Intensive Tantra Training

De Intensive Tantra Training is een prachtige next step als jij op zoek bent naar verdieping op het tantrapad. De training kan je persoonlijke proces van ontwaken en bevrijding enorm bekrachtigen. Concreet kan dit traject je het volgende geven:

  • diepe ontspanning en meer stroming in je lichaam
  • een groeiend bewustzijn van wie je werkelijk bent (ware zelf)
  • een diepere beleving van intimiteit en seksualiteit
  • verbinding met de spirituele laag van het leven waardoor je duidelijker gaat voelen wat jij ‘te doen hebt’
  • grotere persoonlijke effectiviteit in je werk (in het tantraveld of daarbuiten)
  • support binnen een groep (Kaula) toegewijde jonge tantrika’s ter ondersteuning van je meditatiebeoefening
  • de mogelijkheid om door te groeien naar level 2 en latere retreats voor gevorderde tantrika’s

Voor wie?
De Intensive Tantra Training (level 1) is bedoeld voor jou als je:

  • bewust kiest voor een intensieve training (3 retreats, terugkomdag, intervisie, reflectieverslagen) zodat je tantra werkelijk kunt integreren in je leven (privé en werk)
  • al (enige) ervaring met tantra hebt of uitgebreide ervaring met persoonlijke groei in andere trainingen en opleidingen
  • tussen de 18 en 40 jaar bent, hoewel er ook plek is voor een aantal veertigers

Blok 1: Awakening the Body
In deze eerste retreat maken we kennis met elkaar en creëren we gezamenlijk een veilige en sacred space. Vervolgens werken we intensief met het fysieke, emotionele en energetisch lichaam. Via dans, ademwerk, lichaamswerk, tantrische meditaties en aanraking maak je meer en meer contact met je lichaam. Dit maakt dat je je ook bewust(er) wordt van de blokkades in je lijf. Door hier met aandacht bij te zijn, kan je natuurlijke levensenergie meer en meer gaan stromen, wat je vitaliteit en levensvreugde zal vergroten. We werken in de aanraking o.a. met het Wheel of Consent van Betty Martin. Tot slot leer je hoe je een de-armouring sessie kunt geven en de-armouring kunt inzetten bij andere vormen van massage.

Blok 2: Heart & Sex Integration
In dit tweede blok werken we intensief met de thema’s contact, intimiteit en seksualiteit. Je maakt een helende reis waarbij je onderzoekt waar jouw liefdesenergie (hart) en seksuele energie (bekken) stromen en waar er mogelijk nog blokkades, pijn, schaamte etc. aanwezig zijn. Hierbij kijk je tevens naar de mogelijke oorzaken ervan. Ook in dit blok werken we weer in de aanraking met het Wheel of Consent. Hoewel de retreat intiem te noemen is, vinden er tijdens de sessies geen seksuele handelingen plaats.

Blok 3: Opening to Spirit
In dit derde blok komen thema’s aan de orde zoals: jouw verbinding met het grotere geheel en met de goddelijke stroom, bewustzijn van het ego en de mind en het neerzetten van jouw levenswerk. Hierbij werken we o.a. met overgave en devotie. Naast het lichaamswerk is er ook ruimte voor mindfulness, meditatie, stilte en prayer. Tevens doen we een cacao-ceremonie. Met dit alles kun je steeds sterker gaan ervaren hoe het is als je je overgeeft aan de stroom van het leven en kun je ontdekken wat jouw ‘levenswerk’ is.

Integratiedag
Op deze dag laat je in een korte presentatie een indruk zien van jouw proces gedurende de training. Daarnaast besteden we extra aandacht aan het integreren van het geleerde in privé en werk.

Visie

We combineren een neo-tantrische aanpak (met invloeden van o.a. Osho) met aspecten uit klassieke tantra, zoals de visie en praktische tools uit de Vijnana Bhairava Tantra uit de Trika Kaula lijn (zo’n 1150 jaar oud). Daarnaast werken we met de-armouring en met het Wheel of Consent van Betty Martin. We werken altijd vanuit het hart, in een liefdevolle en respectvolle omgeving.

Ontwaken is een natuurlijk proces maar leidt vaak eerst tot verwarring. Wat heeft mijn leven voor zin? Waarom voel ik mij niet vervuld? Dit kan heel pijnlijk zijn, je kunt je zelfs depressief voelen. En dan op een dag is er dat gevoel dat je, stap voor stap, van binnenuit geleid wordt. Deze begeleiding, Shakti, leidt je steeds een stukje dieper. En je hoeft niets op te geven. Tantra is een pad voor householders, mensen die in de wereld staan. Je hoeft niets op te geven, maar je mag dat gaan toevoegen wat jou en de wereld diepe vervulling geeft. Paul Muller-Ortega

DETAILS LEVEL 1 in 2019

Data, tijden en locaties van groep A (VOL)
* Blok 1: Awakening the Body
8-10 februari (3 dagen: vrijdag 10.00 uur tot zondag 17.00 uur)
Venwoude in Lage Vuursche
* Blok 2: Heart & Sex Integration
28-31 maart (4 dagen: donderdag 10.00 uur tot zondag 17.00 uur)
Venwoude in Lage Vuursche
* Blok 3: Opening to Spirit
10-12 mei (3 dagen: vrijdag 10.00 uur tot zondag 17.00 uur)
Venwoude in Lage Vuursche
* Integratiedag:
Zondag 9 juni (10.00 – 18.00 uur) – Bilthoven

