Intensive Tantra Training – level 2

Level 2 van de Intensive Tantra Training is bedoeld voor mensen die level 1 hebben afgerond en voelen dat er nog veel meer lagen in zichzelf, in tantra en in het leven te ontdekken zijn.

Wat biedt level 2?

  • steeds meer toegang tot een non-duale bewustzijnsstaat via o.a. subtiele meditaties en gebruik van mantra’s
  • verdere activatie van de kundalini-levensenergie via o.a. het werken met het 12 chakra systeem en de-armouring in het bekkengebied
  • beoefening van meditaties uit de klassieke tantra en inzichten in de achtergronden hiervan
  • groei van je beleving van intimiteit en seksualiteit naar een ‘next level’
  • diepgaande toewijding aan de goddelijke stroom in je leven
  • ondersteuning bij het verder ontwikkelen van je dagelijkse spiritual practice (sadhana)
  • integratie van tantra in privé en werk via het manifesteren van jouw unieke levenswerk
  • onderdeel zijn van een groep ervaren en toegewijde tantrika’s (kula) ter ondersteuning van je meditatiebeoefening

Wat is het verschil met level 1?
De unieke kwaliteit van level 2 is dat we hier meer inspiratie uit de oude, klassieke tantra (in plaats van neo-tantra) halen. Ook is er (nog meer) aandacht voor het verder ontwikkelen van je dagelijkse spiritual practice. De meditaties in level 2 zijn soms intiemer maar vooral zijn ze subtieler. Hoe langer je het tantrapad bewandelt, hoe minder je immers hoeft te ‘doen’ om veel te voelen. Nog meer dan in level 1 word je aangemoedigd om je eigen kwaliteiten en reeds geleerde levenslessen actief in de wereld in te zetten.

Wat verwachten we van je?
Voor deelname aan level 2 is het nodig dat je level 1 hebt afgerond. Opnieuw is toewijding en commitment nodig en daarbij nog wat extra lef. Hoewel de meeste deelnemers bij deze training tussen de 18 en 40 jaar zijn, is er opnieuw ruimte voor een aantal 40-plussers. Het is sterk aan te raden om in de periode van de training (najaar 2019) niet te veel andere activiteiten of workshops te plannen, zodat je tijd hebt voor integratie tussen de blokken door.

Blok 1: Presence & Aliveness
In dit blok gaan we verder met vergroten van je lichaamsbewustzijn en het openen en activeren van de kundalini levensenergie. We doen dat via ademwerk, meerhandsde-armouring, lichaamswerk en bekende en nieuwe meditaties. Je maakt dieper kennis met meditaties om de kundalini-energie op een subtiele manier te activeren. Ook kijk je hoe je een tantrische levenswijze verder in je dagelijks leven, waaronder je werk, kunt integreren. Je verdiept je eigen proces via zelfonderzoek en sharing en leert aanvullende technieken als het gaat om het geven van een de-armouring sessie.

Blok 2: Love, Sex & Ecstacy
In dit tweede blok werken we met de thema’s liefde, seksualiteit en extase. We werken met de (vermeende) polariteiten van Shiva-energie en Shakti-energie, o.a. door ook apart met de mannen en vrouwen te zijn. Je speelt op een uitdagende manier met de thema’s liefde en seksualiteit en onderzoekt wat jou nog weerhoudt van diepe extase. Bij dit alles verbinden we, opnieuw via meditaties uit de klassieke tantra, de energie uit het bekken steeds ook met het hart en met het 3e oog, zodat je meer en meer de verbinding tussen seks, hart en spirit kunt ervaren. Uiteraard is er ook in dit blok weer ruimte voor je eigen proces, in privé en werk. Je leert hoe je de-armouring in het intieme bekkengebied kunt toepassen. Onderdeel van deze retreat is tevens een Tantra Tempel-nacht.

Blok 3: Oneness & Surrender
In dit laatste blok staat het ervaren van overgave en eenheid centraal. Eenheid met een ander, eenheid met god maar vooral eenheid in jezelf. We werken met meditaties uit de klassieke tantra waarbij het gaat om het ervaren van dit eenheidsbesef in eenvoudige, dagelijkse dingen. In deze retreat doen we tevens een ceremonie waarbij we de bijzondere energie van de nacht gebruiken. Stilte maakt zeker ook onderdeel uit van deze module. Tot slot leg je in dit blok de verbinding tussen een spirituele en tantrische levenshouding en je (levens)werk.

