Wanneer beter géén tantra(workshops)?

Tantra is een lichaamsgerichte spirituele stroming die een enorme verrijking voor je leven kan zijn.

De meeste mensen leren tantra in ieder geval deels in een groep. Het heeft grote voordelen om met een begeleider te zijn en ook de groepsenergie kan veel extra’s bieden. Wel is een veilige sfeer een belangrijke voorwaarde voor groei en ontwikkeling in tantra.

In mijn workshops en trainingen creëer ik zo veel mogelijk veiligheid en benoem ik dat je altijd de keuze hebt om ergens niet aan mee te doen, te stoppen of de dingen op jouw manier te doen. Ook zijn er assistenten aanwezig om je ondersteuning te bieden.

Toch is tantra beoefenen (zeker in een groep) niet altijd voor iedereen geschikt.

Wanneer opletten?
Herken jij jezelf in een of meerdere van onderstaande punten of heb je om andere redenen twijfels, dan is het goed om eerst contact met mij op te nemen voordat je je aanmeldt voor een workshop.

  • Je ervaart jezelf als hooggevoelig.
  • Je weet of vermoedt dat er onverwerkt trauma in je systeem zit.
  • Je bent momenteel in intense (trauma)therapie.
  • Je hebt psychische problemen.
  • Je zit midden in een burn-out.

Het kan dat de oefeningen en meditaties die we gaan doen te intens voor je zijn. Ademwerk, lichaamswerk, aanraking of iets in de groepsdynamiek (zoals: een maatje moeten kiezen) kunnen zaken zijn die (momenteel) je zenuwstelsel te sterk triggeren. Het kan dan dat je (eerst nog) ander werk nodig hebt, voordat tantra positief voor je kan werken. Het is natuurlijk ook mogelijk dat de activerende werkwijze van tantra überhaupt niet bij je past.

Informatie over het zenuwstelsel
Hier vind je een video waarin ik uitleg geef over het zenuwstelsel. Dit is belangrijke informatie om tot je te nemen, vóórdat je aan tantra of vergelijkbare dingen gaat doen, zeker als je hooggevoelig bent en/of nog onverwerkt trauma in je systeem hebt. Kijk deze video dus zeker als je je herkent in bovenstaand verhaal en toch iets met tantra wilt gaan doen.

Contact
De intensiteit van oefeningen en meditaties en ook de mate van contact met anderen verschilt per workshop. Je kunt contact met mij opnemen om te kijken welke vorm bij jou past.

Je kunt me mailen via: wendy@blissyourbody.nl. Daarna kunnen we desgewenst contact via telefoon of videobellen hebben.

 

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief.
Je ontvangt gratis het Shiva Shakti Spel, waarin je kennismaakt met allerlei actieve meditaties!

Dank je wel! Check je mailbox om je aanmelding te bevestigen.