The Joy of Surrender- Tantra Zomerretreat

Woensdag 7 augustus t/m zondag 11 augstus 2024

Welkom bij de jaarlijkse zomerretreat van Bliss Your Body die we dit jaar al weer voor de 6e keer organiseren!

Vanuit passie, liefde en zorgvuldigheid nemen we je mee in een verdiepende én relaxte vakantiemidweek waarin je op allerlei manieren kunt spelen met het thema overgave.

De verschillende onderdelen helpen je om je (weer) dieper te verbinden met jezelf, je lichaam, andere mensen, de natuur en de Bron. Bij dit alles klinkt op de achtergrond regelmatig het thema overgave. Wat houdt overgave in een tantrisch leven in, wanneer ervaar je het en hoe voelt dat in je lichaam? Maar ook: wat houdt jou misschien regelmatig wég van overgave? En in hoeverre kan de non-duale visie van tantra je hier meer wijsheid over geven?

In dit onderzoek kan zeker de directe ervaring van overgave ontstaan, maar het kan ook dat je hier en daar juist verkramping, angst of weerstand tegenkomt. Tantra nodigt je uit om álles te omarmen, ook als het even niet zo ontspannen voelt. We raden je daarom aan om deze dagen open te staan voor alles wat er in en met jou wil gebeuren. Misschien ga je alleen maar bliss ervaren, maar het kan ook dat er frustratie, verdriet, rouw of andere emoties voorbijkomen. Weet dat alles welkom is en dat er altijd support aanwezig is, mocht je die nodig hebben.

Programma
De retreat heeft een afwisselend programma met o.a. dans, lichaamswerk, ademwerk, yoga (yang en yin), tantrameditatie, rituelen, inquiry, sharings, een cacaoceremonie en ontspannen aanraking en massage. Daarnaast is er er ruimte om niets te doen, muziek te maken, te wandelen, te luieren, te lezen, te kletsen, stil te zijn, te knuffelen of op jezelf te zijn. Kortom, deze zomerretreat biedt hoe dan ook een heerlijke mogelijkheid om te chillen en te relaxen en je te verbinden met jezelf, met andere mensen, met de natuur en met de divine.

Inspiratie bij Bliss Your Body komt vanuit klassieke non-dual shaiva tantra, neo-tantra, Wheel of Consent, Osho, soefisme en diverse andere bronnen. We hebben onze eigen unieke down-to-earth stijl met een mooie combinatie van veiligheid én uitdaging.

Co-creatie
* Maaike Hofsommer begeleidt een aantal yogasessies. Zie www.houseofmetta.nl.
* Debby Broersma verzorgt het heerlijke en gezonde eten. Zie www.debsfood4soul.nl
* Jenni Buizer komt een dagdeel langs voor het geven van massages. Zie: www.handendieraken.nl.

Wanneer?
Woensdag 7 augustus 2024 om 11.00 uur t/m zondag 11 augustus rond 15.00 uur.

Voor wie?
Voor deze retreat is het nodig dat je (enige) ervaring in tantra hebt en dat je houdt van een dynamische, jonge sfeer. De meeste deelnemers bij Bliss Your Body zijn tussen de 25 en 50 jaar maar voel je ook welkom als je ouder bent. Het is belangrijk dat je fysieke en psychische gezondheid goed en stabiel zijn. Als er bijzonderheden zijn, meld die dan bij je aanmelding. De meeste mensen komen zonder partner maar er is ook plek voor enkele stellen. Heb je nog niet eerder iets bij Bliss Your Body gedaan, vermeld dan bij je aanmelding wat je zoal aan ervaring hebt.

Hoewel we streven naar ongeveer een gelijk aantal mannen en vrouwen zul je meditaties en oefeningen met beide genders doen.

Veiligheid
Hoewel tantra je soms net wat buiten je comfortzone brengt, besteden we bij Bliss veel aandacht aan een veilige omgeving. Er is altijd respect voor jouw grenzen en er zijn ook altijd teamleden beschikbaar voor support. In een zomerretreat is er – bij warm weer – soms wat meer naaktheid dan anders, maar dit is altijd optioneel. Tijdens de sessies vinden er geen seksuele handelingen plaats.

Waar?
We kiezen bewust voor een locatie in eigen land zodat we geen onnodige vliegreizen hoeven te maken. En ons eigen land zelf is immers ook prachtig. We verwelkomen je op een fijne en verzorgde locatie met bijzondere tuin, namelijk Centrum Athanor in Lochem. Hier waren we al een aantal keer eerder te gast.

Verblijf
Je verblijft op een mooie een- of tweepersoonskamer met eigen sanitair.
Er zijn ook enkele eenpersoonskamers beschikbaar.

Maaltijden
De heerlijke vegetarische/veganistische maaltijden worden verzorgd door Debby Broersma van www.debsfood4soul.nl.
We vragen je om een paar keer mee te helpen met corvee.

Prijzen
1069 Euro, met een vroegboekprijs van 919 Euro bij aanmelding voor 1 juni 2024. De prijzen zijn inclusief btw, alle onderdelen, een cacaoceremonie, alle (vegetarische of veganistische) maaltijden en een onvergetelijke ervaring.
Voor een eenpersoonskamer betaal je 150 Euro extra. Deze kamers zijn beperkt beschikbaar.

Groepsgrootte
16-18 deelnemers

Aanmelden & vragen
Koop je ticket in de ticketshop.
Eventuele vragen kun je stellen aan Wendy: wendy@blissyourbody.nl.

Vervolg
Ieder jaar is de zomerretreat voor een aantal mensen ook een mooie manier om te ontdekken of ze hierna de Intensive Tantra Training basis (level 1) willen gaan doen. Deze start na de zomer op 30 september 2024.

Aanvullende optie
Net als vorig jaren komt masseuse Jenni weer een dagdeel masseren!
Jenni: “Een heerlijk uurtje massage tijdens je zomerretreat? Ja, fijn! Misschien is een massage boeken niet het eerste waar je aan denkt tijdens een tantraretreat. Daar krijg je immers mogelijk al best wat aanraking. Toch kan het heel fijn zijn om even helemaal niks hoeven. Niet met een ander bezig te hoeven zijn maar even puur en alleen met jezelf. Ontvangen, liggen, niets doen. Ook dat is tantra. Tijdens de massage word je met aandacht, zorg en zachtheid aangeraakt waardoor je nog meer ontspant en geniet tijdens je toch al zo fijne zomervakantie. Als ik een specialisme heb, is het het geven van aandachtsmassages. Met een afgestemde aanraking, afwisselend zacht en krachtig, weten mijn handen je te raken en in diepe ontspanning te brengen. Nadat ik in India het masseren leerde, ben ik een eigen praktijk begonnen en masseer ik regelmatig tijdens retraites.”
Uitwisseling voor een sessie van een uur is € 75. Zie voor meer informatie: www.handendieraken.nl.
Je kunt het alvast per mail aan Wendy doorgeven als je een massage wilt boeken. Dit is waarschijnlijk halverwege de retreat, op de vrijdag.

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief.
Je ontvangt gratis het Shiva Shakti Spel, waarin je kennismaakt met allerlei actieve meditaties!

Dank je wel! Check je mailbox om je aanmelding te bevestigen.