Intensive Tantra Training – level 1

In de Intensive Tantra Training (level 1) kun je op een veilige én uitdagende manier de kracht en wijsheid van tantra ten volste ervaren, een diep transformatieproces doormaken en tantra werkelijk in je dagelijks leven integreren.

Dit jaar geven we de Intensive voor de vijfde keer en starten er twee groepen.

Wat kan de Intensive level 1 je opleveren?

 • meer verbinding met en ontspanning in je lichaam
 • meer stroming van je natuurlijke (levens)energie
 • de ervaring dat jij niets anders bent dan je ware zelf (bewustzijn), wat zorgt voor meer zelfacceptatie en innerlijke rust
 • minder mind created suffering oftewel ‘gedoe’ in je hoofd
 • helderheid over jouw wensen en grenzen in contact met anderen
 • een diepere en meer vervullende beleving van intimiteit en seksualiteit
 • grotere persoonlijke effectiviteit in je werk
 • ondersteuning bij het opbouwen van een dagelijkse spiritual practice
 • support binnen een groep (kula) toegewijde, gelijkgestemde tantrika’s
 • de mogelijkheid om door te groeien naar level 2

Deze training is bedoeld voor jou als je:

 • bewust kiest voor een diep proces en een intensieve training
 • al (enige) ervaring met tantra hebt of uitgebreide ervaring met persoonlijke groei in andere trainingen en opleidingen
 • weet dat tantra heel wat meer is dan het volgen van ‘leuke workshopjes’ en je je realiseert dat je naast bliss soms ook flinke pijnstukken in jezelf kan tegenkomen
 • je prettig voelt in een jonge, dynamische sfeer en bij een ervaringsgerichte aanpak
 • onderdeel wilt zijn van een warme, ondersteunende community

Blok 1: Awakening the Body
In deze eerste retreat  werken we intensief met het fysieke, emotionele en energetisch lichaam. Via dans, ademwerk, lichaamswerk, tantrische meditaties en diverse vormen van aanraking maak je meer en meer contact met je lichaam. Dit maakt dat je je ook bewust(er) wordt van de blokkades in je lijf. Je natuurlijke levensenergie zal meer en meer gaan stromen, wat je vitaliteit en levensvreugde  vergroot. Je ontvangt en geeft tijdens dit blok een de-armouring sessie.

Blok 2: Meeting Heart & Sex
In dit tweede blok werken we met de thema’s contact, intimiteit en seksualiteit. Je maakt een diepgaande reis waarbij je onderzoekt waar jouw liefdesenergie (hart) en seksuele energie (bekken) stromen en waar er mogelijk nog blokkades, pijn, schaamte etc. aanwezig zijn. In dit blok werken we ook deels met de mannen en de vrouwen apart.
Hoewel dit blok zeker intiem te noemen is, vinden er, zoals in al onze trainingen, tijdens de sessies geen seksuele handelingen plaats.

Blok 3: Opening to Spirit
In dit derde blok komen thema’s aan de orde zoals: jouw verbinding met het grotere geheel en met de goddelijke stroom, bewustzijn van het ego en de mind, leven en sterven en het neerzetten van jouw levenswerk. Naast het lichaamswerk is er ook ruimte voor mindfulness, meditatie, rituelen, stilte en prayer. Tevens doen we een cacao-ceremonie. Met dit alles kun je steeds sterker gaan ervaren hoe het is als je je overgeeft aan de stroom van het leven.

Integratiedag
Op de afsluitende integratiedag laat je in een korte presentatie een indruk zien van jouw proces gedurende de training. Daarnaast besteden we extra aandacht aan het integreren van het geleerde in je werk.

Intervisie & reflectie
Tussen de blokken door kom je samen met je intervisiegroepje. Daarnaast schrijf je tussendoor steeds een kort reflectieverslag over je persoonlijke proces.

Voor mij zorgde de Intensive voor een werkelijk thuiskomen bij mezelf en in mijn eigen lichaam. Oh man, ik VOEL weer! In seks heb ik geen porno meer nodig omdat ik nu van hele kleine dingen al ‘aanga’. Less is more…

Mijn bekkengebied stroomt weer en ik heb geen pijn meer bij het vrijen. Zonder dat ik hier dus in de training expliciet aan gewerkt heb! Het is veranderd omdat ik nu gewoon zo veel meer kan ontspannen.

