). Voor drie nachten op een eenpersoonskamer betaal je 130 Euro, voor een tweepersoonskamer 98,50 Euro pp.

Maaltijden
Alle maaltijden zijn vegetarisch en zo veel mogelijk biologisch. Voor bijzondere dieetwensen wordt op Helios (blok 1 en 3) een kleine vergoeding gevraagd.

Certificaat
Als je alle retreats hebt gevolgd, mee hebt gedaan aan de tussentijdse intervisiebijeenkomsten en een reflectieverslag hebt ingeleverd waarin je je groeiproces in privé en werk beschrijft, ontvang je het certificaat.

Aanmelden
Je kunt je aanmelden via het inschrijfformulier op deze site.
Ben je zwanger, heb je op dit moment lichamelijke of psychische problemen of heb je traumatische ervaringen uit het verleden die nog niet bij ons bekend zijn? Meld ook dit dan bij je aanmelding.

Testimonials
Hieronder vind je enkele reacties van mensen die de training van 2018 hebben gedaan.

WOW… wat een ervaring was het. Veel heerlijke momenten, maar ook moeilijk, pijnlijk en confronterend. En dan weer een heerlijk moment. Ieder ogenblik was waardevol en leerzaam. Deze Intensive was een onmisbare schakel in mijn transformatie: mijn persoonlijke pad in het loslaten van oude patronen en het ontdekken van mijn natuurlijk flow. Dank je wel, Wendy. Ik ben hier heel erg blij mee.

Een prachtige, intensieve en krachtige training, waar je jezelf ontmoet in contact met een ander. Wendy weet als geen ander met gevoel, humor en down-to- earth je mee te nemen in deze mooie reis. Steeds meer thuiskomen in mijn tempel waardoor ik in verbinding kom met anderen vanuit mijn hart.

Thuiskomen in jezelf, in het leven. Met een groep en een team die precies diezelfde stappen zetten; soms even op een ander pad, maar op de kruisingen kom je elkaar in alle openheid, eerlijkheid, echtheid en liefde weer tegen. Hierdoor ontstaat een bijzondere en onvergetelijke reis, ik zou ‘m zo weer maken.

De training heeft me heel wat inzichten gebracht over de oorzaken van de moeilijkheden die ik ondervond in het verbinden met vrouwen, wat maakt dat dit nu veel vlotter verloopt.

Wat een geweldige reis! Een reis naar binnen in mezelf, maar ook in connectie met de ander. Een reis die confronteert en spiegelt, maar mij ook liet spelen en groeien. Een reis die (oude) wonden bloot legt, maar ook heelt. Zoveel meer zachtheid, sensualiteit, vrouwelijkheid en verbondenheid met mezelf. Intens dankbaar.

This is not your everyday retreat. Wendy neemt je mee op reis langs je eigen comfortzone, je verlangens en al je ingesleten patronen en bullshit. Het is zijn drie weekenden met hoge pieken en soms lage dalen. Als je er aan over kan geven, kom je er als herboren uit met genoeg voer en energie voor de komende tijd. Ik kan het iedereen aanraden die echt diep wilt gaan en lekker wil zweten.

Ik had het absoluut niet willen missen om onderdeel te zijn van deze Intensive. Om met dezelfde groep dit proces door te maken was zowel ondersteunend als uitdagend. Het programma zat vol met veel mooie oefeningen, die me ook écht uitdaagden en me levend deden voelen! Erg veel dank voor fantastische Wendy en haar team!

 

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief. Iedere 10e aanmelding ontvangt een kortingsbon van 15 Euro voor een workshop of individuele sessie. In onze privacyverklaring kun je lezen dat we zorgvuldig met je persoonsgegevens omgaan.