Intensive Tantra Training

De Intensive Tantra Training is een prachtige next step als jij op zoek bent naar verdieping op het tantrapad. In deze training kun je grote stappen zetten in je persoonlijke proces van ontwaken en bevrijding. Concreet kan dit je onder ander het volgende geven:

 • meer ontspanning en stroming in je lichaam, zodat je minder in je hoofd zit en meer in je lijf komt
 • een groeiend bewustzijn van alles wat er in je leeft waardoor je meer in contact komt met je ware zelf
 • een andere beleving van seksualiteit waarbij seks, hart en spirit kunnen samenvallen
 • verbinding voelen met de spirituele laag van het leven waardoor je duidelijker gaat voelen wat jij ‘te doen hebt’
 • grotere persoonlijke effectiviteit in je werk (in het tantraveld of daarbuiten)
 • support binnen een groep toegewijde jonge mensen ter ondersteuning van je meditatiebeoefening

” Het zijn grote woorden maar deze Intensive heeft echt mijn leven veranderd. Gedurende een aantal maanden ben je heel intensief met jezelf en je proces bezig en je wordt uitgedaagd om de tantra ook in je hele leven te integreren. Alles wat je normaal misschien niet wilt zien komt aan het licht. Dat is soms zwaar, maar uiteindelijk zorgt het voor een prachtige transformatie. “

Voor wie?
De Intensive Tantra Training (level 1) is bedoeld voor jou als je:

 • bewust kiest voor een intensieve training met drie meerdaagse retreats en een integratiedag
 • bereid bent om tussen de retreats door aan intervisie te doen en een kort reflectieverslag over jezelf te schrijven
 • geïnspireerd wilt worden via een online programma met aanvullende teachings en meditaties
 • ervaring met tantra hebt (of uitgebreide ervaring met persoonlijke groei in andere trainingen en opleidingen)
 • tussen de 18 en 40 jaar bent, hoewel er ook altijd plek is voor een aantal veertigers
 • interesse hebt om eventueel door te groeien naar level 2

Blok 1: Awakening the Body (8-10 februari 2019)
In deze eerste retreat maak je kennis met de groep en creëren we met elkaar een veilige en sacred space. Vervolgens werken we intensief met het fysieke, emotionele en energetisch lichaam. Via dans, ademwerk, lichaamswerk, meditatie en aanraking maak je meer en meer contact met je lichaam. Dit maakt dat je je ook bewust(er) wordt van de blokkades in je lijf. Door hier met aandacht bij te zijn en bepaalde tools in te zetten, kan je natuurlijke levensenergie meer en meer gaan stromen, wat je vitaliteit en levensvreugde zal vergroten. We werken in de aanraking o.a. met het Wheel of Consent van Betty Martin. Tot slot leer je tevens hoe je een de-armouring sessie kunt geven en de-armouring kunt inzetten bij andere vormen van massage.

Blok 2: Heart & Sex Integration (28-31 maart 2019)
In dit tweede blok werken we intensief met de thema’s contact, intimiteit en seksualiteit. Je maakt een helende reis waarbij je onderzoekt waar jouw liefdesenergie (hart) en seksuele energie (bekken) stromen en waar er mogelijk nog blokkades, pijn, schaamte etc. aanwezig zijn. Hierbij kijk je tevens naar de mogelijke oorzaken ervan. Ook in dit blok werken we weer in de aanraking met het Wheel of Consent. Hoewel de retreat intiem te noemen is, vinden er tijdens de sessies geen seksuele handelingen plaats.

Blok 3: Opening to Spirit (10-12 mei 2019)
In dit derde blok komen thema’s aan de orde zoals: jouw verbinding met het grotere geheel en met de goddelijke stroom, bewustzijn van het ego en de mind en het neerzetten van jouw levenswerk. Hierbij werken we o.a. met overgave en devotie. Naast het lichaamswerk is er ook ruimte voor mindfulness, meditatie, stilte en prayer. Tevens doen we een cacao-ceremonie. Met dit alles kun je steeds sterker gaan ervaren hoe het is als je je overgeeft aan de stroom van het leven en kun je ontdekken wat jouw ‘levenswerk’ is.

Integratiedag (9 juni 2019)
Op deze dag laat je in een korte presentatie een indruk zien van jouw proces in deze training. Daarnaast besteden we extra aandacht aan het integreren van het geleerde in privé en werk.

Visie

We combineren een neo-tantrische aanpak (met invloeden van o.a. Osho) met aspecten uit klassieke tantra, zoals de visie en praktische tools uit de Vijnana Bhairava Tantra uit de Trika Kaula lijn (zo’n 1150 jaar oud). Daarnaast werken we met de-armouring en het Wheel of Consent van Betty Martin. We werken altijd vanuit het hart, in een liefdevolle en respectvolle omgeving.


