Wie ben ik?

Ik ben Wendy en met Bliss Your Body breng ik mensen zoals jij op een toegankelijke en ervaringsgerichte manier in contact met tantra.

In mijn workshops en trainingen kun je helemaal jezelf zijn en moet er niets. Zo kun je in je eigen tempo bij jezelf komen en ontspannen om van daaruit eventueel ook het contact met anderen op te zoeken. 

Ik krijg regelmatig te horen dat deelnemers van mijn nuchtere werkwijze houden en ook mijn rustige stem wordt gewaardeerd.

Voor mij voelt het als een groot cadeau dat ik de kracht van tantra via mijn werk kan verspreiden.

” Wendy is persoonlijk in haar uitstraling en manier van begeleiden. Als deelnemer voelt dat heel prettig en uitnodigend. Tegelijkertijd houdt ze óok een professionele afstand waardoor ik het gevoel heb dat ze de groep echt draagt. “

Mijn eigen tantrapad
Al vanaf mijn eerste seksuele ervaringen in de puberteit had ik het gevoel dat er op dat gebied meer moest zijn dan wat ik zelf meemaakte. Zo kwam ik eind jaren ’90 in contact met een aantal tantraboeken die ik enthousiast aanschafte. Het lezen van boeken deed me echter niet veel en in die tijd gebeurde er verder ook niets ’tantrisch’.

Dat veranderde toen ik in 2005 mijn eerste tantraretreat instapte. Ik was gelijk verkocht. Al heel snel ging tantra voor mij helemaal niet meer over seks maar vooral over mijn lichaam weer gaan voelen. Het lichaamsgerichte van tantra bleek uitstekend bij me te passen.

In nog weer een latere fase ontdekte ik pas echt de spirituele kant van tantra en hoe deze levensvisie je via allerlei vormen van meditatie helpt om je eigen essentie (weer) helemaal te voelen en te leven. Zeker op dit vlak gaat mijn eigen ontdekkingstocht, mede dankzij mijn belangrijkste tantraleraar Christopher Hareesh Wallis, nog altijd gewoon door.

Wie ben ik thuis?
Privé ben ik partner van Remi en moeder van drie volwassen zonen. Met de vader van mijn kinderen heb ik altijd een fijn co-ouderschap gehad.

Het thuisfront weet dat werk en privé bij mij nauw met elkaar verbonden zijn. Er zijn maar weinig dagen dat ik niet op z’n minst even een mailtje beantwoord of op een andere manier met mijn werk bezig ben. Voor mij voelt werk echter niet als werken maar als een sterke creatiekracht die simpelweg door me heen wil stromen.

Daar waar ik in vriendschappen of werkrelaties maar weinig conflict of gedoe tegenkom, kan ik in mijn intieme relatie wel degelijk af en toe flink getriggerd worden… Toch is het intussen ook op dat gebied steeds meer ontspannen aan het worden. Mede dankzij tantra kan ik zeggen!

Wel hebben alle intense ervaringen in mijn relatie met Remi me aan den lijve laten voelen hoe uitdagend een intieme relatie kan zijn. Hierdoor kan ik ook beter begrijpen waar sommige andere stellen op het tantrapad (ook) door heengaan.

Ik zie bij Wendy toewijding en zorgvuldigheid. Ze heeft duidelijk een missie, iets te delen met de wereld. Ze is goed gegrond en aanwezig in haar lichaam. Door dat alles maakt ze me enthousiast voor mijn eigen pad. “

Waar kun je mij ’s nachts altijd voor wakker maken kiss?

  • Een goed doorgebakken Italiaanse pizza.
  • Een geboekte reis naar India of naar de woestijn in Marokko. Helaas gaat dit goede idee slecht samen met mijn milieubewuste voornemen om niet vaker dan één keer per jaar te vliegen. Sinds de start van corona heb ik niet meer gevlogen dus mijn voornemen lukt goed!
  • Een chai latte met havermelk (maar alleen die bij Tijm uit Utrecht). Met zelfgebakken appeltaart, brownie of originele Engelse carrotcake. Eigenlijk alles zonder suiker, maar vooruit, voor die éne keer…
  • Een nieuwe katoenen legging, in plaats van die van polyester die helaas zo veel makkelijker te vinden zijn.

Lang leve de tantrische relatie?
De kans dat je een nieuwe geliefde tegenkomt tijdens een tantratraining is klein, maar heel af en toe gebeurt het. Zon ontmoetten Remi en ik elkaar tijdens een tantraretreat die voor ons allebei de eerste was.

Het was van beide kanten geen liefde op het eerste gezicht, maar we bleken dicht bij elkaar te wonen, wat ons bracht tot een aantal meditatie-avonden. In de maanden die volgden, ontstond er beetje bij beetje een relatie, welke tot op de dag van vandaag duurt. Zeker de eerste jaren hebben we heel veel tantraretreats samen gevolgd. Daarna hebben we ook veel dingen los van elkaar gedaan.
Het hebben van een tantrische relatie (wat dat ook moge zijn) is prachtig, intens en soms ook f*cking ingewikkeld en uitdagend. Intussen lijken we echter de rust in en met elkaar gevonden te hebben.

” Wendy zet steeds weer een mooie groepsenergie neer en is in staat de groep te dragen. Ze heeft een heerlijk soort nuchterheid in combinatie met speelsheid wat zorgt voor veiligheid, maar ook voor uitdaging. “

Vragen?
Heb je vragen of opmerkingen naar aanleiding van mijn persoonlijke verhaal? Laat het me weten via wendy@blissyourbody.nl.
Wil je weten welke leraren en organisaties mij hebben geïnspireerd en/of nog steeds inspireren? Hier lees je meer over mijn eigen scholing in tantra.

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief.
Je ontvangt gratis het Shiva Shakti Spel, waarin je kennismaakt met allerlei actieve meditaties!

Dank je wel! Check je mailbox om je aanmelding te bevestigen.