Intensive Tantra Training – level 2

Level 2 van de Intensive Tantra Training is bedoeld voor mensen die level 1 hebben afgerond en voelen dat er nog veel meer lagen in zichzelf, in tantra en in het leven te ontdekken zijn.

Wat biedt level 2?

  • steeds meer toegang tot een non-duale bewustzijnsstaat via o.a. subtiele meditaties en gebruik van mantra’s en yantra’s
  • verdere activatie van de kundalini-levensenergie via diverse meditaties en meerhands de-armouring
  • beoefening van nog meer meditaties uit de klassieke tantra waaronder een diepe practice om karma-erfenis vanuit je voorouders te helen en een teaching over de ‘Six Realms’
  • groei van je beleving van intimiteit en seksualiteit naar een ‘next level’
  • ondersteuning bij het verder ontwikkelen van je sadhana
  • integratie van tantra in privé en werk via het manifesteren van jouw unieke levenswerk
  • onderdeel zijn van een groep ervaren en toegewijde tantrika’s (kula) ter ondersteuning van je meditatiebeoefening

Wat is het verschil met level 1?
De unieke kwaliteit van level 2 is dat we hier nog meer inspiratie uit de oude, klassieke tantra halen. Ook is er (nog meer) aandacht voor het verder ontwikkelen van je dagelijkse spiritual practice. De meditaties in level 2 zijn soms intenser maar vooral ook subtieler van aard. Hoe langer je het tantrapad bewandelt, hoe minder je immers hoeft te ‘doen’ om veel te voelen.

Wat verwachten we van je?
Voor deelname aan level 2 is het nodig dat je level 1 hebt afgerond en dat je de nodige toewijding en commitment naar het tantrapad voelt. We raden je af om tegelijkertijd een ander intens (trainings)traject te volgen. Hoewel de meeste deelnemers bij Bliss Your Body tussen de 20 en 40 jaar zijn, is er ruimte voor een aantal 40-plussers. Het kan dat we na je aanmelding eerst nog een gesprek hebben om te kijken of level 2 inderdaad voor jou op dit moment kloppend is.

Blok 1: Presence & Aliveness
In dit blok creëren we opnieuw een veilige basis met elkaar en gaan we verder met vergroten van je lichaamsbewustzijn en het openen en activeren van de kundalini levensenergie. We doen dat via ademwerk, meerhandsde-armouring, lichaamswerk en bekende en nieuwe meditaties.
Ook kijk je hoe je een tantrische levenswijze verder in je dagelijks leven, waaronder je werk, kunt integreren.
Je verdiept je eigen proces via zelfonderzoek, sharing en inquiry.

Blok 2: Heart, Sex(uality) & Ecstasy
In dit tweede blok werken we met de thema’s liefde, seksualiteit en extase. We werken met de (vermeende) polariteiten van Shiva-energie en Shakti-energie, o.a. door ook apart met de mannen en vrouwen te zijn. Je speelt op een uitdagende manier met de thema’s intimiteit en seksualiteit en onderzoekt wat jou nog weerhoudt van diepe extase. Bij dit alles verbinden we, opnieuw via meditaties uit de klassieke tantra, de energie uit het bekken steeds ook met het hart en met het 3e oog, zodat je meer en meer de verbinding tussen seks, hart en spirit kunt ervaren.

Blok 3: Oneness & Surrender
In dit laatste blok staat het ervaren van overgave en eenheid centraal. Eenheid met een ander, eenheid met god maar vooral eenheid in jezelf. We werken o.a. met meditaties uit de klassieke tantra waarbij het gaat om het ervaren van dit eenheidsbesef in eenvoudige, dagelijkse dingen. In deze retreat doen we tevens een diepgaande ceremonie en er zal een langere periode van stilte zijn.
Tot slot leg je in dit blok de verbinding tussen een spirituele en tantrische levenshouding en je (levens)werk.

Integratiedag
Op de afsluitende integratiedag laat je in een korte presentatie een indruk zien van jouw proces gedurende de training. Daarnaast besteden we extra aandacht aan het integreren van het geleerde in privé en werk.

Intervisie & reflectie
Tussen twee blokken door kom je steeds twee keer samen met een intervisiegroepje (gemengd m/v en alleen met mannen of vrouwen). Daarnaast schrijf je tussendoor een reflectieverslag over je eigen proces.

Tantra & Werk
Tantra is een spiritueel levenspad voor householders, oftewel voor mensen die midden in de wereld staan, open voor intieme en seksuele relaties en het hebben van een gezin, maar ook met het verlangen om zinvol (betaald of onbetaald) werk te doen.
Tantra brengt je terug bij je eigen bron en van daaruit kun je in feite niet anders doen dan je unieke kwaliteiten middels jouw levenswerk vormgeven.
Als je al met tantra, lichaamswerk, yoga, mindfulness of massage werkt, dan biedt de Intensive vele tools die je direct in je werk kunt inzetten. Heb je ander werk dan zul je het geleerde via persoonlijk en spiritueel leiderschap inzetten óf zal het wellicht tijd blijken te zijn voor een nieuwe wending in je carrière.

 

Data
De groep van 2021/2022 is reeds gestart. In februari 2023 start de volgende groep.

Locatie
Blok 1 en 3: Een locatie in de buurt van Apeldoorn. Een- of meerpersoonskamer, gedeeld sanitair.
Blok 2: Lochem. Een- of tweepersoonskamers, eigen sanitair.
Integratiedag: Utrecht

Kosten
Je betaalt voor deze training 2499 Euro. Dit is voor de online introductiebijeenkomst, 3 blokken (3 dagen/4 dagen/4 dagen), de integratiedag en incl. alle maaltijden en verblijf op een meerpersoonskamer. Tegen een vergoeding kun je de avond van te voren al aankomen. Een eenpersoonskamer is mogelijk tegen een meerprijs.
De prijs is hoger dan in 2021 vanwege een inflatiecorrectie en gestegen locatiekosten (mede omdat blok 2 op een andere/luxere locatie plaats zal vinden).

Aanmelden
Meld je per mail bij mij aan: wendy@blissyourbody.nl. Je dient level 1 gedaan te hebben en te voelen dat je echt een commitment naar tantra voelt. Bij voldoende plek is het voor enkele mensen (25-50 jaar) met ruime tantra-ervaring mogelijk om in te stromen zonder level 1 te hebben gedaan.

 

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief.
Je ontvangt gratis het Shiva Shakti Spel, waarin je kennismaakt met allerlei actieve meditaties!

Dank je wel! Check je mailbox om je aanmelding te bevestigen.