Intensive Tantra Training – verdiepingstraining level 2 (VOL)

Start volgende groep: 21 april 2025

De Verdiepingstraining (level 2) van de Intensive Tantra Training is bedoeld voor mensen die level 1 hebben afgerond, al de nodige ervaring in tantra hebben en voelen dat er nog veel meer lagen in zichzelf, in tantra en in het leven te ontdekken zijn. De training staat eveneens open voor enkele 50-plussers die level 1 niet hebben gedaan, maar wel elders ruime ervaring met tantra (zoals een jaartraining of diverse retreats) hebben opgedaan.

Wat biedt level 2?

 • steeds gemakkelijker toegang tot een staat van non-duaal gewaarzijn, waardoor er steeds meer acceptatie en rust in je leven zal komen
 • verdere activatie van de kundalini-levensenergie via lichaamswerk, meditatie, meerhands de-armouring en yoni/lingam healing
 • beoefening van meditaties uit klassieke tantra waaronder een diepe practice om eventuele karma-erfenis vanuit je voorouders op te schonen, alsmede het gebruik van mantra’s en mudra’s
 • meer inzicht in jouw overtuigingen die je nog weghouden van non-dualiteit, via o.a. het werken met de ‘Six Realms’
 • groei van je beleving van seksualiteit in verbinding met spiritualiteit
 • ondersteuning bij het verder ontwikkelen van je sadhana
 • integratie van tantra in privé en werk
 • onderdeel zijn van een groep ervaren en toegewijde tantrika’s (kula)
 • de mogelijkheid om deel te nemen aan langere verdiepingsretreats – alleen voor level 2 mensen

Wat is het verschil met level 1?
De unieke kwaliteit van level 2 is dat we hier nog meer inspiratie uit de klassieke tantra halen die weer allerlei nieuwe meditaties te bieden heeft. Ook is er (nog meer) aandacht voor het verder ontwikkelen van je dagelijkse spiritual practice.

De meditaties in level 2 zijn soms intenser maar soms juist ook subtieler van aard. Hoe langer je het tantrapad bewandelt, hoe minder je immers hoeft te ‘doen’ om veel te voelen. Level 2 levert je niet per definitie meer piekervaringen op, maar dat is ook niet waar het uiteindelijk om gaat…

Wat verwachten we van je?
Voor deelname aan level 2 is het nodig dat je level 1 hebt afgerond, dat er al de nodige ‘rijpheid’ in je proces voelbaar is en dat je een duidelijke toewijding en commitment naar het tantrapad voelt.

Het kan dat we na je aanmelding eerst nog een gesprek hebben om te kijken of level 2 inderdaad voor jou op dit moment kloppend is.

Online kennismakingsbijeenkomst
We starten – net als in level 1 – met een online kennismakingsbijeenkomst zodat je het team en de andere deelnemers alvast leert kennen. Ook krijg je op deze avond het theoretisch kader van deze verdiepingstraining te horen. We vertellen nog weer meer over de visie van Bliss Your Body op (klassieke) tantra en wat je zoal kunt verwachten. Bij bij level 2 zit een online programma waarin je – voor tussen de blokken door – informatie en praktische tools vindt. Denk daarbij aan demo-video’s, begeleide meditaties in de vorm van audio’s en muzieklijsten.

Blok 1: Presence & Aliveness
In dit blok creëren we een veilige basis met elkaar en ga je verder met het vergroten van je lichaamsbewustzijn en het openen en activeren van de kundalini levensenergie. We gebruiken daarvoor o.a. dans, nieuwe meditaties, ademwerk, meerhandsde-armouring en rituelen. Tevens kijk je of en hoe een gezonde leefstijl jouw tantra-beoefening ten goede kan komen.
Tot slot verdiep je je eigen proces via sharing en inquiry en onderzoek je je eigen gedragspatronen aan de hand van de theorie van de Six Realms.

Blok 2: Heart, Sex(uality) & Ecstasy
In dit tweede blok werken we met de thema’s liefde, seksualiteit en extase. We werken met de (vermeende) polariteiten van Shiva-energie en Shakti-energie, o.a. door ook apart met de mannen en vrouwen te zijn. Je speelt op een uitdagende manier met de thema’s intimiteit en seksualiteit en onderzoekt wat jou nog weerhoudt van diepe extase. Bij dit alles verbinden we, opnieuw via diverse tantrameditaties de energie uit het bekken steeds ook met het hart en met het 3e oog, zodat je meer en meer de verbinding tussen seks, hart en spirit kunt ervaren.

