Intensive Tantra Training

In deze intensieve training maak je een diepgaande tantrische reis met een vaste groep jonge mensen. De training bestaat uit drie meerdaagse retreats en omvat de belangrijkste aspecten van tantra: het ontwaken en vrijmaken van het (fysieke, emotionele, energetisch) lichaam, het verbinden van hart & seks en je openen voor spirit, oftewel je verbinden met het Al en met je eigen diepste kern. Op deze manier kun je de wijsheid en kracht van tantra stevig in je leven (privé en werk) integreren.

Bij dit alles werken we met dans, lichaamswerk, tantrische meditaties, bewustzijnsoefeningen, ademwerk, proceswerk, de-armouring, cacao-ceremonie, aanraking en massage, sharing en stilte. Onze aanpak is licht, praktisch, down-to-earth en tegelijkertijd diepgaand en spiritueel. We werken vanuit het hart, in een veilige en inclusieve omgeving.
De effecten van de training zullen voelbaar zijn in je privéleven, maar evengoed in je werk. Zeker als je bijvoorbeeld coach, masseur of therapeut bent of op andere manieren in nauw contact met mensen werkt, zul je veel aspecten uit de training (waaronder je persoonlijke groei) in je werk kunnen gebruiken.

Opzet
De drie retreats volgen één geheel. Je maakt je reis met een vaste groep deelnemers, wat de kracht ervan zal versterken. Je werkt met intenties (privé- en/of werkgerelateerd) waar je in de weken tussen de retreats door aandacht aan besteedt. Ter support heb je tussendoor ook contact met een of meerdere andere deelnemers in de vorm van een vast intervisiegroepje.
Mocht deelname aan alle drie de retreats niet mogelijk zijn, dan kun je – zolang er nog plek is – één of twee retreats los volgen. Deelnemers die de hele training in één keer boeken, hebben echter voorrang.

Doelgroep
De Intensive Tantra Training past bij jou als jij jezelf en de wereld een diepe transformatie toewenst en je voelt dat jij je (op jouw eigen, unieke manier) echt aan het tantrapad wil wijden.
Je dient een zekere stevigheid in jezelf te hebben om aan deze training mee te kunnen doen. Het is mogelijk dat we van te voren een intakegesprek met je houden, om te onderzoeken of deze training de juiste plek voor jou is. De training is ook geschikt als opleiding voor als je met mensen werkt en je tantra (meer) in je werk wilt gebruiken. Hoewel de meeste deelnemers bij Bliss Your Body tussen de 18 en 39 jaar zijn, is er ook ruimte voor een paar 40-plussers.

Deel 1: Awakening the Body
In deze eerste retreat werken we intensief met vooral het fysieke en energetisch lichaam. Via de-armouring, ademwerk, massage, lichaamswerk en meditatie maak je je meer en meer contact met je eigen lichaam. Zo kan je natuurlijke levensenergie (weer) meer gaan stromen, wat je vitaliteit en levensvreugde zal vergroten. Vanuit een stevige basis kun je vervolgens de ander ontmoeten. We besteden veel aandacht aan een veilige setting. Met deze retreat leg je een grondige basis voor de andere retreats, óók als je al de nodige tantraworkshops hebt gevolgd.

Deel 2: Heart & Sex Integration
In deze tweede retreat werken we intensief met de thema’s liefde, intimiteit en seksualiteit. Je maakt een helende reis waarbij je onderzoekt waar jouw liefdesenergie en seksuele energie stromen en waar er mogelijk nog blokkades, pijn, schaamte etc. aanwezig zijn. Dit is een intense en intieme retreat die zeer openend en bevrijdend kan werken voor zowel het hart- als het bekkengebied.

Deel 3: Opening to Spirit
In deze retreat komen thema’s aan de orde zoals: jouw verbinding met het grotere geheel en met de goddelijke stroom, het overstijgen van je (verstoorde) ego en belemmerende gedachten en het neerzetten van jouw levenswerk. Hierbij werken we met creativiteit, overgave en devotie en Zijn we simpelweg in Liefde met elkaar samen. In deze workshop is er naast het lichaamswerk ook de nodige ruimte voor meditatie, stilte en prayer. Tevens doen we een bijzondere cacao-ceremonie. Met dit alles kun je steeds sterker gaan ervaren hoe het is als je je overgeeft aan de stroom van het leven. Zonder deze spirituele dimensie is tantra geen tantra.

Extra opties

Deel 4: Tantra Summer Retreat on Corfu (14-21 juli 2018)
Wil je in 2018 alles eruit halen wat erin zit? Dan kun je als afsluiter van je transformatiereis meedoen aan de Tantra Summer Retreat on Corfu (14-21 juli).

