Intensive Tantra Training – level 2

Level 2 van de Intensive Tantra Training is bedoeld voor jou als je level 1 hebt afgerond en weet dat er nog veel meer lagen in jezelf, in tantra en in het leven te ontdekken zijn.

Wat kan level 2 voor je betekenen?

  • Toegang tot een steeds hogere (non-duale) bewustzijnsstaat via o.a. subtiele meditaties en gebruik van mantra’s
  • Verdere activatie van de kundalini-levensenergie via o.a. het werken met het 12 chakra systeem en de-armouring in het bekkengebied
  • Beoefening van meditaties uit de klassieke tantra en inzichten in de achtergronden hiervan (non-dualistisch shaivisme waaronder Vijnana Bhairava Tantra)
  • Groei van je beleving van intimiteit en seksualiteit naar een ‘next level’
  • Diepgaande toewijding aan de goddelijke stroom in je leven
  • Integratie van tantra in privé en werk via het manifesteren van jouw unieke levenswerk
  • Onderdeel zijn van een groep ervaren en toegewijde tantrika’s (Kaula) ter ondersteuning van je meditatiebeoefening

Vorm
We werken met dans, lichaamswerk, tantrische meditaties, mantra’s, yantra’s, bewustzijnsoefeningen, ademwerk, zelfonderzoek en inquiry, de-armouring, ceremonies, proceswerk, massage, sharing en stilte. Daarnaast maak je tussen de blokken door gebruik van het online-programma om o.a. je theoretische inzichten te vergroten. Ook doe je aan intervisie en schrijf je na iedere retreat een kort reflectieverslag.

Verschil met level 1
De unieke kwaliteit van level 2 is dat we hier meer inspiratie uit de oude, klassieke tantra (in plaats van neo-tantra) halen. De meditaties zijn soms intiemer maar vooral zijn ze subtieler. Hoe langer je het tantrapad bewandelt, hoe minder je immers hoeft te ‘doen’ om veel te voelen. Level 2 kenmerkt zich verder door een selectieve groep van toegewijde mensen. En nog meer dan in level 1 aangemoedigd om je eigen expertises, kwaliteiten en reeds geleerde levenslessen actief en in dienstbaarheid aan de wereld in te zetten.

Doelgroep
Voor deelname aan level 2 is het nodig dat je level 1 hebt afgerond. Opnieuw is toewijding en commitment nodig en daarbij nog wat extra lef. Als je op het gebied van tantra, lichaamswerk of massage werkzaam bent, zul je veel onderdelen in je huidige werk kunnen gebruiken. Ben je dat niet, dan kun je het geleerde op andere manieren in je werk inzetten of gaat er wellicht voor jou een tijd van verandering op werkgebied in.
Mogelijk nemen we, na je aanmelding, van te voren even contact met je op, om te checken of dit level inderdaad op dit moment passend voor je is. Hoewel de meeste deelnemers bij deze training tussen de 18 en 40 jaar zijn, is er opnieuw ruimte voor een aantal 40-plussers. Het is sterk aan te raden om in de periode van de training (najaar 2019) niet te veel andere activiteiten of workshops te plannen, zodat je tijd hebt voor integratie tussen de blokken door.

Blok 1: Presence & Aliveness
In dit blok gaan we verder met vergroten van je lichaamsbewustzijn en het openen en activeren van de kundalini levensenergie. We doen dat via nieuwe vormen van ademwerk, de-armouring, lichaamswerk, mantra’s, proceswerk, meditatie en massage. Je maakt kennis met meditaties en rituelen uit de klassieke tantra (waaronder o.a. de meer subtiele meditaties uit de Vijana Bhairava Tantra) om de kundalini-energie te activeren. Ook kijk je hoe je een tantrische levenswijze verder in je dagelijks leven, waaronder je werk, kunt integreren. Je verdiept je eigen proces via zelfonderzoek en sharing en leert aanvullende technieken als het gaat om het geven van een de-armouring sessie.