Data, tijden en locaties groep B (nog plek)
* Blok 1: Awakening the Body
30 mei-1 juni (3 dagen: donderdag Hemelvaartsdag 10.00 uur tot zaterdag 17.00 uur)
Land van Lisa in Rekken
* Blok 2: Heart & Sex Integration
18-22 juli (4 dagen: donderdag 10.00 uur tot zondag 17.00 uur)
Land van Lisa in Rekken
* Blok 3: Opening to Spirit
30 augustus-1 september (3 dagen: vrijdag 10.00 uur tot zondag 17.00 uur)
Venwoude in Lage Vuursche
* Integratiedag:
Zondag 29 september (10.00 – 18.00 uur) – Bilthoven

Begeleiding
Wendy Doeleman & Bliss Your Body-team

Prijs
De kosten voor de training zijn 1649 Euro, maar bij aanmelding vóór 14 februari (groep B) krijg je 75 Euro vroegboekkorting.
Dit bedrag is inclusief drie meerdaagse retreats, de integratiedag, het aanvullende online-programma, alle maaltijden, verblijf (slapen in groepsruimte of tent; eigen kamer tegen extra vergoeding beschikbaar) en sauna of hot tub. Als extraatje ontvang je een exemplaar van het boek Hartelust van Wendy.
De kosten zijn als opleidingskosten aftrekbaar bij de aangifte van je IB. Als je je aanmeldt, doe je een aanbetaling van 200 Euro. De rest van het bedrag betaal je een maand voor de start van de eerste retreat.

Slapen
Op Venwoude is het de traditie dat de deelnemers in de groepsruimtes slapen. Als je dit niet wilt, kun je gratis in een tentje in het bos slapen of een kamer huren (1 of 2 persoons). De kosten hiervan zijn 46 Euro per nacht voor een eenpersoonskamer en 35 Euro per nacht voor een tweepersoonskamer. Je kamer reserveer je t.z.t. zelf bij Venwoude en je rekent dit ook met hen af.
Bij Land van Lisa zijn er diverse meerpersoonskamers en slaapzalen. Je kunt ook gratis een tentje in de tuin opzetten of een privékamer in een van de eenvoudige B&B adressen op loopafstand.

Maaltijden
Alle maaltijden zijn vegetarisch en zo veel mogelijk biologisch.

Certificaat
Als je alle retreats hebt gevolgd, mee hebt gedaan aan de tussentijdse intervisiebijeenkomsten en een reflectieverslag hebt ingeleverd waarin je je groeiproces in privé en werk beschrijft, ontvang je het certificaat.

Aanmelden
Je kunt je aanmelden door een mail te sturen met je naam, adres, telefoonnummer en leeftijd naar wendy@blissyourbody.nl, met daarbij de vermelding ‘Intensive Tantra Training level 1 – groep B’.
Ben je zwanger, heb je op dit moment lichamelijke of psychische problemen of heb je traumatische ervaringen uit het verleden die nog niet bij mij bekend zijn? Meld dit dan ook in de mail.
Met het sturen van de mail ga je akkoord met de Algemene Voorwaarden van Bliss Your Body, inclusief de annuleringsvoorwaarden.

Vervolg
In het najaar van 2019 kun je desgewenst doorstromen naar level 2.

Testimonials
Hieronder vind je enkele reacties van mensen die de training in 2018 hebben gedaan.

Een prachtige, intensieve en krachtige training, waar je jezelf ontmoet in contact met een ander. Wendy weet je als geen ander met gevoel, humor en down-to- earth mee te nemen in deze mooie reis. Steeds meer thuiskomen in mijn tempel waardoor ik in verbinding kom met anderen vanuit mijn hart.

huiskomen in jezelf, in het leven. Met een groep en een team die precies diezelfde stappen zetten; soms even op een ander pad, maar op de kruisingen kom je elkaar in alle openheid, eerlijkheid, echtheid en liefde weer tegen. Hierdoor ontstaat een bijzondere en onvergetelijke reis, ik zou ‘m zo weer maken.

De training heeft me heel wat inzichten gebracht over de oorzaken van de moeilijkheden die ik ondervond in het verbinden met vrouwen, wat maakt dat dit nu veel vlotter verloopt.

Wat een geweldige reis! Een reis naar binnen in mezelf, maar ook in connectie met de ander. Een reis die confronteert en spiegelt, maar mij ook liet spelen en groeien. Een reis die (oude) wonden bloot legt, maar ook heelt. Zoveel meer zachtheid, sensualiteit, vrouwelijkheid en verbondenheid met mezelf. Intens dankbaar.

This is not your everyday retreat. Wendy neemt je mee op reis langs je eigen comfortzone, je verlangens en al je ingesleten patronen en bullshit. Het is zijn drie weekenden met hoge pieken en soms lage dalen. Als je er aan over kan geven, kom je er als herboren uit met genoeg voer en energie voor de komende tijd. Ik kan het iedereen aanraden die echt diep wilt gaan en lekker wil zweten.

Ik had het absoluut niet willen missen om onderdeel te zijn van deze Intensive. Om met dezelfde groep dit proces door te maken was zowel ondersteunend als uitdagend. Het programma zat vol met veel mooie oefeningen, die me ook écht uitdaagden en me levend deden voelen! Erg veel dank voor fantastische Wendy en haar team!

Meld je hier aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief

Iedere 10e aanmelding ontvangt een tegoedbon van €15!

Dank je wel! Check je mailbox om je aanmelding te bevestigen.