Deze cursus is een aanrader voor iedereen die zich (verder) in tantra wil verdiepen of dit al een tijdje doet maar nog niet uitgebreid met het Wheel of Consent heeft gewerkt. De cursus zelf is geen ‘tantra’, maar alles wat we doen, komt je beleving van tantra en het je bewegen in groepen waar je regelmatig nauw in contact met anderen bent enorm ten goede.

In drie avonden oefen je met zowel het voelen en aangeven van je eigen wensen en grenzen als met het respecteren van de wensen en grenzen van een ander. We doen dit op een speelse en toch diepgaande manier via diverse korte en langere oefeningen waarbij je (altijd binnen je eigen grenzen) aanraakt en aangeraakt wordt. De aanraakoefeningen vullen we aan met dans, lichaamswerk, andere contactoefeningen en reflectiemomenten over wat je in de oefeningen hebt ervaren. Bij dit alles maken we gebruik van het Wheel of Consent van Betty Martin.

De training bestaat bewust uit een reeks van drie avonden omdat ik de meerwaarde van het heel veel oefenen aan den lijve heb mogen ervaren. Hoe vaker je het doet, hoe preciezer je kunt gaan voelen en hoe meer inzichten je over jezelf opdoet. Voor het waarborgen van een veilige sfeer is het niet mogelijk om alleen een losse avond te komen.

Vragen die in de training centraal staan:
* Hoe wil ik op dit moment door jou aangeraakt worden? En in hoeverre kan ik die aanraking dan ook helemaal ontvangen?
* Hoe wil jij door mij aangeraakt worden? En ben ik bereid om dat te geven, binnen mijn grenzen?
* Mag ik jou aanraken, binnen jouw grenzen, terwijl het plezier even helemaal voor mij is? Kan ik daar werkelijk van genieten, zonder schuldgevoel?
* Kan ik me door jou laten aanraken, binnen mijn grenzen, terwijl het plezier even helemaal voor jou is? En kan ik dan genieten van overgave?
* Voor wie is de aanraking op dit moment eigenlijk? Is het voor mij, voor jou of voor ons allebei?

Hoewel het fijn is als je op de avonden kleding aan hebt waarbij er ook blote huid beschikbaar is voor aanraking (armen, benen), staat naaktheid niet centraal en blijft ondergoed sowieso aan.

Data en tijden
Donderdagavond 23 mei, 6 en 13 juni 2019 steeds van 19.00 – 22.30 uur.
Op 4 juli is er aanvullende avond voor een deel van de groep (max. 12 deelnemers) waarbij we via tantrameditatie ‘voorbij’ het Wheel gaan.
Aanmelding hiervan kan na 13 juni.

Locatie
EsoTerra, Bilthoven (bij Utrecht)

Groepsgrootte
Max. 22 deelnemers

Doelgroep
De training richt zich op jonge mensen (18-39 jaar, met plek voor een paar veertigers) die willen onderzoeken wat hun wensen en grenzen zijn in het fysieke contact met anderen en die bereid zijn om ook dienstbaar te zijn aan iemand anders die hetzelfde wil onderzoeken. Ervaring met tantra is prettig, maar niet per se vereist. Wel is het belangrijk dat je wat ervaring hebt met aanraking van andere mensen buiten de intieme relatie (knuffelworkshops, massage etc.). Als stel ben je zeker ook welkom, maar we vragen je wel om open te staan voor contact met alle deelnemers. Een deel van de waarde van de training zit namelijk in het oefenen met allerlei verschillende mensen (vrouwen en mannen).

Kosten
De kosten bedragen 130 Euro, incl. 21% btw.

Aanmelden
Aanmelden doe je door een ticket in de ticketshop te kopen.

Meld je hier aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief

Iedere 10e aanmelding ontvangt een tegoedbon van €15!

Dank je wel! Check je mailbox om je aanmelding te bevestigen.