Tantra retreat voor vrouwen

In deze retreat kun je in een groep met alleen vrouwen de kracht van tantra ontdekken. Het thema en de inhoud zal in de loop van 2018 bekend gemaakt worden.

Data en tijden 2019
Vrijdag 26 april (10.00) t/m zondag 28 april (17.00)

Doelgroep
Vrouwen van alle leeftijden, enige ervaring met tantra (bijvoorbeeld in de vorm van een avond- of dagworkshop) is gewenst.

Locatie
Venwoude (Lage Vuursche)

Begeleiding
Wendy  & team

Prijzen
* Je betaalt 425 Euro, incl. 21% btw, verblijf en alle vegetarische/biologische maaltijden.
* Jonge vrouwen t/m 33 jaar kunnen een korting van 35 Euro krijgen. Meld je verzoek voor korting op het inschrijfformulier.

Slapen
Op deze locatie slaap je in de groepsruimte of een tentje in het bos. Je kunt ook, tegen een meerprijs, een een- of tweepersoonskamer boeken. Dit doe je direct bij Venwoude en betaal je ook aan hen.

Aanmelden
Je kunt je hier aanmelden. Ben je zwanger, heb je op dit moment lichamelijke of psychische problemen of heb je traumatische ervaringen uit het verleden die nog niet bij ons bekend zijn? Meld dit dan bij je aanmelding.

Testimonials naar aanleiding van de retreat in 2018

In deze retreat voelde ik me zo welkom om alles van mezelf te laten zien. Waar ik me zo vaak (bewust of onbewust) inhoud – met dansen, met geluid, met mijn ervaring ook inbrengen, met mijn sensualiteit, met mijn verdriet – deed ik dat hier niet. En dit deed ik niet in al die stukjes van vrouwzijn waar we het over hadden. Ik kwam uit dit weekend met zo’n ontzettend gevoel van ‘volledig’ zijn! Ik voel voor het eerst in lange tijd geen zorgen over of die nieuwe vrienden me wel leuk vinden, of ik wel aantrekkelijk genoeg ben voor die ene man, etcetera. Het integreren van dit ‘mezelf durven uiten’ in mijn dagelijkse leven gaat na deze retreat weekend echt fantastisch.

Ik kijk met enorm veel liefde terug op de retreat. Ik ben zo ontzettend dankbaar dat ik mezelf dit heb gegeven. Voor mij is de grootste verandering denk ik de zachtheid die ik heb ervaren, en nog steeds ervaar. Zachtheid naar mezelf en naar anderen; in de vorm van liefde. Zachtheid in de zin van weerstandloze overgave aan het moment en zachtheid in de vorm van een sensitief, fijngevoelig lichaam (dat graag wil aanraken en aangeraakt wil worden).

De dag na mijn thuiskomst voelde ik bliss. Een diep geluk en gevoel van thuis gekomen zijn in mezelf. Alsof ik weer diep heb mogen voelen wie ik écht ben. Naast bliss voelde ik ook totale kwetsbaarheid. Voor de prikkels, sensaties, gedachtes en energieën van de wereld. Misschien zijn bliss en totale kwetsbaarheid wel twee kanten van dezelfde munt. Ik ervaar die kwetsbaarheid niet als iets negatiefs maar als een geopend hart waar ik voorzichtig mee om mag gaan. Met veel liefde en respect naar mezelf. 

Ik kijk met enorm veel liefde, plezier en dankbaarheid terug op het weekeind. Zelfs de paniek van zaterdag die in mijn hele lijf voelbaar was, was goed. Wie opent, voelt heel precies zichzelf en dat leermoment is een (wellicht pijnlijke maar ook een krachtige) blessing geweest. 

‘Iedereen aan de tantra’ is intussen mijn boodschap en dan het liefste via de retreats en workshops die jij organiseert. Ik heb al veel mensen naar je doorverwezen inmiddels 🙂 . Want jeetje, Wendy, wat een bijzondere ervaring was de vrouwenretreat! In 1 woord: fantastisch! Het was anders dan ik had verwacht en tegelijkertijd voelde het alsof ik thuiskwam. Alle gesprekken, de (h)erkenning en verbinding met de andere vrouwen, het dansen, de meditaties, sharings en aanrakingen, de muziek, de prachtige omgeving, de aandacht en zorg van jou en je team…. wow, wat een reis! Bijzonder hoe ik me tegelijkertijd diep door geraakt en volkomen ontspannen over voel. Ik ben je heel dankbaar voor je hulp, je vertrouwen en je aandacht. Ik snap eigenlijk helemaal niet hoe je dat doet, 14 vrouwen door allerlei processen heen begeleiden, alle onderdelen geven en dan ook nog – vanwege mijn beperking – zo zorgvuldig met mij persoonlijk het programma steeds bekijken…. zo knap en superfijn!

