The Joy of Tantric Life – Bliss Your Body Zomerretreat – 26 t/m 3o juli 2023 (VOL)

Een heerlijke midweek met dans, meditatie, yoga, massage, ademwerk, cacao-ceremonie, relaxen en meer…

Welkom bij de jaarlijkse zomerretreat van Bliss Your Body, een verdiepende én relaxte vakantiemidweek waarin je op allerlei manieren kunt ontdekken hoe tantra je natuurlijke levensvreugde kan vergroten.

Je kunt diep in je lichaam zakken, fijn gaan ontspannen en daarbij jezelf liefdevol uitnodigen om nieuwe dingen uit te proberen. Bij dit alles is er op de achtergrond steeds het thema ‘vreugde’. Wat houdt de vreugde van een tantrisch leven in, wanneer ervaar je die en hoe voelt dat in je lichaam? Maar ook: wat houdt jou misschien regelmatig wég van vreugde? En in hoeverre kan de non-duale visie van tantra je hier meer wijsheid over geven?

Alles is welkom
Bij een retreat als deze kan er de nodige vreugde vrijkomen, maar het kan ook dat je soms even een pijnstuk tegenkomt. Tantra nodigt je uit om álles te omarmen, ook als het leven even niet zo vreugdevol voelt. We raden je daarom aan om deze dagen open te staan voor alles wat er in en met jou wil gebeuren. Misschien ga je alleen maar JOY en BLISS ervaren, maar het kan ook dat er ergens ook wat frustratie, verdriet of andere emoties voorbijkomen. Het geheim van tantrische vreugde is juist het omarmen van álles.

Programma
De retreat heeft een afwisselend programma met o.a. dans, lichaamswerk, ademwerk, yoga, tantrameditatie, rituelen, inquiry, sharings, een cacaoceremonie en ontspannen aanraking en massage. Daarnaast is er er ruimte om af en toe niets te doen, te zwemmen in de (schone) privé-zwemplas, muziek te maken, te wandelen, te luieren, te lezen, te kletsen, stil te zijn, te knuffelen of op jezelf te zijn.

Co-creatie
* Maaike Hofsommer begeleidt een aantal yogasessies. Zie www.houseofmetta.nl.
* Debby Broersma verzorgt het heerlijke en gezonde eten. Zie www.debsfood4soul.nl
* Jenni Buizer komt een dagdeel langs voor het geven van massages. Zie: www.handendieraken.nl.

 

Aanvullende optie
Net als vorig jaar komt mijn favoriete masseuse Jenni weer een dagdeel masseren!
Jenni: “Een heerlijk uurtje massage tijdens je zomerretreat? Ja, fijn! Misschien is een massage boeken niet het eerste waar je aan denkt tijdens een tantraretreat. Daar krijg je immers mogelijk al best wat aanraking. Toch kan het heel fijn zijn om even helemaal niks hoeven. Niet met een ander bezig te hoeven zijn maar even puur en alleen met jezelf. Ontvangen, liggen, niets doen. Ook dat is tantra. Tijdens de massage word je met aandacht, zorg en zachtheid aangeraakt waardoor je nog meer ontspant en geniet tijdens je toch al zo fijne zomervakantie. Als ik een specialisme heb, is het het geven van aandachtsmassages. Met een afgestemde aanraking, afwisselend zacht en krachtig, weten mijn handen je te raken en in diepe ontspanning te brengen. Nadat ik in India het masseren leerde, ben ik een eigen praktijk begonnen en masseer ik regelmatig tijdens retraites.”
Uitwisseling voor een sessie van een uur is € 75. Zie voor meer informatie: www.handendieraken.nl.
Je kunt het alvast per mail aan Wendy doorgeven als je een massage wilt boeken. Dit is waarschijnlijk halverwege de retreat, op de vrijdag. 

Wanneer?
Woensdag 26 juli 2023 om 11.00 uur t/m zondag 30 juli 2023 om 15.00 uur.

Voor wie?
Voor deze retreat is het nodig dat je ervaring in tantra of vergelijkbare zaken (meditatie, aanraking, lichaamswerk, yoga) hebt en dat je houdt van een dynamische sfeer. De meeste deelnemers bij Bliss Your Body zijn tussen de 25 en 50 jaar maar voel je ook welkom als je ouder bent. Het is belangrijk dat je fysieke en psychische gezondheid goed en stabiel is. Als er bijzonderheden zijn, meld die dan per mail. De meeste mensen komen zonder partner, voor stellen is er intussen een wachtlijst. Bij stellen gaan we er ook vanuit dat jullie er voor open staan om ook oefeningen en meditaties met anderen te doen.
Heb je nog niet eerder iets bij Bliss Your Body gedaan, dan is het fijn als je je in een mail even aan mij voorstelt: wendy@blissyourbody.nl.
Hoewel we streven naar ongeveer een gelijk aantal mannen en vrouwen zul je meditaties en oefeningen met beide genders doen.

Waar?
In de heerlijke, luxe villa La Tertulia met heel veel ruimte, in St. Agatha (bij Nijmegen), met eigen zwemwater.
Een vakantie in eigen land is een cadeau voor jezelf en voor moeder aarde! De locatie heeft prachtige ruimtes, heerlijk luxe (meerpersoons)kamers en badkamers en heel veel ruimte (ook voor tenten), groen en dieren. Je waant je even helemaal in Zuid-Europa terwijl je toch niet ver hoeft te reizen.

Verblijf
Je verblijft op een mooie meerpersoonskamer met toch de nodige privacy (zie foto’s onderaan). Ook kun je kiezen voor een (eigen) tent of camper in de ruime tuin.

Maaltijden
De overheerlijke vegetarische/veganistische maaltijden worden verzorgd door Debby Broersma van www.debsfood4soul.nl. We vragen je om een paar keer mee te helpen met afwascorvee.

Inspiratie
Inspiratie bij Bliss Your Body komt vanuit klassieke non-dual shaiva tantra, neo-tantra, Wheel of Consent, Osho en diverse andere bronnen. We hebben onze eigen unieke down-to-earth stijl met een mooie combinatie van veiligheid én uitdaging.

Veiligheid
Hoewel tantra je soms net wat buiten je comfortzone brengt, besteden we bij Bliss veel aandacht aan een veilige omgeving. Er is altijd respect voor jouw grenzen en er zijn ook altijd teamleden beschikbaar voor support. In een zomerretreat is er bij warm weer soms wat meer naaktheid mogelijk dan bij andere retreats, maar dit is uiteraard optioneel. Hoewel het stromen van levensenergie helemaal welkom is, ligt er in de retreat geen nadruk op seksualiteit. Tijdens de sessies vinden er ook geen seksuele handelingen plaats.

Prijzen
949 Euro. Dat is inclusief btw, slapen op een ruime meerpersoonskamer of eigen tent of camper, de cacaoceremonie, alle (vegetarische of veganistische) maaltijden en een onvergetelijke ervaring.

Groepsgrootte
22 deelnemers

Aanmelden
Meld je aan door een ticket aan te schaffen. Als je nog niet eerder iets bij Bliss hebt gedaan, stuur dan ook een mail met informatie over je ervaring naar: wendy@blissyourbody.nl.

Meer informatie
Twijfel je of deze retreat bij jou past of heb je een vraag? Mail me dan even op wendy@blissyourbody.nl.

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief.
Je ontvangt gratis het Shiva Shakti Spel, waarin je kennismaakt met allerlei actieve meditaties!

Dank je wel! Check je mailbox om je aanmelding te bevestigen.