Blok 3: Oneness & Surrender
In dit laatste blok staat het ervaren van overgave en eenheid in non-duaal gewaarzijn centraal. Eenheid met een ander, eenheid met god maar vooral eenheid in jezelf.
We luisteren af en toe naar teachings van andere leraren en werken met diverse meditaties uit klassieke tantra, waaronder een krachtig ritueel om oud karma uit de familielijn te helen.
Je ondergaat een diepgaand non-duaal inwijdingsritueel, onderzoekt het thema leven en sterven weer op een andere manier dan in level 1 en ook is er weer een stilteperiode.

Integratiedag
Op de afsluitende integratiedag laat je in een korte presentatie een indruk zien van jouw proces gedurende de training. Daarnaast besteden we extra aandacht aan het integreren van het geleerde in privé en werk, onder andere via Systemisch Werken.

Intervisie & reflectie
Tussen twee blokken door heb je contact met een vast maatje én kom je steeds een keer samen met je intervisiegroepje. Daarnaast schrijf je tussendoor een reflectieverslag over je eigen proces. Ook deel je een talent met de kula.

Onderdeel van de kula
Kula betekent onder andere familie of gemeenschap en bij Bliss bestaat deze community uit mensen die de Intensive level 1 en/of level 2 hebben gedaan. Als je de Intensive level 1 al hebt gedaan, ben je al onderdeel van de kula. Stroom je nieuw in level 2 in, dan krijg je na blok 3 toegang tot de kulabijeenkomsten.
Als lid van de kula kun je namelijk meedoen met de tweewekelijkse bijeenkomsten in Utrecht en als je level 2 hebt gedaan, is het zeker fijn als je zelf ook af en toe een avond voorbereidt. Regelmatig ontvang je van mij een exclusieve nieuwsbrief met soms ook speciale kula-voordelen.
De kula bij Bliss bestaat nu uit ruim 130 tantrika’s en ieder half jaar komen daar weer nieuwe mensen bij.

Data 2024
Online kennismakingsbijeenkomst: maandag 8 april (19.30 – 21.45)
Blok 1: 18 t/m 21 april (donderdag 10.00 t/m zondag 16.30)
Blok 2: 13 t/m 16 juni (donderdag 10.00 t/m zondag 16.30)
Blok 3: 5 t/m 8 september (donderdag 10.00 t/m zondag 16.30)
Integratiedag: zondag 20 oktober (9.30 – 17.00)
Reserveblok: 12 t/m 15 december (en dan integratiedag in februari 2025)

De yoni/lingam healings vinden op een losse dag op een locatie in Utrecht plaats. De datum hiervan wordt in overleg met de groep bepaald.

Locatie
Een locatie in de buurt van Zwolle. Je slaapt hier op een één- of meerpersoonskamer met gedeeld sanitair.
Integratiedag: Utrecht

Kosten bij instroom na level 1
Je betaalt voor deze training 2699 Euro.

Dit bedrag is inclusief de online kennismakingsbijeenkomst, 3 blokken van 4 dagen, de integratiedag, een rijk online programma en alle vegetarische of veganistische maaltijden plus verblijf op een meerpersoonskamer. Tegen een vergoeding (25 Euro) kun je de avond van te voren al aankomen. Een eenpersoonskamer is mogelijk tegen een meerprijs (20 Euro per nacht). Voor sommige diëten betaal je een klein extra bedrag aan de kok.

Kosten bij nieuwe instroom (zonder level 1)
Stroom je nieuw in level 2 in, dus zonder dat je level 1 hebt gedaan? Je betaalt dan een meerprijs van 200 Euro. Je ontvangt een online programma dat je vóór de start van het eerste blok doorneemt. In het programma vind je achtergrondinformatie over de visie van Bliss op (met name klassieke) tantra, maar ook allerlei meditaties uit level 1 waar we in level 2 verder mee werken. Deze voorbereiding zal je helpen om goed aan te kunnen sluiten bij de inhoud en vorm van level 2.

Aanmelden
De groep van 2024 zit vol, hoewel je op de wachtlijst kunt komen. De volgende groep start 21 april 2025. Hiervoor kun je alvast een plek reserveren door Wendy een mail te sturen.

