Touched by Touch – drieluik met introductie in Wheel of Consent

In deze serie van drie avonden oefen je aan de hand van het Wheel of Consent met zowel het aangeven van je eigen wensen en grenzen als met het respecteren van de wensen en grenzen van een ander. We doen dit op een speelse en toch diepgaande manier via diverse korte en langere oefeningen waarbij je (altijd binnen je eigen grenzen) aanraakt en aangeraakt wordt. De aanraakoefeningen vullen we aan met dans, lichaamswerk, andere contactoefeningen en reflectiemomenten over wat je in de oefeningen hebt ervaren.

De training bestaat bewust uit een reeks van drie avonden omdat ik de meerwaarde van het heel veel oefenen aan den lijve heb mogen ervaren. Hoe vaker je het doet, hoe preciezer je kunt gaan voelen en hoe meer inzichten je over jezelf opdoet. Voor het waarborgen van een veilige sfeer is het niet mogelijk om alleen een losse avond te komen.

Vragen die in de training centraal staan:
* Hoe wil ik op dit moment door jou aangeraakt worden? Hoe spreek ik dat uit naar jou? En in hoeverre kan ik de aanraking dan ook helemaal ontvangen?
* Hoe wil jij door mij aangeraakt worden? En ben ik bereid om dat te geven, binnen mijn grenzen?
* Mag ik jou aanraken, binnen jouw grenzen, terwijl het plezier even helemaal voor mij is? Kan ik daar werkelijk van genieten, zonder schuldgevoel?
* Kan ik me door jou laten aanraken, binnen mijn grenzen, terwijl het plezier even helemaal voor jou is? En kan ik dan genieten van overgave?
* Voor wie is de aanraking op dit moment eigenlijk? Is het voor mij, voor jou of voor ons allebei?

Hoewel we het model van het Wheel er op een gegeven moment natuurlijk bij zullen pakken, staat de theoretische uitleg ervan niet centraal. Je gaat dus vooral veel doen-doen-doen en daarbij waarschijnlijk veel voelen-voelen-voelen. Hoewel het fijn is als je op de avonden kleding aan hebt waarbij er ook blote huid beschikbaar is voor aanraking (armen, benen), staat naaktheid niet centraal en blijft ondergoed sowieso aan.

De training is gebaseerd op het Wheel of Consent (‘Cirkel van Overeenkomst’) dat door Betty Martin is ontwikkeld.

Data en tijden
Donderdagavond 8 en 22 november en 6 december 2018, steeds van 19.00 – 22.15 uur.

Locatie
Esoterra, Bilthoven

Groepsgrootte
Max. 20 deelnemers

Doelgroep
De training richt zich op jonge mensen (18-39 jaar, met plek voor een paar veertigers) die willen onderzoeken wat hun wensen en grenzen zijn in het fysieke contact met anderen en die bereid zijn om ook dienstbaar te zijn aan iemand anders die hetzelfde wil onderzoeken. Ervaring met tantra is prettig, maar niet per se vereist. Als stel ben je zeker ook welkom, maar we vragen je wel om open te staan voor contact met alle deelnemers. Een deel van de waarde van de training zit namelijk in het oefenen met allerlei verschillende mensen (vrouwen en mannen).

Kosten
De kosten bedragen 130 Euro, met enkele vroegboektickets van 120 Euro. Er zijn een paar jongerentickets beschikbaar van 110 Euro, bedoeld voor jongeren t/m 25 jaar.

Aanmelden
Aanmelden doe je door een ticket in de ticketshop te kopen.
De workshop zit vol, maar begin 2019 organiseer ik een nieuwe reeks.

Over Wendy
Hoewel ik tijdens workshops al meerdere jaren met het Wheel of Consent werkte, heb ik onlangs de vijfdaagse training voor professionals gevolgd. Dit heeft mij nog meer geïnspireerd om het Wheel te gebruiken. Ik vind het een prachtige aanvulling op tantra, omdat je bij tantra immers vaak dicht in contact bent met anderen. Ik ben er van overtuigd dat de wereld er heel anders uit zou zien als iedereen in het contact met anderen zou handelen vanuit de ideeën van dit model. Met veel dank aan Betty Martin.

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief. Iedere 10e aanmelding ontvangt een kortingsbon van 15 Euro voor een workshop of individuele sessie. In onze privacyverklaring kun je lezen dat we zorgvuldig met je persoonsgegevens omgaan.