Deel 5: Individuele sessies
Je kunt je reis bekrachtigen door (met korting) individuele sessies bij Wendy of bij haar partner Remi te doen. Hier is er alle ruimte voor jouw persoonlijke proces en voor wat jij tegenkomt op je reis.


PRAKTISCHE GEGEVENS 2018:

Locatie
Helios Centrum, Heerde (NL)

Data 2018
5-7 januari: Awakening the Body (deel 1) – VOL
23-25 februari: Heart & Sex Integration (deel 2) – VOL
20-22 april: Opening to Spirit (deel 3) – mogelijk nog een enkele plek
14-21 juli: Tantra Summer Retreat (deel 4, optioneel)

Tijden
Vrijdagochtend 10.00 uur tot zondagmiddag 17.00 uur

Begeleiding: Wendy & Bliss Your Body-team

Prijzen
* Intensive Tantra Training (indien je in één keer boekt): 1129 Euro. Deze prijzen zijn inclusief maaltijden en verblijf. Betaling in termijnen is mogelijk.
* Jongeren t/m 30 jaar kunnen een korting van 45 Euro krijgen. Vermeld je verzoek voor korting op het inschrijfformulier.
* Workshops indien los van elkaar geboekt: 409 Euro.

Slapen
* Op deze locatie slaap je in principe op een meerpersoonskamer. In beperkte mate is het mogelijk om een van de eenpersoonskamers te reserveren. Dit kost 20 Euro per nacht. Een verzoek hiertoe kun je op het inschrijfformulier noteren.
* Stellen krijgen zo veel als mogelijk (kosteloos) een tweepersoonskamer toegewezen. Vermeld je verzoek hiertoe op het inschrijfformulier.

Certificaat
Als je minimaal deel 1 t/m 3 hebt gevolgd, mee hebt gedaan aan de tussentijdse intervisie en een verslag hebt ingeleverd waarin je je groeiproces in privé en werk beschrijft, ontvang je een certificaat als bewijs van deelname.

Aanmelden gebeurt via het inschrijfformulier op deze site. Ben je zwanger, heb je op dit moment lichamelijke of psychische problemen of heb je traumatische ervaringen uit het verleden die nog niet bij ons bekend zijn? Meld dit dan bij je aanmelding.


PRAKTISCHE GEGEVENS 2019:

Locaties
Deel 1 en 3: Helios Centrum (Heerde)
Deel 2: Venwoude (Lage Vuursche)

Data 2019
4-6 januari: Awakening the Body (deel 1)
7-10 februari: Heart & Sex Integration (deel 2, vier dagen)
29-31 maart: Opening to Spirit (deel 3)
Terugkommiddag: een zondagmiddag in april

Tijden
Driedaagse workshops op Helios (deel 1 en 3): vrijdagochtend 10.00 uur tot zondagmiddag 17.00 uur
Vierdaagse workshop op Venwoude (deel 2): donderdagochtend 10.00 uur tot zondagmiddag 17.00 uur

Begeleiding: Wendy & Bliss Your Body-team

Prijs
Deze wordt nog bekend gemaakt.

Slapen
* Bij Helios slaap je in principe op een meerpersoonskamer of slaapzaal. In beperkte mate is het mogelijk om een van de eenpersoonskamers te reserveren. Dit kost 20 Euro per nacht. Een verzoek hiertoe kun je op het inschrijfformulier noteren. Stellen krijgen zo veel als mogelijk (kosteloos) een tweepersoonskamer toegewezen. Vermeld je verzoek hiertoe op het inschrijfformulier.
* Op Venwoude slaap je in de zaal. Als je wilt kun je ook zelf een kamer huren bij Venwoude (1 of 2 persoons).

Certificaat
Als je minimaal deel 1 t/m 3 hebt gevolgd, mee hebt gedaan aan tussentijdse intervisie en een verslag hebt ingeleverd waarin je je groeiproces in privé en werk beschrijft, ontvang je een certificaat als bewijs van deelname.

Aanmelden gebeurt via het inschrijfformulier op deze site. Ben je zwanger, heb je op dit moment lichamelijke of psychische problemen of heb je traumatische ervaringen uit het verleden die nog niet bij ons bekend zijn? Meld dit dan bij je aanmelding.

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief, met daarin de agenda en regelmatig een tantra-meditatie om thuis te doen.
Iedere 10e aanmelding ontvangt een kortingsbon voor een workshop.