Tantrameditatie & -massagedag – De Drie-Eenheid

In deze workshop breng ik samen met Johan Raaimakers (Tantra-Atma) voor de derde keer ons beider specialiteiten, tantrameditatie en tantramassage samen. Via beweging, meditatie, contactoefeningen en tantrische massage maak je een diepe verbinding met je eigen lichaam, hart en ziel en met die van een ander. Deze dag is tevens een mooie opwarmer voor onze vierdaagse retreat van 11-14 oktober 2018.

Voor wie?
De workshop is geschikt voor iedereen. Enige ervaring met tantra en/of massage is voor jezelf wel prettig.
We raden je aan om je samen met een (gelegenheids)partner aan te melden. Er zijn individuele oefeningen en oefeningen in tweetallen en je kunt gekleed, gedeeltelijk gekleed of naakt zijn. Ieder draagt daarbij zijn eigen verantwoordelijkheid. Tijdens de dag kunnen thema’s aangeraakt worden als voelen, aanraken, overgave, vertrouwen, transformatie, sensualiteit, emoties, begeerte, weerstand, seksualiteit, etc. Alles wat je voelt is welkom en we nodigen je uit tot een liefdevol zelfonderzoek naar balans, non-dualiteit en compassie.

Het programma
Op deze dag kun je jezelf op een diep niveau openen voor het mysterie van het leven. De meditatie en de massage nodigen je uit tot bewustzijn, acceptatie en overgave. We werken op deze dag met het thema ‘De Drie-Eenheid’, wat ook de titel is van de vierdaagse retreat in oktober. In de ochtend begeleidt Wendy de dans en een meditatie in de sfeer van de een tantrische Drie-Eenheid. In de middag begeleidt Johan de Prana Flow Massage waar hij de Drie-Eenheid ‘massage-yoga-meditatie’ in verwerkt.

Begeleiding
In deze workshop komen de krachten van Johan en Wendy samen. Johan brengt zijn ervaring en kennis vanuit de Tibetaanse/boeddhistische tantra in en begeleidt de massage. Wendy brengt haar ervaring vanuit de neotantra met hindoeïstische invloeden in en begeleidt de dans en meditatie. Samen belichamen Johan en Wendy een bijzondere Shiva-Shakti combinatie die zowel veiligheid als uitdaging biedt.

Praktische informatie
Wanneer: Zaterdag 15 september 2018 van 10.00 uur tot 17.00/17.30 uur (inloop vanaf 09.30 uur)
Waar: Centrum van Alphen, Prinses Marijkestraat 20, Alphen aan den Rijn (gratis parkeren)
Prijs: 170 Euro per tweetal inschrijving en 90 Euro als single inschrijving incl. koffie/thee en een verzorgde vegetarische lunch.
Bij een single inschrijving vragen we je om zelf op zoek te gaan naar een gelegenheidspartner.
Mogelijk kunnen we je koppelen aan een andere single inschrijving (m/v), maar dit kunnen we niet garanderen.
Het is aan te raden om een nieuwe gelegenheidspartner van te voren te ontmoeten.

Aanmelden
Via de ticketshop doe je een aanbetaling. Ongeveer 10 dagen voor de workshop ontvang je een mail met praktische informatie.

Begeleiding
Waar de passies van twee personen samenvallen, ontstaat er iets bijzonders. Daarom zijn Wendy Doeleman en Johan Raaimakers erg enthousiast om deze ‘Tantra & Massage’-workshop aan te bieden.

Johan Raaimakers (www.tantra-atma.nl) is tantristisch masseur en coach in de Tibetaanse Boeddhistische stroming Kum Nye.
Sinds 2010 volg ik diverse intensieve massage opleidingen die hebben geleid tot de kennis en ervaring van nu. Mijn voornaamste opleiding is de opleiding tot tantramasseur bij Tantra Lotus in Breda. Dit is een Tibetaans Boeddhistische opleiding uit de Kum Nye traditie, waar veel aandacht is voor praktijk (massage), theorie (Dharma), yoga en meditatie (vipassana en tenang). Ik heb hier geleerd over de diepgaande werking die een massage kan hebben op het lichamelijk, emotioneel en geestelijk welzijn. Massagetechnieken als Sveda-, Vedische en prana flow, en de integratie van duo yogatechnieken en meditatieve technieken in een behandeling geven een stabiele basis voor het geven van tantristische sessies. Ik heb een ruime ervaring opgedaan in het geven van massages en coaching en hoewel alle mensen, wensen en lichamen anders zijn is mijn intentie altijd hetzelfde: het brengen van balans. Sinds 2016 geef ik ook praktische lessen in Tibetaanse tantra massage aangevuld met de nodige theorie. Mijn doel in deze lessen is om vooral de mensen te laten ervaren wat tantra en de filosofie erachter is en hoe dat voelt. De Tibetaanse tantra massage trilogie ‘Prana & Verbinding’ en ‘De speeltuin van Prana’ en de workshops ‘Tantra & Shibari’ zijn daar mooie voorbeelden van.

Wendy Almasta Doeleman (www.blissyourbody.nl) is tantrisch begeleider en werkt zowel vanuit de visie van Osho als de visie van Soul Institute.
Ik bewandel nu ruim 11 jaar het tantrapad, waarbij ik vele tantra trainingen in binnen- en buitenland heb gevolgd. Dit was onder andere bij Wild Tantra, Andrew Barnes, Raja en Puja Richardson, Ma Sarita, Marya Norell, Susanne Roursgaard en TNT. Sinds 2010 geef ik vanuit Bliss Your Body tantraworkshops waarbij ik me vooral (maar niet alleen) op een jong publiek richt (16-39 jaar). In dit kader heb ik ook twee boeken over tantrische seksualiteit voor jongeren geschreven (Coole seks, relaxte liefde & Hartelust). Momenteel volg ik de opleiding tot Tantric Inner Grounding Therapist bij Soul Institute. Naast workshops voor groepen bied ik ook individuele, lichaamsgerichte coachingsessies en de-armouring aan. Mijn manier van werken is laagdrempelig, praktisch, aards en licht en tegelijkertijd spiritueel en diepgaand. Ik werk o.a. met dans, lichaamswerk, de-armouring, massage, rituelen, zelfonderzoek en proceswerk. Ik leef sinds de komst van tantra in mijn leven samen met Remi en heb drie zonen (14, 16 en 18 jaar).

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief. Iedere 10e aanmelding ontvangt een kortingsbon van 15 Euro voor een workshop of individuele sessie. In onze privacyverklaring kun je lezen dat we zorgvuldig met je persoonsgegevens omgaan.