Tantraretreat ‘Surrender to the Flow of Life’

Inhoud en vorm
In deze driedaagse retreat kun je in een bijzondere setting met een groep mooie mensen via tantra het thema overgave onderzoeken.

Hoe vaak merken we niet dat we, overduidelijk of juist heel subtiel, in strijd zijn met dat wat er in ons leven is? Het ego of onze persoonlijkheid heeft allerlei verlangens en weerstanden en wil eigenlijk maar twee dingen: zich lekker voelen en pijn vermijden. En toch brengt het leven onvermijdelijk allerlei uitdagingen met zich mee. Het spirituele tantrapad geeft je concrete tools om met deze uitdagingen om te gaan, om meer en meer te kunnen zijn met dat wat er is en om je over te geven aan de stroom van het leven.

Programma
We doen aan dans, lichaamswerk, tantrameditatie, rituelen, inquiry, sharings, ademwerk en aanraking.

Data en tijden
Vrijdag 26 november 2021 om 10.00 uur t/m zondag 28 november 2021 om 16.30 uur
Waar?
In de prachtige, lichte Tuinzaal van voormalig klooster Samaya in Werkhoven. De zeer goed verzorgde maaltijden zijn vegetarisch en zo veel mogelijk biologisch. Geef het op tijd door als je een dieet of allergie hebt.
Kosten?
De vroegboekprijs is 569 Euro incl btw, op basis van slapen op een sfeervolle tweepersoonskamer (met iemand van zelfde geslacht of met je partner, als je als stel komt) met eigen sanitair.
Deze prijs bestaat uit 316 Euro voor verblijf en 253 Euro voor de training.
Er zijn 7 eenpersoonskamers beschikbaar tegen een meerprijs van 59 Euro.
De vroegboekprijs geldt tot 26 oktober. Daarna wordt de prijs voor een tweepersoonskamer 599 Euro.
Voor wie?
Voor deze retreat dien je ervaring in tantra te hebben. Hiermee bedoelen we vooral (tantra)meditatie en bijvoorbeeld niet alleen tantramassage.
Als je nog niet bekend bent met Bliss Your Body, hebben we mogelijk eerst nog even een gesprekje via Zoom.
De retreat staat open voor mensen van alle leeftijden maar deze keer is er een extra welkom voor 40-plussers.
Als stel is deze retreat geschikt als jullie ook bereid zijn om meditaties met anderen te doen.
Visie en werkwijze
Bij Bliss Your Body zien we tantra als een lichaamsgericht spiritueel pad van ontwaken en bevrijding.
In een retreat besteden we allereerst aandacht aan een veilige sfeer waarin alles en iedereen welkom is. Vervolgens krijg je de tijd om in jezelf en je eigen lichaam te zakken, vooral ook via ontspanning. Van daaruit bouwen we het contact met anderen op, hoewel er ook altijd tijd op jezelf zal zijn. Al doende/zijnde ontdek je de patronen, verlangens, weerstanden en conditioneringen van de ‘bodymind’ en mag je gaan ontdekken hoe er meer en meer overgave mag gaan komen: overgave aan een meditatie, aan een ontmoeting, aan alleen zijn maar ook breder: overgave aan het leven zelf.

Je doet meditaties en oefeningen op jezelf, in tweetallen, in meertallen en soms met de hele groep. Bij dit alles ontmoet je mensen van verschillende leeftijden en geslacht.

Disclaimer 🙂

Een retreat van drie dagen kan prachtige nieuwe inzichten en ervaringen geven. Tegelijkertijd is het voor duurzame langetermijneffecten bijna altijd nodig dat je een meditatiepractice thuis voortzet.
Corona
We hopen dat er in november geen coronamaatregelen meer zullen zijn. Als de situatie echter niet rustig is, kan het dat we, net als bij andere meerdaagse events van Bliss Your Body, vragen om van tevoren een zelftest te doen. Je bent sowieso binnen 1,5 meter met andere deelnemers in deze retreat.
Opgave
Stuur een mail met je naam, geboortedatum, ervaring in tantra (als we elkaar nog niet kennen) naar wendy@blissyourbody.nl.

 

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief.
Je ontvangt gratis het Shiva Shakti Spel, waarin je kennismaakt met allerlei actieve meditaties!

Dank je wel! Check je mailbox om je aanmelding te bevestigen.