Wat heerlijk om je vier dagen even helemaal onder te dompelen in de zachte, vrouwelijke energie.
Naast dat je er niet aan ontkomt om oude pijnstukken onder ogen te zien en te helen was het ook echt genieten. Genieten van de massages, het dansen, de meditaties en het samenzijn met de groep. Door deze retreat ben ik weer een stukje dichter bij mezelf en bij mijn kracht gekomen.

Ik heb al vaker workshops tantra of persoonlijke ontwikkeling gedaan, en ik zie er altijd een beetje tegenop. Een nieuwe groep, een intiem onderwerp, weer naar mezelf kijken met al die ongemakkelijke monsters onder mijn bed. Maar ik voelde ook: voor mij is intimiteit en seksualiteit een goede ingang. Ik ben een vurige vrouw met behoorlijk wat mannelijke ‘lijn-energie’. Ik weet wat ik wil, heb vaak grootse plannen en ben een harde werker. Het nadeel daarvan is dat ik mezelf (en anderen) ook snel kan pushen. Dat ik op wilskracht en betrokkenheid hard ga werken. Zo ben ik ook in mijn burn-out beland.
Ik heb al behoorlijk wat therapie en trainingen gevolgd, maar voor mij is het nadeel dat dit vaak nogal cognitief is. Of behoorlijk serieus. Terwijl ik het beste leer door mijn lijf te gebruiken en als de sfeer een beetje speels is. Door te voelen waar ik zin in heb, en waarin niet. Door contact te hebben met anderen. Daar is tantra perfect voor.
Tantra gaat lang niet alleen over seks, maar als ik eerlijk ben is seks voor mij wel een soort motor in mijn leven. Als dat niet lekker zit, ben ik zelf ook niet zo happy.
En hoe zat dat bij mij? Mijn seksleven voelde behoorlijk gecontroleerd. Ik deed graag de dingen waarvan ik wist dat mijn partner ze lekker vond. Dat gaf mij een goed  gevoel en daarmee kon ik het beeld van de ‘wulpse vrouw’ uithangen. Maar vaak voelde ik zelf niet zoveel, heb ook pijnklachten bij het vrijen. Overgave is lastig.
Kortom: ik voelde dat er veel meer ontspanning en vrijheid mogelijk was. En om dat te ontdekken via tantra leek me leuk en spannend. Met vrouwen alleen leek me ook heerlijk: even geen geflirt en gedoe met mannen.
En wat heeft de workshop me gebracht? Deze workshop heeft me laten ervaren hoeveel van die ‘push-energie’ letterlijk in mijn bekken zat opgeslagen. Dat maakte me letterlijk ongevoeliger. Tijdens een diepe bekkenmassage voelde ik de spanning zo wegstromen.
Na de workshop voel ik me veel krachtiger en ‘voller’ in mijn vrouwelijkheid. Het vrijen met mijn partner is daardoor veel intenser: ik voel meer, niet alleen in mijn bekken, maar in mijn hele lichaam. Alsof ik een jas heb uitgedaan en nu pas bloot ben. Ik heb meer zelfvertrouwen, hij vindt me daardoor nog sexier, waar ik ook weer blij van wordt :-). En ik voel ook beter wat mijn innerlijke kompas is. Die zit blijkbaar ook in mijn bekken. Superhandig ook om nog beter te gaan voelen welke dingen bij me passen, en waar ik energie in weglek.

Wat ik ook een enorm inzicht vond was de ontspanning die ik voelde ‘als het nergens heen hoeft te gaan’. Normaal als ik vrij volg ik onbewust een soort script van zoenen, voorspel en dan ‘de daad’. Dat slaat het hele liefdesspel soms een beetje dood. Bovendien heb ik niet altijd zin in penetratie, omdat het vaak gevoelig is. 
Ik zou de workshop zeker aanbevelen aan andere vrouwen die beter willen leren aanvoelen wat hun eigen kompas is. Die hun wilde, ongeremde vrouw weer willen voelen. Die in de veiligheid van alleen vrouwen hun sensualiteit willen ervaren. 
Wat ik zo leuk vind aan Wendy is dat ze vrij nuchter is en toch gevoelig en zorgvuldig. Ze is heel menselijk, vertelt ook makkelijk over haar eigen ervaringen. 
Daarmee doorbreekt ze het hele mysterie wat vaak rondom tantra hangt. Ze maakt het heel huis-tuin-en-keuken, zonder dat het plat wordt. Licht en vol humor, met ruimte voor alle emoties die je kan tegenkomen. Het team was ook heel fijn.

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief. Iedere 10e aanmelding ontvangt een kortingsbon van 15 Euro voor een workshop of individuele sessie. In onze privacyverklaring kun je lezen dat we zorgvuldig met je persoonsgegevens omgaan.