Mijn seks is stuk

In de persoonlijke documentaire ‘Mijn seks is stuk’ onderzoekt filmmaakster Lize waarom ze zo weinig zin in seks heeft. In de film doet ze onder andere mee met een tantraworkshop van Bliss Your Body.

Luister mijn podcast
In deze podcast bespreek ik de documentaire en ga ik in op de vraag: ‘als je seks stuk is, kan tantra het dan repareren?’

Wat doet tantra?
Tantra is een spirituele levensvisie die alle aspecten van het leven omarmt en daarmee ook seksualiteit. De meeste mensen die tantra beoefenen, ervaren een diepere en meer vervullende beleving van intimiteit en seksualiteit.

Door tantra ga je namelijk meer voelen in je lichaam, gaat je levensenergie meer stromen en kun je dieper ontspannen. Ook ontdek je hoe je echt contact kunt maken, met jezelf en met een ander, waarbij je ook beter leert voelen waar je wensen én grenzen liggen. Tantra brengt je terug bij jezelf om van daaruit (eventueel) het contact met een ander te leggen. Dit alles kan je seksleven enorm verruimen en verrijken.

Tantra bij Bliss Your Body?
Bij Bliss Your Body bieden we een zachte en ontspannen manier van tantra aan. Veel deelnemers ervaren door onze workshops en trainingen een gevoel van ‘thuiskomen’ bij zichzelf. Dat is de basis voor een fijn seksleven.

We werken via dans, lichaamswerk, ademwerk, meditatie, rituelen en aanraking. Er vinden in onze trainingen en sessies geen seksuele handelingen plaats. Bij de veelgestelde vragen kun je lezen waarom we hier voor kiezen.

Wat leverde de workshop bij Lize korte termijn op?
In de film zie je hoe Lize meedoet aan een middagworkshop, waarbij ze tijdens een meditatie in een tweetal eerst weerstand ervaart en vervolgens verdriet kan voelen. Als tantrabegeleider ga ik op zo’n moment niet in woorden, maar ben ik simpelweg bij haar. Later zie je hoe een oefening rond ja en nee zeggen voor beweging in de situatie zorgt. Als je voelt dat je nee er echt mag zijn, kan ook je ja vaak meer ruimte krijgen.

Wil jij dat ook?
Ben jij nieuwsgierig naar de ‘ja-misschien-stop’-oefening of vergelijkbare oefeningen om te spelen met je wensen en grenzen in fysiek contact? Kijk dan zeker elders op deze site naar de verschillende workshops, cursussen en trainingen die ik aanbied.

Wil je meer weten over tantra?
Tantra kan veel effect op je leven en op je ervaringen in intimiteit en seksualiteit hebben. Wel is daar bij de meeste mensen een langer pad voor nodig; het is zelden een quick fix!

Bij Bliss your Body kun je kiezen voor workshops en trainingen, individuele sessies of online-cursussen maar je kunt die verschillende vormen ook combineren. De workshops staan zowel open voor stellen als voor mensen die zonder (hun) partner komen.

Als de seksualiteit in een relatie moeizaam verloopt, kan het relaxter zijn om eerst eens een workshop voor jezelf te doen. Uiteindelijk zit de sleutel namelijk vrijwel altijd in jezelf.

Nieuwsgierig geworden?

  • Hier vind je het Bliss Your Body-aanbod met workshops, individuele begeleiding en online-cursussen.
  • Heb je een persoonlijke vraag? Stuur mij dan een mail.
  • De film is op vpro.nl te zien en op YouTube.
  • Op de hoogte blijven van ons aanbod? Schrijf je dan in voor mijn Nieuwsbrief.

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief.
Je ontvangt gratis het Shiva Shakti Spel, waarin je kennismaakt met allerlei actieve meditaties!

Dank je wel! Check je mailbox om je aanmelding te bevestigen.