Intensive Tantra Training – level 2

Level 2 van de Intensive Tantra Training is bedoeld voor mensen die level 1 hebben afgerond, al de nodige ervaring in tantra hebben en voelen dat er nog veel meer lagen in zichzelf, in tantra en in het leven te ontdekken zijn.

Wat biedt level 2?

 • steeds gemakkelijker toegang tot een staat van non-duaal gewaarzijn, waardoor er steeds meer acceptatie en rust in je leven zal komen
 • verdere activatie van de kundalini-levensenergie via lichaamswerk, meditatie, meerhands de-armouring en yoni/lingam healing
 • beoefening van meditaties uit klassieke tantra waaronder een diepe practice om karma-erfenis vanuit je voorouders te helen, alsmede het gebruik van mantra’s en mudra’s
 • meer inzicht in jouw overtuigingen die je nog weghouden van non-dualiteit, via o.a. het werken met de ‘Six Realms’
 • groei van je beleving van seksualiteit in verbinding met spiritualiteit
 • ondersteuning bij het verder ontwikkelen van je sadhana
 • integratie van tantra in privé en werk
 • onderdeel zijn van een groep ervaren en toegewijde tantrika’s (kula)
 • de mogelijkheid om deel te nemen aan langere verdiepingsretreats – alleen voor level 2 mensen
Wat is het verschil met level 1?
De unieke kwaliteit van level 2 is dat we hier nog meer inspiratie uit de oude, klassieke tantra halen. Ook is er (nog meer) aandacht voor het verder ontwikkelen van je dagelijkse spiritual practice.

De meditaties in level 2 zijn soms intenser maar soms juist ook subtieler van aard. Hoe langer je het tantrapad bewandelt, hoe minder je immers hoeft te ‘doen’ om veel te voelen. Level 2 levert je niet per definitie meer piekervaringen op, maar dat is ook niet waar het uiteindelijk om gaat…

Wat verwachten we van je?
Voor deelname aan level 2 is het nodig dat je level 1 hebt afgerond, dat er al de nodige ‘rijpheid’ in je proces voelbaar is en dat je een duidelijke toewijding en commitment naar het tantrapad voelt.

Het kan dat we na je aanmelding eerst nog een gesprek hebben om te kijken of level 2 inderdaad voor jou op dit moment kloppend is.

Blok 1: Presence & Aliveness
In dit blok creëren we een veilige basis met elkaar en gaan we verder met vergroten van je lichaamsbewustzijn en het openen en activeren van de kundalini levensenergie. We doen dat via dans, lichaamswerk, ademwerk, meerhandsde-armouring, rituelen en bekende en nieuwe meditaties.
Ook kijk je hoe je een gezonde leefstijl en tantrische levenswijze verder in je dagelijks leven kunt integreren.
Je verdiept je eigen proces tevens via zelfonderzoek, sharing en inquiry.
Blok 2: Heart, Sex(uality) & Ecstasy
In dit tweede blok werken we met de thema’s liefde, seksualiteit en extase. We werken met de (vermeende) polariteiten van Shiva-energie en Shakti-energie, o.a. door ook apart met de mannen en vrouwen te zijn. Je speelt op een uitdagende manier met de thema’s intimiteit en seksualiteit en onderzoekt wat jou nog weerhoudt van diepe extase. Bij dit alles verbinden we, opnieuw via meditaties uit de klassieke tantra, de energie uit het bekken steeds ook met het hart en met het 3e oog, zodat je meer en meer de verbinding tussen seks, hart en spirit kunt ervaren.
Blok 3: Oneness & Surrender
In dit laatste blok staat het ervaren van overgave en eenheid centraal. Eenheid met een ander, eenheid met god maar vooral eenheid in jezelf. We werken o.a. met meditaties uit de klassieke tantra waarbij het gaat om het ervaren van dit eenheidsbesef in eenvoudige, dagelijkse dingen. In deze retreat doen we tevens een diepgaande ceremonie en er zal een langere periode van stilte zijn.
Tot slot leg je in dit blok de verbinding tussen een spirituele en tantrische levenshouding en je (levens)werk.
Integratiedag
Op de afsluitende integratiedag laat je in een korte presentatie een indruk zien van jouw proces gedurende de training. Daarnaast besteden we extra aandacht aan het integreren van het geleerde in privé en werk.