Voor je definitieve aanmelding doe je tzt een aanbetaling van 500 Euro. De rest betaal je in maart 2025. Met het voldoen van de aanbetaling ga je akkoord met de Algemene Voorwaarden van Bliss Your Body, inclusief de annuleringsvoorwaarden.

Factuur
Wil je een factuur ontvangen, bijvoorbeeld voor je eigen bedrijf? Na aankoop van een ticket ontvang je een bevestigingsmail van Hipsy. Daarin staat ook de link om een factuur aan te vragen. De titel van de training op de factuur is Intensive Tantra Training level 2.

Commitment
Voor level 2 vragen we een commitment van je:

 • Je bent bereid om na ieder blok een reflectieverslag te schrijven.
 • Je staat open voor het opbouwen of voorzetten van een sadhana (dagelijkse meditatiebeoefening).
 • Je maakt gebruik van het bijbehorende online programma met diverse achtergrondinformatie.
 • Je hebt de intentie om aan minimaal twee intervisiebijeenkomsten (tussen de blokken door) mee te doen.
 • Je staat open voor contact met een maatje tussen de blokken door.
 • Je staat open voor het delen van een talent van jezelf met de groep.
 • Je hebt gewoon veel zin in weer een nieuw Bliss-avontuur!

Testimonials
Hieronder vind je enkele reacties van mensen die level 2 eerder deden.

Wendy weet samen met haar team een ontzettend veilige setting te creëren, waar we door middel van een divers programma helemaal de diepte in mochten zakken. Ik ben zowel individueel als in de groep door een prachtig proces heen begeleid. Ik had geen betere plek kunnen wensen om deze tantrareis te verdiepen.
100% recommended!

Deelnemer level 2 in 2023

Tantra bij Bliss geeft je de mogelijkheid om met jezelf in contact te komen en van daaruit prachtige verbindingen te ervaren met anderen. Level 1 en 2 hebben mij geholpen om pijnlijke stukken aan te kijken, te verwerken en te delen met anderen. Vreugdevolle momenten en pijnlijke momenten konden er allemaal zijn. Het heeft me veel geholpen om diepe liefde te kunnen ervaren.
Deelnemer level 2 in 2023

Level 1 en level 2 achter elkaar volgen heeft voor mij geleid tot een jaar met diepe inzichten. Mijn eindpresentatie bij level 2 gaf ruimte om alles samen te vatten wat ik heb losgelaten en aangekeken en waar ik me dieper bewust van ben geworden. Wat een groei. Moskha is het woord dat ik hieraan zou koppelen: bevrijding!
Deelnemer level 2 in 2023

Dit is een prachtig programma voor als je echt verder wilt met tantra. De training is heel pragmatisch binnen een duidelijk theoretisch kader.
Wendy en haar team hebben mij echt geholpen om oude patronen los te laten en stappen te zetten richting een lichter en liefdevol leven
Klaas – deelnemer level 2 in 2023

Voor mij zijn level 1 & 2 echt life changing geweest. Wat een transformatie! Waarbij mijn oude en nieuwe leven mooi door elkaar heen bewegen en me nog meer vrije bewegingsruimte geven. Ik heb in alle veiligheid mogen ontdekken en mezelf laten verwonderen.
Corina – deelnemer level 2 in 2021/2022

In level 2 heb ik nog meer een beeld gekregen van wat tantra me te bieden heeft. De kundige begeleiding van Wendy en haar team boden hierbij een veilige bedding. Wendy weet wat ze doet, is enthousiast en integer. Wat ik vooral meeneem zijn de subtielere meditaties en in het bijzonder het sterfritueel wat me diep geraakt heeft. Ook de verbinding met de groep neem ik mee. Ik heb mogen ervaren dat deze verbinding, ook in moeilijke momenten, altijd aanwezig is.
Deelnemer level 2 in 2023

Level 2 heeft me geholpen om zowel mijn schaduwkanten als mijn licht nog helderder te zien en te ervaren.
Ik heb mijn destructieve patronen en conditioneringen spelenderwijs en in liefde mogen aankijken.
Maar ik heb evengoed de grootsheid en kracht mogen ervaren van mijn vrouwelijkheid en ik heb de innerlijke wijsheid zowel in mijn dans als in de stilte mogen ontmoeten.

Deelnemer level 2 in 2021/2022

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief.
Je ontvangt gratis het Shiva Shakti Spel, waarin je kennismaakt met allerlei actieve meditaties!

Dank je wel! Check je mailbox om je aanmelding te bevestigen.