Intensive Tantra Training

In deze diepgaande training ontdek je de kracht en schoonheid van tantra en ga je deze eeuwenoude levensvisie op je eigen manier in je leven (privé en werk) integreren.

De training bestaat uit drie meerdaagse retreats en een integratiedag (januari – april 2019) en omvat de belangrijkste aspecten van onze visie op tantra: het ontwaken en vrijmaken van het (fysieke, emotionele, energetisch) lichaam, het verbinden van hart & seks en het verbinden met spirit, oftewel met het ‘Al’ en met je eigen kern.

We werken met dans, beweging, lichaamswerk, tantrische meditaties, bewustzijnsoefeningen, ademwerk, persoonlijke reflectie, de-armouring, ceremonies, massage, sharing en stilte. Onze aanpak is veilig, licht, praktisch, down-to-earth en tegelijkertijd prikkelend, diepgaand en spiritueel. Verwacht geen lange teachings, het zelf ervaren staat centraal. We werken vanuit het hart, in een liefdevolle en inclusieve omgeving.

De training is bedoeld voor jonge mensen (20-45 jaar) die willen ontdekken hoe ze tantra in hun leven (privé en werk) kunnen integreren. De training zal je meer in je eigen kracht zetten en daarmee ook de persoonlijke effectiviteit in je werk vergroten.

Opzet
De drie retreats en de integratiedag vormen één geheel. Je maakt je reis met een vaste groep (jonge) mensen, wat de kracht van je proces zal versterken. Je werkt met intenties (privé- en werkgerelateerd) waar je in de weken tussen de retreats door aandacht aan besteedt. Op de integratiedag gaan we praktisch in op het integreren van het geleerde in werk en privé en geef je tevens een korte presentatie waarin je je proces verwoordt of verbeeldt. Ter support van je groeiproces schrijf je na iedere retreat een kort reflectieverslag en heb je in die periode ook een bijeenkomst met een vaste intervisiegroep. Na afloop van de training kun je kijken of je door wilt stromen naar de verdiepingstraining (najaar 2019).

Doelgroep
De Intensive Tantra Training past bij jou als jij jezelf en de wereld een diepe transformatie toewenst en je voelt dat jij je (op jouw eigen, unieke manier) echt aan het tantrapad wil wijden, zowel privé als in je (toekomstige) werk. Je dient een zekere stevigheid in jezelf te hebben om aan deze training mee te kunnen doen. Als we je nog niet kennen, hebben we van te voren een intakegesprek met je, om te onderzoeken of deze training de juiste plek voor je is. Hoewel de meeste deelnemers bij deze training tussen de 20 en 40 jaar zijn, is er ook ruimte voor een aantal 40-plussers.
Het is sterk aan te raden om in de periode van de training (4 januari-28 april) niet te veel andere activiteiten of workshops te plannen, zodat je tijd hebt voor integratie tussen de modules door.

Blok 1: Awakening the Body
In deze eerste retreat werken we intensief met het fysieke, emotionele en energetisch lichaam. Via ademwerk, massage, lichaamswerk en meditatie maak je je meer en meer contact met je eigen lichaam. Zo kan je natuurlijke levensenergie (weer) meer gaan stromen, wat je vitaliteit en levensvreugde zal vergroten. Vanuit een stevige basis kun je vervolgens de ander ontmoeten. We besteden veel aandacht aan een veilige setting. In deze retreat leer je tevens hoe je een (eenvoudige) de-armouringsessie kunt geven en de-armouring kunt inzetten bij andere vormen van massage.

Blok 2: Heart & Sex Integration
In deze tweede retreat werken we intensief met de thema’s liefde, intimiteit en seksualiteit. Je maakt een helende reis waarbij je onderzoekt waar jouw liefdesenergie en seksuele energie stromen en waar er mogelijk nog blokkades, pijn, schaamte etc. aanwezig zijn. Dit is een intense en intieme retreat die zeer openend en bevrijdend kan werken voor zowel het hart- als het bekkengebied. Van hieruit kun je ook de stap maken naar het leren omgaan (containen) met deze energie in contact met een ander (in relatie of als professional met een cliënt).

Blok 3: Opening to Spirit
In deze retreat komen thema’s aan de orde zoals: jouw verbinding met het grotere geheel en met de goddelijke stroom, het overstijgen van je (verstoorde) ego en belemmerende gedachten en het neerzetten van jouw levenswerk. Hierbij werken we met creativiteit, overgave en devotie. Naast het lichaamswerk is er ook de nodige ruimte voor mindfulness, meditatie, stilte en prayer. Tevens doen we een bijzondere cacao-ceremonie. Met dit alles kun je steeds sterker gaan ervaren hoe het is als je je overgeeft aan de stroom van het leven en kun je ontdekken wat jouw ‘levenswerk’ is.

Integratiedag
Op deze dag laat je in een korte presentatie een indruk zien van jouw proces in deze training. Daarnaast besteden we extra aandacht aan het integreren van het geleerde in privé en werk.