DETAILS LEVEL 1 in 2019

Locaties
Blok 1, 2 en 3: Venwoude (Lage Vuursche)
Integratiedag: Bilthoven

Data en tijden
Blok 1: 8-10 februari – Awakening the Body (3 dagen: vrijdag 10.00 uur tot zondag 17.00 uur)
Blok 2: 28-31 maart – Heart & Sex Integration (4 dagen: donderdag 10.00 uur tot zondag 17.00 uur)
Blok 3: 10-12 mei – Opening to Spirit (3 dagen: vrijdag 10.00 uur tot zondag 17.00 uur)
Integratiedag: zondag 9 juni (10.00 – 18.00 uur)

Begeleiding: Wendy Doeleman & Bliss Your Body-team

Prijs
De kosten voor de training zijn 1649 Euro. Dit is inclusief drie meerdaagse retreats, de integratiedag, het aanvullende online-programma, alle maaltijden, verblijf (slapen in groepsruimte of tent; eigen kamer tegen extra vergoeding beschikbaar) en sauna op vrijdagavond. Ook ontvang je een exemplaar van het boek Hartelust van Wendy. De kosten zijn als opleidingskosten aftrekbaar bij de aangifte van je IB. Als je je aanmeldt, doe je een aanbetaling van 200 Euro. De rest van het bedrag betaal je begin 2019.

Slapen
Op Venwoude is het de traditie dat de deelnemers in de groepsruimte slapen. Als je dit niet wilt, kun je gratis in een tentje in het bos slapen of een kamer huren (1 of 2 persoons). De kosten hiervan zijn 46 Euro per nacht voor een eenpersoonskamer en 35 Euro per nacht voor een tweepersoonskamer. Je kamer reserveer je t.z.t. zelf bij Venwoude en je rekent dit ook met hen af.

Maaltijden
Alle maaltijden zijn vegetarisch en zo veel mogelijk biologisch.

Certificaat
Als je alle retreats hebt gevolgd, mee hebt gedaan aan de tussentijdse intervisiebijeenkomsten en een reflectieverslag hebt ingeleverd waarin je je groeiproces in privé en werk beschrijft, ontvang je het certificaat.

Aanmelden
Je kunt je aanmelden via het inschrijfformulier op deze site.
Ben je zwanger, heb je op dit moment lichamelijke of psychische problemen of heb je traumatische ervaringen uit het verleden die nog niet bij ons bekend zijn? Meld dit dan bij je aanmelding.

Op 26 oktober en 7 december 2018 is er een avondworkshop waarbij je met de opzet van de Intensive kunt kennismaken.

Vervolg
In het najaar van 2019 kun je desgewenst doorstromen naar level 2.

Testimonials
Hieronder vind je enkele reacties van mensen die de training in 2018 hebben gedaan.

WOW… wat een ervaring was het. Veel heerlijke momenten, maar ook moeilijk, pijnlijk en confronterend. En dan weer een heerlijk moment. Ieder ogenblik was waardevol en leerzaam. Deze Intensive was een onmisbare schakel in mijn transformatie: mijn persoonlijke pad in het loslaten van oude patronen en het ontdekken van mijn natuurlijk flow. Dank je wel, Wendy. Ik ben hier heel erg blij mee.

Een prachtige, intensieve en krachtige training, waar je jezelf ontmoet in contact met een ander. Wendy weet als geen ander met gevoel, humor en down-to- earth je mee te nemen in deze mooie reis. Steeds meer thuiskomen in mijn tempel waardoor ik in verbinding kom met anderen vanuit mijn hart.

Thuiskomen in jezelf, in het leven. Met een groep en een team die precies diezelfde stappen zetten; soms even op een ander pad, maar op de kruisingen kom je elkaar in alle openheid, eerlijkheid, echtheid en liefde weer tegen. Hierdoor ontstaat een bijzondere en onvergetelijke reis, ik zou ‘m zo weer maken.

De training heeft me heel wat inzichten gebracht over de oorzaken van de moeilijkheden die ik ondervond in het verbinden met vrouwen, wat maakt dat dit nu veel vlotter verloopt.

Wat een geweldige reis! Een reis naar binnen in mezelf, maar ook in connectie met de ander. Een reis die confronteert en spiegelt, maar mij ook liet spelen en groeien. Een reis die (oude) wonden bloot legt, maar ook heelt. Zoveel meer zachtheid, sensualiteit, vrouwelijkheid en verbondenheid met mezelf. Intens dankbaar.

This is not your everyday retreat. Wendy neemt je mee op reis langs je eigen comfortzone, je verlangens en al je ingesleten patronen en bullshit. Het is zijn drie weekenden met hoge pieken en soms lage dalen. Als je er aan over kan geven, kom je er als herboren uit met genoeg voer en energie voor de komende tijd. Ik kan het iedereen aanraden die echt diep wilt gaan en lekker wil zweten.

Ik had het absoluut niet willen missen om onderdeel te zijn van deze Intensive. Om met dezelfde groep dit proces door te maken was zowel ondersteunend als uitdagend. Het programma zat vol met veel mooie oefeningen, die me ook écht uitdaagden en me levend deden voelen! Erg veel dank voor fantastische Wendy en haar team!

 

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief. Iedere 10e aanmelding ontvangt een kortingsbon van 15 Euro voor een workshop of individuele sessie. In onze privacyverklaring kun je lezen dat we zorgvuldig met je persoonsgegevens omgaan.