Moving in Stillness – 5 daagse tantra stilteretraite (YOUNG)

Update: nog één plek vrij (tent of tweepersoonskamer delen, voorkeur voor vrouw)

In deze zomerse tantraretraite kun je op een heerlijke plek in de natuur meer en meer naar binnen bewegen, stilte en overgave in je eigen essentie ervaren en tegelijkertijd nieuwe energie opdoen en andere mooie mensen ontmoeten.

 
Inhoud
We bieden in deze 5 dagen diverse meditatievormen aan met daarnaast actieve werkvormen zoals dans, lichaamswerk, pranayama, kundalini yoga en TRE. Een paar keer per dag krijg je een focus- of meditatietechniek aangereikt, die je vervolgens naar eigen inzicht en intuïtie kunt gebruiken. Tussendoor is er alle tijd en ruimte om op jezelf te mediteren, te rusten, te wandelen en te genieten van het heerlijke terrein van Centrum Athanor, in de zon of in de schaduw.
 
Programma
Op de eerste dag nemen we de tijd om te landen, kennis met elkaar te maken en het lichaam te activeren. Aan het eind van de dag stappen we via een ritueel bewust de stilte in. De middelste dagen ben je in stilte op en in jezelf gericht en kijk je zelf aan welke onderdelen je mee wilt doen. Ook al ben je op jezelf, je zult de liefdevolle aanwezigheid van de groep en het team zeker ervaren. Op de vierde dag stappen we via een ritueel bewust de stilte uit en op die dag én de slotdag vieren we het leven met elkaar. Hier kun je op jouw manier in contact met de andere deelnemers zijn en is ook aanraking mogelijk. Het team is alle dagen voor support aanwezig, ook tijdens de stiltedagen.
 
We zullen waarschijnlijk nog te maken hebben met wat beperkingen vanwege de corona-maatregelen op het gebied van fysieke aanraking. Hier gaan we zorgvuldig maar ook ontspannen mee om. Een-op-een aanraking op de laatste 1,5 dag is zeker mogelijk, maar grote knuffelbergen gaan we niet doen. Deze situatie kun je gebruiken om je verlangens en gehechtheden op dit punt liefdevol te onderzoeken. Het is overigens zeer waardevol om te ervaren hoe het is om eerst diep in jezelf te zakken en dan pas in verbinding met anderen te gaan.
 
Zeker in de middelste stiltedagen nodigen we je uit om alle mediaprikkels uit te zetten. Voor thuisblijvers ben je altijd via de locatie bereikbaar.
 
Doelgroep & voorwaarden
Jonge mensen tot ongeveer 45 jaar die al (ruime) ervaring met tantra en/of meditatie en/of lichaamswerk hebben. Het is mooi als deze coronatijd voor jou al een reis naar binnen was, waarbij de retreat nog een extra verdieping zal geven. 
Je fysieke en geestelijke gezondheid dient goed te zijn en bij eventueel minder goed weer dien je er op voorbereid te zijn dat we soms toch in de buitenlucht actief zijn.
Vooraf zul je schriftelijk aangeven dat je akkoord gaat met de aangegeven coronamaatregelen. De precieze invulling hiervan zal afhangen van de stand van zaken in augustus. 
De retraite is vooral gericht op mensen die individueel komen. Als je als stel komt, dien je er rekening mee te houden dat de focus deze dagen op jezelf ligt en niet op jullie relatie. We vragen je om (in het zicht van anderen) dezelfde fysieke afstand te houden als de anderen. De stilteperiode dienen jullie ook in je kamer aan te houden.
 
Data
Je arriveert op 31 juli na het avondeten zodat je rustig kunt aankomen.
We starten op 1 augustus na het ontbijt en sluiten op 5 augustus aan het eind van de middag af.
 
Verblijf
Je verblijft op het ruime terrein van Centrum Athanor in Lochem (bij Zutphen) waar we diverse plekken hebben om zowel binnen als buiten te werken. We zijn de enige groep en hebben alle privacy.
Je beschikt over een luxe een- of tweepersoonskamer met eigen sanitair of je slaapt in een eigen tentje met gedeeld sanitair (max. 4 personen per badkamer). Deze kampeerplekken zijn beperkt.
 
Maaltijden
Er zullen gezonde, vegetarische maaltijden gekookt worden. Eenvoudige dieetwensen zijn mogelijk.
 
Corvee
We vragen je om mee te helpen om tussendoor het centrum schoon te houden.
 
Aantal deelnemers
Mede vanwege de corona-maatregelen is er plek voor 16-18 deelnemers. 
 
Begeleiding
De retraite wordt geleid door Wendy van Bliss Your Body.
Wendy leidt al weer ruim 10 jaar tantraworkshops, -trainingen en -retreats. Je mag rekenen op een veilige retraite waarin er naast diepgang tevens ruimte is voor speelsheid en een vakantiegevoel.

Prijzen
* Lekker luxe op jezelf – 829 Euro
Retraite + alle maaltijden en tussendoortjes + mooie eenpersoonskamer met eigen badkamer
 
* Luxe en toch een beetje samen – 759 Euro
Retraite + alle maaltijden en tussendoortjes + mooie tweepersoonskamer met eigen badkamer
 
* Lekker in de natuur (max 4 plekken) – 719
Retraite + alle maaltijden en tussendoortjes + eigen tent met gedeeld sanitair (max. 4 per badkamer)
 
Coronarisico’s
We organiseren de retraite zo dat we aan de corona-maatregelen voldoen. Denk aan: zo veel mogelijk eigen slaapplekken en zo veel mogelijk buiten doen. Desalniettemin kies je er bij aanmelding bewust voor om 5 dagen met een groep te verblijven, waarbij er toch altijd een risico op besmetting zal zijn. We voorkomen dit zo veel mogelijk door alle deelnemers te vragen om van te voren voorzichtig te zijn in contacten met anderen en om bij klachten een test te laten doen. Uiteraard kun je niet meedoen als je 24 uur van te voren klachten hebt en/of in de twee weken voorafgaande aan de retraite positief op corona bent getest. 
 
Aanmelden
Stuur een mail met daarin je naam, adres, leeftijd en ervaring met tantra/meditatie/lichaamswerk (als ik je nog niet ken) naar wendy@blissyourbody.nl.
Vermeld bij aanmelding ook voor welke prijsvariant je kiest.
Indien je bereid bent om een tweepersoonskamer en badkamer met iemand te delen die niet je partner is, dan is dit vanwege de coronamaatrdegelen toegestaan met een kamerscherm tussen de bedden. Deze zullen beschikbaar zijn.
 
Annuleren
Bij annulering voor 24 juli betaal je 150 Euro. Bij afmelden binnen een week van te voren betaal je het gehele bedrag.
Als er een wachtlijst is en iemand kan jouw plek innemen, betaal je bij annulering vanaf 29 juni alleen 25 Euro administratiekosten.
Indien Bliss Your Body annuleert vanwege eigen gezondheidsproblemen of veranderde corona-maatregelen, krijg je het volledige bedrag terug.

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief.
Je ontvangt gratis het Shiva Shakti Spel, waarin je kennismaakt met allerlei actieve meditaties!

Dank je wel! Check je mailbox om je aanmelding te bevestigen.