Integratiedag
Op de afsluitende integratiedag laat je in een korte presentatie een indruk zien van jouw proces gedurende de training. Daarnaast besteden we extra aandacht aan het integreren van het geleerde in privé en werk.

Intervisie & reflectie
Tussen de blokken door kom je samen met je intervisiegroepje. Daarnaast schrijf je tussendoor steeds een kort reflectieverslag over je persoonlijke proces.


Vanuit welke visie werken we?

Hoewel we in level 2 ook aspecten uit neo-tantra gebruiken, ligt de nadruk meer op klassieke tantra, zoals de visie en praktische tools uit de Vijnana Bhairava Tantra.
We werken vanuit het hart, in een respectvolle omgeving.

Tantra & Werk
Tantra is een spiritueel levenspad voor householders, oftewel voor mensen die midden in de wereld staan, open voor intieme en seksuele relaties en het hebben van een gezin, maar ook met het verlangen om zinvol (betaald of onbetaald) werk te doen.
Tantra brengt je terug bij je eigen bron en van daaruit kun je in feite niet anders doen dan je unieke kwaliteiten middels jouw levenswerk vormgeven.
Als je al met tantra, lichaamswerk, yoga, mindfulness of massage werkt, dan biedt de Intensive vele tools die je direct in je werk kunt inzetten. Heb je ander werk dan zul je het geleerde via persoonlijk en spiritueel leiderschap inzetten óf zal het wellicht tijd blijken te zijn voor een nieuwe wending in je carrière.

 

Data
De eerstvolgende level 2 vindt plaats in het najaar van 2019.
In 2020 bieden we twee keer een level 1 aan. Van deze twee groepen stroomt een deel van de deelnemers door naar level 2 in voorjaar 2021.

PRAKTISCHE DETAILS LEVEL 2 – groep 2019

Data en tijden

Blok 1: 13-15 september: Presence & Aliveness (3 dagen: vrijdag 10.00 uur tot zondag 17.00 uur)
Blok 2: 24-27 oktober: Love, Sex & Ecstasy (vier dagen: donderdag 10.00 uur tot zondag 17.00 uur)
Blok 3: 13-15 december: Oneness & Surrender (3 dagen: vrijdag 10.00 uur tot zondag 17.00 uur)
Integratiedag: zondag 19 januari 2020 (10.00 – 17.00 uur)

Locaties
Blok 1: Land van Lisa (Rekken)
Blok 2 en 3: Venwoude (Lage Vuursche)
Integratiedag: Bilthoven

Begeleiding: Wendy Doeleman & Bliss Your Body-team 

Prijs
De kosten voor de training in 2019 zijn 1749 Euro. Dit is inclusief drie meerdaagse retreats, de integratiedag, toegang tot het online-programma, alle maaltijden en verblijf. Op Venwoude slaap je in een van de groepsruimtes (mannenzaal of vrouwenzaal) of in een tentje. Je kunt echter ook een eigen kamer boeken. De kosten hiervan zijn 46 Euro per nacht voor een eenpersoonskamer en 35 Euro voor een tweepersoonskamer. In Rekken slaap je op een mannen- of vrouwenslaapzaal, maar je kunt ook zelf een tentje meenemen.
De kosten van deze training zijn als opleidingskosten aftrekbaar bij de aangifte van je IB. 

Maaltijden
Alle maaltijden zijn vegetarisch en zo veel mogelijk biologisch.

Certificaat
Als je alle retreats hebt gevolgd, mee hebt gedaan aan de tussentijdse intervisiebijeenkomsten en een reflectieverslag hebt ingeleverd waarin je je groeiproces in privé en werk beschrijft, ontvang je het certificaat.

Aanmelden
Je kunt je aanmelden door mij een mail te sturen: wendy@blissyourbody.nl.
Met je mail ga je akkoord met de Algemene Voorwaarden met daarin ook de annuleringsvoorwaarden.

Vervolg
In de toekomst zullen we ieder jaar een meerdaagse retreat gaan aanbieden voor mensen die level 2 hebben afgerond. In deze retreats zul je je individuele proces meer en meer gaan loslaten en de stap naar het collectieve niveau van liefde en eenheid maken.

Meld je hier aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief

Iedere 10e aanmelding ontvangt een tegoedbon van €15!

Dank je wel! Check je mailbox om je aanmelding te bevestigen.