Ik voel me geen speelbal van anderen meer. Ik kan mijn eigen grenzen nu duidelijk voelen en aangeven, wat een krachtig effect heeft op mijn contact met vrouwen maar ook op mijn werk. Geen burn-out meer voor mij!


Vanuit welke visie werken we?

We combineren een neo-tantrische aanpak (met invloeden van o.a. Osho) met aspecten uit klassieke tantra, zoals de visie en praktische tools uit de Vijnana Bhairava Tantra. Daarnaast werken we o.a. met de-armouring en met het Wheel of Consent van Betty Martin. Onze stijl van werken is aards en dynamisch, vooral gericht op de directe lichamelijke en energetische ervaring.

VOORJAARSGROEP 2022 – YOUNG (20-39 jaar, plek voor enkele jonge veertigers indien de groep niet vol komt)

Online kennismaking: zondag 23 januari (19.30 – 21.45 uur)
Blok 1: 4 t/m 6 februari (vrijdag 10.00 uur tot zondag 16.30 uur)
Blok 2: 7 t/m 10 april (donderdag 10.00 uur tot zondag 16.30 uur)
Blok 3: 26 t/m 29 mei (donderdag 10.00 uur tot zondag 16.30 uur)
Integratiedag: zondag 3 juli (10.00 – 17.00 uur)
Reserveblok (indien er iets niet door kan gaan): 15 t/m 18 september

Locaties
Blokken: op een mooie plek in de buurt van Apeldoorn. Tegen vergoeding is het mogelijk om op de avond van te voren al aan te komen. Dit raden we ook zeer aan. Integratiedag: Utrecht

Begeleiding
Wendy Doeleman & Bliss Your Body-team

NAJAARSGROEP 2022 – ALLE LEEFTIJDEN

Online kennismaking: zondag 4 september (19.30 – 21.45 uur)
Blok 1: 16 t/m 18 september (vrijdag 10.00 uur tot zondag 16.30 uur)
Blok 2: 27 t/m 30 oktober (donderdag 10.00 uur tot zondag 16.30 uur)
Blok 3: 8 t/m 11 december (donderdag 10.00 uur tot zondag 16.30 uur)
Integratiedag: januari 2023 op een zondag (10.00 – 17.00 uur)

 

Locaties
Blokken: op een mooie plek in de buurt van Apeldoorn. Tegen vergoeding is het mogelijk om op de avond van te voren al aan te komen. Dit raden we ook zeer aan. Integratiedag: Utrecht

Begeleiding
Wendy Doeleman & Bliss Your Body-team

Kosten
De kosten zijn in totaal 2200 Euro. Dit bedrag is inclusief een online startbijeenkomst, drie meerdaagse retreats (3 dagen-4 dagen-4 dagen), de integratiedag, een rijk online-programma, alle vegetarische/biologische maaltijden en verblijf (slapen in meerpersoonskamers; eigen kamer tegen extra vergoeding beschikbaar). Bij je aanmelding betaal je 200 Euro, de rest van het bedrag betaal je een paar weken voor de start. Tot 8 weken van tevoren (gerekend tot 23 januari of 4 september) kun je kosteloos annuleren, daarna zijn er annuleringskosten. Hier vind je de annuleringsvoorwaarden.

Let op: de kosten van de najaarsgroep kunnen iets hoger ligger, afhankelijk van de prijsstijgingen bij de locatie (i.v.m. energieprijzen).

Groepsgrootte en -samenstelling
De groep bestaat uit 18 tot 22 deelnemers. We streven naar een gelijke verdeling van mannen en vrouwen. Wel ontmoet je zowel vrouwen als mannen in oefeningen en meditaties. Zie jij jezelf als non-binair, neem dan contact op voor meer informatie.

Maaltijden
Alle maaltijden zijn vegetarisch en zo veel mogelijk biologisch. 

Certificaat
Als je alle retreats, de online startbijeenkomst en de integratiedag hebt gevolgd, mee hebt gedaan aan de tussentijdse intervisiebijeenkomsten en een reflectieverslag hebt ingeleverd waarin je je groeiproces in privé en werk beschrijft, ontvang je het certificaat.

