Tantrameditatie & -massagedag – Shiva & Shakti

In deze workshop brengen wij, Wendy (Bliss Your Body) en Johan (Tantra-Atma) voor de derde keer we ons beider specialiteiten, tantrameditatie en tantramassage samen. Via beweging, meditatie, contactoefeningen en Prana Flow massage maak je een diepe verbinding met je hart en je bekkengebied. Door dit (ook) te doen in het contact met een ander kun je gaan ervaren hoe energieën kunnen samensmelten tot een non-dualistisch contact.

Voor wie?
De workshop is geschikt voor iedereen, man of vrouw van elke seksuele voorkeur, paren of gelegenheidskoppels, jong of oud, getrouwd of verliefd. Er zijn individuele oefeningen en oefeningen in tweetallen en je kunt gekleed, gedeeltelijk gekleed of naakt zijn. Ieder draagt daarbij zijn eigen verantwoordelijkheid.

Het programma
In de ochtend brengen we je in je lichaam, via dans en beweging. We creëren met elkaar een veilige sfeer waarin je in het hart- en bekkengebied kunt gaan ontspannen. Via een bijzondere tantrameditatie in een tweetal kun je vervolgens een eerste ervaring van energetisch samensmelten beleven.

In de middag ga je de tantra Prana Flow massage leren en ervaren. We wekken hierbij de mannelijke energie (Shiva) en de vrouwelijke energie (Shakti/Parvati) op om deze energie vervolgens te mengen. Hierdoor ontstaat prana energie. Prana energie is in tantra essentieel en een leidraad voor alle handelingen in het moment. Binnen de stroming van het Tibetaans tantrisch boeddhisme brengt de prana ons naar de kern van ons geluk en naar onvoorwaardelijke liefde en compassie voor alle levende wezens.

Tijdens de dag kunnen thema’s aangeraakt worden als voelen, aanraken, overgave, vertrouwen, transformatie, sensualiteit, emoties, begeerte, weerstand, seksualiteit, etc. Alles wat je voelt is welkom en we nodigen je uit tot een liefdevol zelfonderzoek naar balans, non-dualiteit en compassie.

Praktische informatie
Wanneer: Zaterdag 15 september 2018 van 10.00 uur tot 17.30 uur (inloop vanaf 09.30 uur)
Waar: Centrum van Alphen, Prinses Marijkestraat 20, Alphen aan den Rijn (gratis parkeren)
Prijs: 175 Euro per tweetal inschrijving en 90 Euro als single inschrijving incl. koffie/thee en een verzorgde vegetarische lunch.
Bij een single inschrijving vragen we je om zelf op zoek te gaan naar een gelegenheidspartner.
Mogelijk kunnen we je koppelen aan een andere single inschrijving, maar dit kunnen we niet garanderen.
Het is aan te raden om een nieuwe gelegenheidspartner van te voren te ontmoeten.

Aanmelden
Stuur een mail naar johan@tantra-atma.nl met vermelding van jullie/jouw naam(en) en email adres(sen). Je ontvangt dan een mail terug met enkele vragen en een verzoek tot aanbetaling. Na de aanbetaling is de inschrijving compleet.

LET OP: We raden je aan om als tweetal in te schrijven. Op de dag zelf kun je dan kiezen of je zowel de meditatie in de ochtend als de massage in de middag met elkaar doet of dat je ook een keer wisselt van partner met een ander (gelegenheids-)stel. Als je jezelf als single inschrijft, ontmoet je je meditatie- en massagepartner(s) op de dag zelf.

Begeleiding
Waar de passies van twee personen samenvallen, ontstaat er iets bijzonders. Daarom zijn Wendy Doeleman en Johan Raaimakers erg enthousiast om deze ‘Tantra & Massage’-workshop aan te bieden.

Johan Raaimakers (www.tantra-atma.nl) is tantristisch masseur en coach in de Tibetaanse Boeddhistische stroming Kum Nye.
Sinds 2010 volg ik diverse intensieve massage opleidingen die hebben geleid tot de kennis en ervaring van nu. Mijn voornaamste opleiding is de opleiding tot tantramasseur bij Tantra Lotus in Breda. Dit is een Tibetaans Boeddhistische opleiding uit de Kum Nye traditie, waar veel aandacht is voor praktijk (massage), theorie (Dharma), yoga en meditatie (vipassana en tenang). Ik heb hier geleerd over de diepgaande werking die een massage kan hebben op het lichamelijk, emotioneel en geestelijk welzijn. Massagetechnieken als Sveda-, Vedische en prana flow, en de integratie van duo yogatechnieken en meditatieve technieken in een behandeling geven een stabiele basis voor het geven van tantristische sessies. Ik heb een ruime ervaring opgedaan in het geven van massages en coaching en hoewel alle mensen, wensen en lichamen anders zijn is mijn intentie altijd hetzelfde: het brengen van balans. Sinds 2016 geef ik ook praktische lessen in Tibetaanse tantra massage aangevuld met de nodige theorie. Mijn doel in deze lessen is om vooral de mensen te laten ervaren wat tantra en de filosofie erachter is en hoe dat voelt. De Tibetaanse tantra massage trilogie ‘Prana & Verbinding’ en ‘De speeltuin van Prana’ en de workshops ‘Tantra & Shibari’ zijn daar mooie voorbeelden van.

Wendy Almasta Doeleman (www.blissyourbody.nl) is tantrisch begeleider en werkt zowel vanuit de visie van Osho als de visie van Soul Institute.
Ik bewandel nu ruim 11 jaar het tantrapad, waarbij ik vele tantra trainingen in binnen- en buitenland heb gevolgd. Dit was onder andere bij Wild Tantra, Andrew Barnes, Raja en Puja Richardson, Ma Sarita, Marya Norell, Susanne Roursgaard en TNT. Sinds 2010 geef ik vanuit Bliss Your Body tantraworkshops waarbij ik me vooral (maar niet alleen) op een jong publiek richt (16-39 jaar). In dit kader heb ik ook twee boeken over tantrische seksualiteit voor jongeren geschreven (Coole seks, relaxte liefde & Hartelust). Momenteel volg ik de opleiding tot Tantric Inner Grounding Therapist bij Soul Institute. Naast workshops voor groepen bied ik ook individuele, lichaamsgerichte coachingsessies en de-armouring aan. Mijn manier van werken is laagdrempelig, praktisch, aards en licht en tegelijkertijd spiritueel en diepgaand. Ik werk o.a. met dans, lichaamswerk, de-armouring, massage, rituelen, zelfonderzoek en proceswerk. Ik leef sinds de komst van tantra in mijn leven samen met Remi en heb drie zonen (14, 16 en 18 jaar).

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief, met daarin de agenda en regelmatig een tantra-meditatie om thuis te doen.
Iedere 10e aanmelding ontvangt een kortingsbon voor een workshop.