Tantra & cacao-ritueel: eendaagse retreat op 13 juli 2022

De afgelopen jaren heb ik al vele cacaoceremonies begeleid, maar dit is de eerste sinds ik de Cacao Practitioner Training bij Shadi Henau heb gevolgd. Deze training heeft me diverse nieuwe inzichten en tools gegeven om het samenkomen van tantra en cacao nog dieper te kunnen ervaren.

Voor wie?
Deze dag is specifiek bedoeld voor mensen die al ervaring met tantra hebben, zowel qua meditatie als qua contact met anderen. Bij voorkeur heb je al het nodige bij Bliss Your Body gedaan. Je psychische gezondheid dient goed te zijn en hoewel er natuurlijk altijd support mogelijk is, dien je je eigen proces in grote mate zelf te kunnen dragen.

Een indruk van de dag
’s Ochtends kun je gewoon ontbijten maar daarna eet je bij voorkeur niets meer. Bij aankomst staat er water en thee voor je klaar, maar verder houden we de maag zo leeg mogelijk, zodat de cacao optimaal kan werken. We nemen de tijd om in ons lichaam te zakken, maken op een zachte en meditatieve manier kennis met elkaar en creĆ«ren zo een gezamenlijke ‘container’ waarin alles welkom is . Vervolgens start het ritueel en drinken we de cacao op ceremoniĆ«le wijze. We nemen uitgebreid de tijd om – op onszelf – de cacao te laten inwerken. Later kan er ook contact met anderen ontstaan. Er is tijd voor stilte, beweging, muziek, ontlading, oplading, ont-moeting en verbinding. Deels kunnen we binnen zijn, maar er is ook een heerlijke tuin om te verblijven. Bij warm weer zal (gedeeltelijk) naakt prima zijn, maar weet dat alles zonder specifieke seksuele handelingen gebeurt.
We sluiten de dag af met een potluck maaltijd waarvoor iedereen dus iets meeneemt.


Dag en tijden

Je bent op woensdag 13 juli welkom tussen 13.30 en 14.00 uur. Om 14 uur starten we en rond 21 uur sluiten we af.

Locatie
De Bronhoeve in Cothen (bij Werkhoven/Utrecht)

Groepsgrootte
We zullen met 12 tot 16 deelnemers zijn.

Cacao

Rauwe cacao kan in principe door iedereen gedronken worden, maar als je hartklachten hebt of antidepressiva slikt, dien je eerst even met mij contact op te nemen. Mogelijk drink je dan niet of minder, en ook dan kun je een heerlijke dag hebben.

Kosten
De kosten zijn 95 Euro incl. btw en fantastische Keith’s cacao uit Guatamala.

Aanmelden
Je kunt je aanmelden door een ticket aan te schaffen. Heb je nog niet eerder dingen bij Bliss Your Body gedaan? Neem dan eerst even contact op via de mail: wendy@blissyourbody.nl.
Een paar dagen van te voren ontvang je een mail met praktische informatie.

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief.
Je ontvangt gratis het Shiva Shakti Spel, waarin je kennismaakt met allerlei actieve meditaties!

Dank je wel! Check je mailbox om je aanmelding te bevestigen.