Aanmelden en/of meer informatie
Je kunt onderstaande knop gebruiken om je aan te melden en/of meer informatie te vragen.
Als je je aanmeldt, vermeld dan in je mail je naam, adres, telefoonnummer en geboortedatum. Als je nog niet bekend bent bij Bliss, vermeld dan ook wat je al aan tantra-ervaring hebt. Ben je zwanger, heb je op dit moment lichamelijke of psychische problemen of heb je traumatische ervaringen uit het verleden die nog niet bij mij bekend zijn? Noem dit dan ook in de mail. Met het sturen van de aanmeld-mail ga je akkoord met de Algemene Voorwaarden van Bliss Your Body, inclusief de annuleringsvoorwaarden.
Als ik je aanmelding ontvangen heb, neem ik via de mail of telefonisch contact met je op om je aanmelding te bevestigen of te bespreken. Soms vindt eerst nog een oriënterend (telefonisch) gesprek plaats.

Testimonials
Hieronder vind je enkele reacties van mensen die eerder level 1 (en vaak ook level 2) hebben gedaan.

De Intensive heeft me enorm geholpen om opnieuw contact te maken met mijn bekkengebied. Ik ben door lagen pijn en verdriet gegaan om ook hier weer openheid te mogen ervaren. Daar ben ik enorm dankbaar voor. Ook kan ik nu beter voelen wat mijn wensen en grenzen zijn en ben ik aan het oefenen om dit in het dagelijks leven aan te geven. Het geeft me zoveel vrijheid om uit te spreken wat ik wil en er vervolgens op te vertrouwen dat de ander verantwoording neemt over zijn of haar eigen wensen en grenzen. Hierdoor blijkt er vanuit connectie veel meer mogelijk, juist ook als we het in eerste instantie niet met elkaar eens zijn. Liefdevol verschillen van mening is iets wat ik heb geleerd als bijproduct van de intensive. Daarnaast heb ik in de deelnemers van level 1 een community van liefdevolle mensen gevonden waarmee ik lief en leed kan delen, ook nadat de intensive afgelopen is. 

Alle onderdelen van de training vond ik fenomenaal. Het eerste blok leek nog wat tam te beginnen. Little did I know ?. Al gauw bleek dat Wendy een heel breed palet aan oefeningen aanbiedt. Die oefeningen, die je soms samen en soms individueel doet, bestaan uit bijvoorbeeld dansen, (actieve) meditaties, sharen, massages, ademhalingsoefeningen en mantra’s zingen. De oefeningen brengen stuk voor stuk van alles te weeg. Je kunt er iets van leren, lachen, huilen, of gewoon heel erg ontspannen. Het geheel aan oefeningen is een soort reis door allerlei thema’s in het leven en waar je met andere ogen naar gaat kijken.
Door deze training heb ik heel wat thema’s in mijn leven kunnen aanpakken, zoals liefde, seksualiteit en mijn zelfbeeld. Ik heb oude angsten achter me kunnen laten (wat een opluchting!). Ik heb mijn diepste geheimen gedeeld met mensen. Ook een opluchting! Ik voel me heel vrij. Ik voel me creatief. Levend. Sensueel. En ik voel me meer ontspannen in mijn lichaam en in contact met anderen. Ik heb superleuke en lieve mensen ontmoet. En ik voel me gewoon erg gelukkig met het volgen van dit pad.

Het deelnemen aan de intensive heb ik ervaren als een liefdevol geschenk aan mezelf. Ik heb op een hele zachte maar intense manier naar mijn oude pijn mogen kijken en die mogen doorvoelen, waardoor ik de kracht achter die pijn heb mogen ervaren. Ik heb met mijn patronen mogen spelen waardoor ik ze nog beter herken, erken en er met een liefdevolle blik naar kan kijken en nog meer in staat ben om keuzes te maken in hoe ik er mee om wil gaan. Ik heb de liefde die in mij zit mogen voelen, omarmen, ervan mogen genieten en ermee mogen spelen. Ik heb gehuild, geschreeuwd, gelachen en een enorme stroom van energie door mijn lijf heen mogen voelen. Het was zo fijn om in een groep gelijkgestemden zo intens een proces door te mogen maken. Ik heb echt een rot jaar gehad voordat ik aan de intensive begon waarin ik het soms echt niet meer zag zitten, iets van mijn kracht en liefde zat diep verstopt onder een berg pijn, verdriet en onmacht. Stap voor stap heeft de intensive er aan bijgedragen dat ik me nu krachtig, liefdevol en wijs voel en weet dat die kwaliteiten in mij zitten, bij mij horen en dat ik bij alles wat ik doe kan putten uit die bron. Ik stroom weer en het leven stroomt met mij!

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief.
Je ontvangt gratis het Shiva Shakti Spel, waarin je kennismaakt met allerlei actieve meditaties!

Dank je wel! Check je mailbox om je aanmelding te bevestigen.