Nieuw in tantra?

Voel jij een verlangen om:

  • je lichaam (weer) ten volste te voelen
  • te kunnen zijn wie je werkelijk bent
  • nieuwe dingen te ervaren, soms nét buiten je comfortzone
  • op een veilige en integere manier een diepe beleving van intimiteit te ontdekken
  • fijne gelijkgestemde mensen te ontmoeten
  • naast een ander spiritueel pad zoals yoga, meditatie of mindfulness te ontdekken wat er nog meer aan spirituele groei mogelijk is?

Dan is tantra bij ons vast wat voor jou!

Een eerste stap
Voor veel mensen is een avondworkshop een mooie eerste stap. We starten in de kring om kennis met elkaar te maken. Daarna doen we aan dans en lichaamswerk, zodat je meer in je lichaam kunt komen. Dan volgt meestal een actieve meditatie in een tweetal waarbij je zelf kunt kiezen hoe dicht je bij de ander komt. Je kunt dus de hele meditatie op jezelf doen, maar je kunt ook onderzoeken wat er gebeurt als je met de ander in contact gaat. Wel blijven de kleren aan en is het contact niet erotisch van aard. Hetzelfde geldt voor de ontspannen aanraking (op de kleren) waarmee we de avond meestal eindigen.

(Nog) te spannend?
Voor sommige mensen is het doen van een workshop erg spannend. Als je voelt dat contact in een groep mensen voor jou erg lastig is, dan kan het dat (eerst) een reeks van individuele sessies meer geschikt voor je is. Ook om andere redenen kan het zijn dat je de voorkeur geeft aan individuele sessies, bijvoorbeeld omdat je een specifieke vraag hebt die je wilt onderzoeken.

Medio 2019 start overigens een online-programma voor beginners in tantra, dus misschien is ook dat voor jou een mooie optie.

Next step
Heb je eenmaal een avondworkshop gedaan of heb je ergens anders al tantra of vergelijkbare dingen gedaan (knuffelworkshops, Biodanza, yoga, mindfulness etc), dan is een dagworkshop of avondcursus waarschijnlijk heel geschikt. Het kan ook dat gelijk een meerdaagse retreat of zelfs de Intensive Tantra Training al bij je past. Bij deze training ga je echt de diepgang van tantra ervaren en krijg je de kans om deze levenswijze structureel in je leven te integreren. De Intensive is dus (alleen) voor mensen die echt een YES richting tantra voelen.

De meeste workshops zijn bij ons m/v gemengd. Het is echter aan te raden om aan het begin van je tantrapad zeker ook activiteiten met alleen mensen van je eigen geslacht te doen. Deze workshops vind je onder de avond- en dagworkshops, bij de vrouwenretreat en bij de mannenretreat.

Meld je hier aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief

Iedere 10e aanmelding ontvangt een tegoedbon van €15!

Dank je wel! Check je mailbox om je aanmelding te bevestigen.