Wanneer beter géén tantra(workshops)?

Tantra is een lichaamsgerichte spirituele stroming die een enorme verrijking voor je leven kan zijn.

Veel mensen die tantra beoefenen, doen dat op een gegeven moment (ook) in een groep. Het heeft grote voordelen om een begeleider te hebben en ook de groepsenergie kan veel extra’s bieden. Tegelijkertijd kan een groep extra uitdagingen met zich meebrengen.

Een veilige sfeer is een belangrijke voorwaarde voor groei en ontwikkeling. In onze workshops en trainingen creëren we zo veel mogelijk veiligheid en benoemen we dat je altijd de keuze hebt om ergens niet aan mee te doen, te stoppen of de dingen op jouw manier te doen. Ook zijn er assistenten aanwezig om je ondersteuning te bieden.

Toch is tantra beoefenen (zeker in een groep) niet altijd voor iedereen geschikt.

Wanneer opletten?
Herken jij jezelf in een of meerdere van onderstaande punten of heb je om andere redenen twijfels, dan is het goed om eerst contact met ons op te nemen voordat je je aanmeldt voor een workshop, cursus of training.

  • Je ervaart jezelf als hooggevoelig en vindt grotere groepen of stevig geluid bijvoorbeeld uitdagend.
  • Je weet of vermoedt dat er onverwerkt trauma in je systeem zit.
  • Je weet dat nabijheid en contact met andere mensen al snel erg spannend voor je is.
  • Je bent momenteel in intense (trauma)therapie.
  • Je hebt psychische problemen zoals ernstige depressie, psychoses, borderline, of sterke angsten.
  • Je zit midden in een burn-out en/of ervaart veel stress op dit moment in je leven.

Het kan dat de oefeningen en meditaties die we gaan doen te intens voor je zijn. Ademwerk, lichaamswerk, aanraking of iets in de groepsdynamiek (zoals: een maatje moeten kiezen) kunnen zaken zijn die (momenteel) je zenuwstelsel te sterk triggeren. Het kan dan dat je (eerst nog) ander werk nodig hebt, voordat tantra positief voor je kan werken. Het is natuurlijk ook mogelijk dat de activerende werkwijze van tantra überhaupt niet bij je past.

Informatie over het zenuwstelsel
Hieronder vind je een video waarin in het kort de werking van het zenuwstelsel wordt uitgelegd. Dit is belangrijke informatie om tot je te nemen, vóórdat je aan tantra of vergelijkbare dingen gaat doen, zeker als je hooggevoelig bent en/of nog onverwerkt trauma in je systeem hebt. Kijk deze video dus zeker als je je herkent in bovenstaand verhaal en toch iets met tantra wilt gaan doen.

Contact
De intensiteit van oefeningen en meditaties en ook de mate van contact met anderen verschilt per workshop. Je kunt contact met Wendy of een van de andere begeleiders opnemen om te kijken welke vorm bij jou past.

Je kunt Wendy mailen via: wendy@blissyourbody.nl. Daarna kunnen we desgewenst contact via telefoon of videobellen hebben.

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief.
Je ontvangt gratis het Shiva Shakti Spel, waarin je kennismaakt met allerlei actieve meditaties!

Dank je wel! Check je mailbox om je aanmelding te bevestigen.