Blok 2: Love, Sex & Ecstacy
In dit tweede blok werken we met de thema’s liefde, seksualiteit en extase. We werken met de (vermeende) polariteiten van Shiva-energie en Shakti-energie, o.a. door ook apart met de mannen en vrouwen te zijn. Je speelt op een uitdagende manier met de thema’s liefde en seksualiteit en onderzoekt wat jou nog weerhoudt van diepe extase. Bij dit alles verbinden we, opnieuw via meditaties uit de klassieke tantra, de energie uit het bekken steeds ook met het hart en met het 3e oog, zodat je meer en meer de verbinding tussen seks, hart en spirit kunt ervaren. Uiteraard is er ook in dit blok weer ruimte voor je eigen proces, in privé en werk. Je leert hoe je de-armouring in het intieme bekkengebied kunt toepassen. Onderdeel van deze retreat is tevens een Tantra Tempel-nacht.

Blok 3: Oneness & Surrender
In dit laatste blok staat het ervaren van overgave en eenheid centraal. Eenheid met een ander, eenheid met god maar vooral eenheid in jezelf. We werken weer met meditaties uit de klassieke tantra waarbij het gaat om het ervaren van dit eenheidsbesef in eenvoudige, dagelijkse dingen. In deze retreat doen we tevens een ceremonie waarbij we de bijzondere energie van de nacht gebruiken. Stilte maakt zeker ook onderdeel uit van deze module. Tot slot leg je in dit blok de verbinding tussen een spirituele en tantrische levenshouding en je (levens)werk.

Integratiedag
Tijdens de afsluitende dag integreer je de verschillende onderdelen uit level 1 en 2. Je geeft een presentatie van jouw leerproces tijdens de training en formuleert je volgende stap(pen) in het neerzetten van jouw levenswerk.

Vervolg
In de toekomst zullen we een of twee meerdaagse retreats aanbieden voor mensen die level 2 hebben afgerond. In deze retreats zul je je individuele proces meer en meer gaan loslaten en de stap naar het collectieve niveau van liefde en eenheid maken.

PRAKTISCHE GEGEVENS – LEVEL 2 – 2019

Data en tijden 2019
Blok 1: 13-15 september: Presence & Aliveness (3 dagen: vrijdag 10.00 uur tot zondag 17.00 uur)
Blok 2: 24-27 oktober: Love, Sex & Ecstasy (vier dagen: donderdag 10.00 uur tot zondag 17.00 uur)
Blok 3: 13-15 december: Oneness & Surrender (3 dagen: vrijdag 10.00 uur tot zondag 17.00 uur)
Integratiedag: zondag 19 januari 2020 (10.00 – 17.00 uur)

Locaties
Blok 1: Land van Lisa (Rekken)
Blok 2 en 3: Venwoude (Lage Vuursche)
Integratiedag: Bilthoven

Begeleiding: Wendy Doeleman & Bliss Your Body-team

Prijs
De kosten voor de training in 2019 zijn 1749 Euro. Dit is inclusief drie meerdaagse retreats, de integratiedag, toegang tot het online-programma, alle maaltijden en verblijf. Op Venwoude slaap je in een van de groepsruimtes (mannenzaal of vrouwenzaal) of in een tentje. Je kunt echter ook een eigen kamer boeken. De kosten hiervan zijn 46 Euro per nacht voor een eenpersoonskamer en 35 Euro voor een tweepersoonskamer. In Rekken slaap je op een mannen- of vrouwenslaapzaal, maar je kunt ook zelf een tentje meenemen.
De kosten van deze training zijn als opleidingskosten aftrekbaar bij de aangifte van je IB.

Maaltijden
Alle maaltijden zijn vegetarisch en zo veel mogelijk biologisch.

Certificaat
Als je alle retreats hebt gevolgd, mee hebt gedaan aan de tussentijdse intervisiebijeenkomsten en een reflectieverslag hebt ingeleverd waarin je je groeiproces in privé en werk beschrijft, ontvang je het certificaat.

Aanmelden
Je kunt je aanmelden door mij een mail te sturen: wendy@blissyourbody.nl

Meld je hier aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief

Iedere 10e aanmelding ontvangt een tegoedbon van €15!

Dank je wel! Check je mailbox om je aanmelding te bevestigen.