Verbinden met lijf, hart & seksualiteit – tantracursus voor vrouwen

Opzet
In deze vrouwencursus kun je via tantra (weer) meer verbinding gaan ervaren met je lijf, hart en seksualiteit.

Als vrouw staan we van nature sterk in contact met onze creatieve, seksuele levensenergie, oftewel onze shakti. Toch kent bijna iedere vrouw ook de ervaring waarbij die verbinding ver weg lijkt. O.a. door opvoeding, pijnlijke gebeurtenissen, conditioneringen, het krijgen van een kind, invloeden vanuit de media en opgebouwde zelfbeelden kun je een sterke afgescheidenheid voelen, van jezelf, je lichaam, de bron, een partner, ‘het grotere geheel’. Je voelt bijvoorbeeld maar weinig in je lichaam, je zit veel in je hoofd, je hebt weinig of juist heel veel zin in seks of je vecht met allerlei overtuigingen over hoe jij als vrouw in seks zou moeten zijn. 

In deze cursus kun je via dans, contactoefeningen, lichaamswerk, ademwerk, stille en actieve meditatie, aanraking en sharing ontdekken wat jou mogelijk (nog) weerhoudt om diep in jezelf te zakken en de natuurlijk verbinding met je lichaam, je hart en je bekken toe te laten.

Als je langere tijd het tantrapad bewandelt, ga je meer voelen in je lichaam, zul je steeds meer de verbinding met de bron in jezelf gaan ervaren en kan ook seksualiteit uiteindelijk (weer) een stromend onderdeel van je leven worden. Deze cursus kan hier een waardevolle bijdrage aan leveren.

Doelgroep
De cursus is bedoeld voor jonge vrouwen (20-45 jaar) die nieuwsgierig zijn naar wat tantra met name voor hun beleving van seksualiteit kan betekenen. Je dient wel al iets van ervaring te hebben met tantra en/of met dans/meditatie/lichaamswerk/massage/bewustzijnswerk. Verder dient je psychische en lichamelijke gezondheid goed en stabiel te zijn.

Indien je traumatische dingen hebt meegemaakt op het gebied van seksualiteit en veiligheid dien je eerst contact op te nemen voordat je je aanmeldt. We kijken dan of deze cursus voor jou op dit moment geschikt is. De cursus is geen therapie of vervanging daarvan.
Vrouwen met alle seksuele voorkeuren zijn welkom maar de cursus is niet specifiek gericht op stellen.

Vraag je je af of de cursus voor jou geschikt is, neem dan contact op: wendy@blissyourbody.nl.

Bijeenkomsten
We kiezen bewust voor een online startbijeenkomst zodat er alle ruimte is voor het geven van een theoretisch kader. Ook kunnen we zo op een rustige manier alvast kennis met elkaar maken. De vier live avonden zijn vooral gericht op het praktisch ervaren. Het is geen probleem als je van tevoren al weet dat je één keer niet aanwezig kunt zijn. Mocht de avondklok in april nog gelden, dan schuiven we de bijeenkomsten een aantal weken door.

Groepsgrootte en locatie
Vanwege de coronamaatregelen werken we in een extra grote ruimte in Utrecht met een groep van 12 tot 16 vrouwen. Zo lang het nodig is qua corona-omstandigheden ben je per bijeenkomst met max één vrouw binnen 1,5 meter.

Kosten
De kosten zijn 289 Euro incl. btw.

Begeleiding
De cursus wordt begeleid door Wendy Doeleman, ondersteund door teamleden Martje Heerkens en Laura Eggens. Voor vragen kun je Wendy mailen: wendy@blissyourbody.nl.

Coronamaatregelen
Met je aanmelding verklaar je dat je akkoord bent met ons coronaprotocol. Dit houdt in dat je thuis zult blijven als je coronagerelateerde klachten hebt en positief getest bent, maar ook als je in quarantaine dient te zijn. Als je niet live aanwezig kunt zijn, kun je eventueel via Zoom (grotendeels) meedoen. Indien achteraf blijkt (binnen twee dagen na een bijeenkomst) dat een andere deelnemer klachten heeft gekregen en vervolgens positief getest is en jij nabij met deze persoon bent geweest, dan dien je in quarantaine te gaan.

Annuleren
Voor de cursus gelden de reguliere annuleringsvoorwaarden. Mocht je een van de live avonden niet mee kunnen doen, dan kun je eventueel via Zoom meedoen. Mocht je uiteindelijk drie of vier live avonden vanwege een positieve coronatest moeten missen, dan zoeken we samen naar een redelijke oplossing.

Vervolg
Noteer alvast dat we van 6-8 augustus de vrouwenretreat Orgasmic Bliss geven. Dit kan een mooi vervolg op de cursus zijn!

Data voorjaar 2021

  • Online bijeenkomst: dinsdag 20 april van 19.30 – 21.45 uur
  • Live bijeenkomsten: vrijdag 23 april, 30 april, 14 mei en 21 mei van 17.00 – 20.30 zolang de avondklok tot 22.00 uur geldt (anders: 18.45 – 22.15 uur)

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief.
Je ontvangt gratis het Shiva Shakti Spel, waarin je kennismaakt met allerlei actieve meditaties!

Dank je wel! Check je mailbox om je aanmelding te bevestigen.