Intervisie & reflectie
Tussen twee blokken door heb je contact met een vast maatje én kom je steeds een keer samen met je intervisiegroepje. Daarnaast schrijf je tussendoor een reflectieverslag over je eigen proces. Ook deel je een talent met de kula.

Tantra & Werk
Tantra is een spiritueel levenspad voor householders, oftewel voor mensen die midden in de wereld staan, open voor intieme en seksuele relaties en het hebben van een gezin, maar ook met het verlangen om zinvol (betaald of onbetaald) werk te doen.
Tantra brengt je terug bij je eigen bron en van daaruit kun je in feite niet anders doen dan je unieke kwaliteiten middels jouw levenswerk vormgeven.
Als je al met tantra, lichaamswerk, yoga, mindfulness of massage werkt, dan biedt de Intensive vele tools die je direct in je werk kunt inzetten. Heb je ander werk dan zul je het geleerde via persoonlijk en spiritueel leiderschap inzetten óf zal het wellicht tijd blijken te zijn voor een nieuwe wending in je carrière.

 

Data 2024
Online kennismakingsbijeenkomst: nog te bepalen avond (19.30 – 21.45 uur)
Blok 1: 29 februari t/m 3 maart (donderdag 10.00 uur t/m zondag 16.30 uur)
Blok 2: 18 t/m 21 april (donderdag 10.00 uur t/m zondag 16.30 uur)
Blok 3: 13 t/m 16 juni (donderdag 10.00 t/m zondag 16.30 uur)
Integratiedag: zondag eind augustus (9.30 – 17.00)

Locatie
Een locatie in de buurt van Zwolle. Je slaapt hier op een één- of meerpersoonskamer met gedeeld sanitair.
Integratiedag: Utrecht

Kosten
Je betaalt voor deze training 2649 Euro.

Wat je hiervoor krijgt: online kennismakingsbijeenkomst, 3 blokken van 4 dagen, de integratiedag, een rijk online programma en alle vegetarische of veganistische maaltijden en verblijf op een meerpersoonskamer. Tegen een vergoeding (25 Euro) kun je de avond van te voren al aankomen. Een eenpersoonskamer is mogelijk tegen een meerprijs (20 Euro per nacht). Voor sommige diëten betaal je een klein extra bedrag aan de kok.

Aanmelden
Meld je per mail bij mij aan: wendy@blissyourbody.nl. Je dient level 1 gedaan te hebben of elders ruime ervaring met tantra te hebben opgedaan. Tevens dien je voor deze training echt een commitment naar tantra als levensvisie te voelen. Zie ook hieronder.
Vermeld bij je aanmelding je naam, adres, geboortedatum en ervaring in tantra.

Commitment-check
Voor level 2 vragen we echt een commitment van je. Check dus voordat je je aanmeldt of je hier JA tegen kunt zeggen:

 • Na ieder blok schrijf je een reflectieverslag.
 • Je staat open voor het opbouwen of voorzetten van een sadhana (dagelijkse meditatiebeoefening).
 • Je maakt actief gebruik van het bijbehorende online programma met diverse achtergrondinformatie en mantra’s.
 • Je doet aan minimaal twee intervisiebijeenkomsten mee.
 • Je hebt tussendoor contact met een vast maatje.
 • Je deelt een talent van jezelf met de groep.
 • Indien je ook een andere intense training of opleiding in deze periode volgt, overleg je van tevoren met Wendy.

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief.
Je ontvangt gratis het Shiva Shakti Spel, waarin je kennismaakt met allerlei actieve meditaties!

Dank je wel! Check je mailbox om je aanmelding te bevestigen.