PRAKTISCHE GEGEVENS 2019:

Locaties
Blok 1 en 3: Helios Centrum (Heerde)
Blok 2: Venwoude (Lage Vuursche)
Integratiedag: De Bilt

Data en tijden
Blok 1: 4-6 januari: Awakening the Body (3 dagen: vrijdagochtend 10.00 uur tot zondagmiddag 17.00 uur)
Blok 2: 7-10 februari: Heart & Sex Integration (vier dagen: donderdagochtend 10.00 uur tot zondagmiddag 17.00 uur)
Blok 3: 29-31 maart: Opening to Spirit (3 dagen: vrijdagochtend 10.00 uur tot zondagmiddag 17.00 uur)
Integratiedag: zondag 28 april (10.00 – 17.00 uur)

Begeleiding: Wendy Doeleman & Bliss Your Body-team

Prijs
De kosten voor de training zijn 1649 Euro. Dit is inclusief drie meerdaagse retreats, de integratiedag, tussentijdse begeleiding, alle maaltijden, verblijf (slapen op een meerpersoonskamer) en een exemplaar van het boek Hartelust van Wendy.
De kosten zijn als opleidingskosten aftrekbaar bij de aangifte van je IB.

Slapen
* Bij Helios (blok 1 en 3) slaap je op een meerpersoonskamer of slaapzaal. In beperkte mate is het mogelijk om een van de eenpersoonskamers te reserveren. Dit kost 20 Euro per nacht. Een verzoek hiertoe kun je op het inschrijfformulier noteren.
* Op Venwoude (blok 2) slaap je in de groepszaal maar als je wilt kun je een kamer huren (1 of 2 persoons). Voor drie nachten op een eenpersoonskamer betaal je 130 Euro, voor een tweepersoonskamer 98,50 Euro pp.

Maaltijden
Alle maaltijden zijn vegetarisch en zo veel mogelijk biologisch. Voor bijzondere dieetwensen wordt op Helios (blok 1 en 3) een kleine vergoeding gevraagd.

Certificaat
Als je alle retreats hebt gevolgd, mee hebt gedaan aan de tussentijdse intervisiebijeenkomsten en een reflectieverslag hebt ingeleverd waarin je je groeiproces in privé en werk beschrijft, ontvang je het certificaat.

Aanmelden
Je kunt je aanmelden via het inschrijfformulier op deze site.
Ben je zwanger, heb je op dit moment lichamelijke of psychische problemen of heb je traumatische ervaringen uit het verleden die nog niet bij ons bekend zijn? Meld ook dit dan bij je aanmelding.

Testimonials
Hieronder vind je enkele reacties van mensen die de training van 2018 hebben gedaan.

Het zijn grote woorden maar deze Intensive heeft echt mijn leven veranderd. Gedurende een aantal maanden ben je heel intensief met jezelf en je proces bezig en je wordt uitgedaagd om de tantra ook in je hele leven te integreren. Alles wat je normaal misschien niet wilt zien komt aan het licht. Dat is soms zwaar, maar uiteindelijk zorgt het voor een prachtige transformatie.

Een prachtige, intensieve en krachtige training, waar je jezelf ontmoet in contact met een ander. Wendy weet als geen ander met gevoel, humor en down-to- earth je mee te nemen in deze mooie reis. Steeds meer thuiskomen in mijn tempel waardoor ik in verbinding kom met anderen vanuit mijn hart.

Thuiskomen in jezelf, in het leven. Met een groep en een team die precies diezelfde stappen zetten; soms even op een ander pad, maar op de kruisingen kom je elkaar in alle openheid, eerlijkheid, echtheid en liefde weer tegen. Hierdoor ontstaat een bijzondere en onvergetelijke reis, ik zou ‘m zo weer maken.

De training heeft me heel wat inzichten gebracht over de oorzaken van de moeilijkheden die ik ondervond in het verbinden met vrouwen, wat maakt dat dit nu veel vlotter verloopt.

Wat een geweldige reis! Een reis naar binnen in mezelf, maar ook in connectie met de ander. Een reis die confronteert en spiegelt, maar mij ook liet spelen en groeien. Een reis die (oude) wonden bloot legt, maar ook heelt. Zoveel meer zachtheid, sensualiteit, vrouwelijkheid en verbondenheid met mezelf. Intens dankbaar.

This is not your everyday retreat. Wendy neemt je mee op reis langs je eigen comfortzone, je verlangens en al je ingesleten patronen en bullshit. Het is zijn drie weekenden met hoge pieken en soms lage dalen. Als je er aan over kan geven, kom je er als herboren uit met genoeg voer en energie voor de komende tijd. Ik kan het iedereen aanraden die echt even diep wilt gaan en lekker wilt zweten.

Ik had het absoluut niet willen missen om onderdeel te zijn van deze Intensive. Om met dezelfde groep dit proces door te maken was zowel ondersteunend als uitdagend. Het programma zat vol met veel mooie oefeningen, die me ook écht uitdaagden en me levend deden voelen! Erg veel dank voor fantastische Wendy en haar fantastische team!

WOW… wat een ervaring was het weer. Veel heerlijke momenten, maar ook moeilijk, pijnlijk en confronterend. En dan weer een heerlijk moment. Ieder ogenblik was waardevol en leerzaam. Deze Intensive was een onmisbare schakel in mijn transformatie: mijn persoonlijke pad in het loslaten van oude patronen en het ontdekken van mijn natuurlijk flow. Dank je wel, Wendy. Ik ben hier heel erg blij mee.

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief. Iedere 10e aanmelding ontvangt een kortingsbon van 15 Euro voor een workshop of individuele sessie. In onze privacyverklaring kun je lezen dat we zorgvuldig met je persoonsgegevens omgaan.