Tantrameditatie & -massagedag – De Vijf Elementen

Tijdens deze dagworkshop brengen wij, Wendy (Bliss Your Body) en Johan (Tantra-Atma), opnieuw onze beider specialiteiten, tantrameditatie en tantramassage, samen!

Via beweging, meditatie, contactoefeningen en 5-elementen-massage maak je contact met jezelf, je hart en je lichaam. Vervolgens kun je ervaren hoe energieën in de verbinding met een ander kunnen samensmelten tot een non-dualistisch contact.

Voor wie?
De workshop is geschikt voor mannen en vrouwen van elke seksuele voorkeur, paren of gelegenheidskoppels, jong of oud, getrouwd of verliefd. Er zijn individuele oefeningen en oefeningen in tweetallen en je kunt gekleed, gedeeltelijk gekleed of naakt zijn. Ieder draagt daarbij zijn eigen verantwoordelijkheid. Enige ervaring in tantra is wel aan te raden.

Het programma
Wendy:
In de ochtend maken we in de kring kennis met elkaar en creëren we een veilige setting. Hierna breng ik je meer in je lichaam via dans en beweging, in de sfeer van de 5 elementen (aarde, water, vuur, lucht en ether). Vervolgens kun je in een intense tantrameditatie met je (gelegenheids)partner dieper contact maken met de 5 elementen. In deze meditatie speel je met de verschillende energieën van de elementen in jezelf en tussen jou en je partner.

Johan:
In de middag gaan we op meeslepende muziek de 5 elementen verder triggeren en aanraken. Vooraf geef ik een korte uitleg en demonstratie waarna je in alle rust en in contact zelf gaat masseren en ontvangen. Ook tijdens jullie massage zal ik begeleiding geven zodat we met elkaar diep in de ontspanning en prana energie kunnen zakken. Uit ons hoofd en in ons hart en gevoel om een optimale balans te ervaren. De massage duurt ruim een uur waarna we wisselen van gever naar ontvanger.

Tijdens de dag kunnen thema’s aangeraakt worden als voelen, aanraken, overgave, vertrouwen, transformatie, sensualiteit, emoties, begeerte, weerstand, seksualiteit, etc. Alles wat je voelt is welkom en we nodigen je uit tot een liefdevol zelfonderzoek naar balans, non-dualiteit en compassie.

Praktische informatie
Wanneer: Zaterdag 26 mei 2018 van 10.00 uur tot 17.30 uur (inloop vanaf 09.30 uur)
Waar: Centrum van Alphen, Prinses Marijkestraat 20, Alphen aan den Rijn (gratis parkeren)
Prijs: 175 euro per koppel inschrijving en 90 euro als single inschrijving incl. koffie/thee en een verzorgde vegetarische lunch.
Aanmelden: Stuur een mail naar johan@tantra-atma.nl met vermelding van jullie/jouw naam(en) en email adres(sen). Je ontvangt dan een mail terug met enkele vragen en een verzoek tot aanbetaling. Na de aanbetaling is de inschrijving compleet.

LET OP: We raden je aan om als koppel in te schrijven. Op de dag zelf kun je dan kiezen of je zowel de meditatie in de ochtend als de massage in de middag met elkaar doet of dat je ook een keer wisselt van partner met een ander (gelegenheids-)stel.
Als je jezelf als single inschrijft, vragen we je om zelf actief te zoeken naar een gelegenheidspartner. Mogelijk kunnen we je koppelen aan een andere single (van het andere geslacht), maar dit kunnen we niet garanderen. Gezien de aard van de dag raden we je aan om vooraf contact te hebben met een gelegenheidspartner.

 

Begeleiding
Waar de passies van twee personen samenvallen, ontstaat er iets bijzonders. Daarom zijn Wendy Doeleman en Johan Raaimakers erg enthousiast om deze ‘Tantra & Massage’-workshop aan te bieden.

Johan Raaimakers (www.tantra-atma.nl) is tantristisch masseur en coach in de Tibetaanse Boeddhistische stroming Kum Nye.
Sinds 2010 volg ik diverse intensieve massage opleidingen die hebben geleid tot de kennis en ervaring van nu. Mijn voornaamste opleiding is de opleiding tot tantramasseur bij Tantra Lotus in Breda. Dit is een Tibetaans Boeddhistische opleiding uit de Kum Nye traditie, waar veel aandacht is voor praktijk (massage), theorie (Dharma), yoga en meditatie (vipassana en tenang). Ik heb hier geleerd over de diepgaande werking die een massage kan hebben op het lichamelijk, emotioneel en geestelijk welzijn. Massagetechnieken als Sveda-, Vedische en prana flow, en de integratie van duo yogatechnieken en meditatieve technieken in een behandeling geven een stabiele basis voor het geven van tantristische sessies. Ik heb een ruime ervaring opgedaan in het geven van massages en coaching en hoewel alle mensen, wensen en lichamen anders zijn is mijn intentie altijd hetzelfde: het brengen van balans. Sinds 2016 geef ik ook praktische lessen in Tibetaanse tantra massage aangevuld met de nodige theorie. Mijn doel in deze lessen is om vooral de mensen te laten ervaren wat tantra en de filosofie erachter is en hoe dat voelt. De Tibetaanse tantra massage trilogie ‘Prana & Verbinding’ en ‘De speeltuin van Prana’ en de workshops ‘Tantra & Shibari’ zijn daar mooie voorbeelden van.

Wendy Almasta Doeleman (www.blissyourbody.nl) is tantrisch begeleider en werkt zowel vanuit de visie van Osho als de visie van Soul Institute.
Ik bewandel nu ruim 11 jaar het tantrapad, waarbij ik vele tantra trainingen in binnen- en buitenland heb gevolgd. Dit was onder andere bij Wild Tantra, Andrew Barnes, Raja en Puja Richardson, Ma Sarita, Marya Norell, Susanne Roursgaard en TNT. Sinds 2010 geef ik vanuit Bliss Your Body tantraworkshops waarbij ik me vooral (maar niet alleen) op een jong publiek richt (16-39 jaar). In dit kader heb ik ook twee boeken over tantrische seksualiteit voor jongeren geschreven (Coole seks, relaxte liefde & Hartelust). Momenteel volg ik de opleiding tot Tantric Inner Grounding Therapist bij Soul Institute. Naast workshops voor groepen bied ik ook individuele, lichaamsgerichte coachingsessies en de-armouring aan. Mijn manier van werken is laagdrempelig, praktisch, aards en licht en tegelijkertijd spiritueel en diepgaand. Ik werk o.a. met dans, lichaamswerk, de-armouring, massage, rituelen, zelfonderzoek en proceswerk. Ik leef sinds de komst van tantra in mijn leven samen met Remi en heb drie zonen (14, 15 en 18 jaar).

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief. Iedere 10e aanmelding ontvangt een kortingsbon van 15 Euro voor een workshop of individuele sessie. In onze privacyverklaring kun je lezen dat we zorgvuldig met je persoonsgegevens omgaan.