Daar lig ik dan op bed, naakt en totaal uitgeput na een dag op de Lotusbeurs te hebben gestaan, met een stand van Bliss Your Body. Op hakken. Zo moe ben ik lange tijd niet geweest.

De hele dag heb ik mensen aangesproken over tantra, jongeren, pubers, seksuele voorlichting en zo meer. Super leuk.

Maar zo’n beurs is energetisch gezien ook wel een soort van oerknal, met deep tissue massages in de stand naast ons, edelstenen in het kraampje aan de andere kant, sjamanistische trommels, wierookgeuren, hoog gezang van engelen in witte gewaden, biodanza, reiki, iets met kleuren en oliën, dolfijnreizen, lichtfonteinen, vitamine B12-fanaten en chocola met gezonde meelwormen erop geplakt (ja hoor, Anneke, heel lief kadootje van je…).

En tussendoor zien we Sophie en cameraploeg van BNN nog van kraampje naar kraampje fladderen, op zoek naar spirituele mogelijkheden om van haar burn-out af te komen. Ze heeft er blijkbaar wat voor over om weer een nieuw programma te maken (‘Sophie uit de kreukels’).

Enfin, terug naar gisteravond. Ik ben dus echt doodmoe, maar na een avondwandeling bij volle maan heeft mijn lief aangeboden om mij te masseren. En een massage, die sla ik dus nooit af. Een vrijpartij trouwens ook niet. En dat is iets wat in mijn pre-tantratijd wel anders was. Favoriete smoes: ‘Ik ben moe’.

(…)

Een dik uur later voel ik mij helemaal vervuld én ben ik een interessant inzicht rijker. Te moe voor seks is echt een k*tsmoes. Een groot voordeel van intens moe zijn, is namelijk dat je mind ook niet meer zo hard draait. En dat heb ik geweten deze keer. Überhaupt was het al heerlijk om gemasseerd te worden na een dag op hakken te hebben gestaan. Alleen al de aanraking van mijn kuiten bracht me zo ongeveer in de hemel. Maar ook daarna merkte ik dat ik me, juist door de moeheid, heel snel kon ontspannen en me totaal kon overgeven. Geen storende gedachten meer, daarvoor was ik simpelweg te moe. Een beetje zoals met wat te veel alcohol op, maar dan door een dag hard werken :).

Kortom, voor iedereen die denkt dat een mens te moe kan zijn voor een stromende, liefdevolle vrijpartij: no way! Wel is het belangrijk dat de moeheid vooral fysiek is. Ben je dus alleen maar moe van een dag met dreinende kinderen om je heen of geestdodend computerwerk? Dan gaat de vlieger vermoedelijk niet op. In dat geval is mijn advies: maak jezelf nóg moeier, door te gaan sporten, dansen, springen, schudden of wandelen. Put jezelf uit, schud de mentale moeheid van je af, vraag om een liefdevolle massage en laat je verrassen door wat er vervolgens wil ontstaan. Goede kans dat de weerstand die je in eerste instantie had, oplost ín de moeheid. En daar waar de weerstand is opgelost en het lichaam vrij van spanningen, stroomt je seksuele energie als vanzelf. Geniet ervan!

TIP: Ben jij iemand die deze en andere smoezen vaak gebruikt en wil je daar vanaf? Zoek een tantrisch begeleider zodat je seksuele levensenergie weer meer kan gaan stromen. Maakt het leven zo veel leuker.

1 antwoord

Reacties zijn gesloten.