Intensive Tantra Training Level 1 (voor 25 t/m 49 jaar) 

In de Intensive Tantra Training kun je op een veilige én uitdagende manier de kracht en wijsheid van tantra ten volste ervaren, een diep transformatieproces doormaken en tantra werkelijk in je dagelijks leven integreren.

Najaar 2023 geven we level 1 van de Intensive alweer voor de achtste keer!

Wat kan de Intensive level 1 je opleveren?

 • meer ontspanning en meer verbinding met je lichaam
 • meer stroming van je natuurlijke (levens)energie
 • de ervaring dat jij niets anders bent dan non-duaal bewustzijn, wat zorgt voor meer zelfacceptatie en innerlijke rust
 • minder mind created suffering oftewel ‘gedoe’ in je hoofd
 • helderheid over jouw wensen en grenzen in contact met anderen
 • een diepere beleving van intimiteit en seksualiteit
 • grotere persoonlijke effectiviteit in je werk
 • ondersteuning bij het opbouwen van een dagelijkse spiritual practice
 • toegang tot de kula (community) van oud-deelnemers van level 1 en 2 die regelmatig bij elkaar komen
 • de mogelijkheid om door te groeien naar level 2 in 2024
Deze training is bedoeld voor jou als je:

 • bewust kiest voor een diep proces en een intensieve training met aandacht voor integratie tussen de blokken door
 • al ervaring met tantra hebt en/of uitgebreide ervaring met persoonlijke groei in andere trainingen en opleidingen
 • interesse hebt in de veelzijdigheid van tantra
 • al enigszins in contact bent met je lichaam
 • weet dat tantra veel meer is dan het volgen van ‘leuke workshopjes’ en je je realiseert dat je naast bliss ook pijnstukken gaat tegenkomen
 • je prettig voelt bij een dynamische sfeer en een ervaringsgerichte aanpak
 • qua leeftijd in de beoogde doelgroep valt (25-49 jaar)
 • onderdeel wilt zijn van een warme, ondersteunende community

Online kennismakingsbijeenkomst
We starten met een online kennismakingsbijeenkomst zodat je het team en de andere deelnemers alvast leert kennen. Ook krijg je op deze avond het theoretisch kader van de training te horen. We vertellen over de visie van Bliss Your Body op tantra en wat je zoal kunt verwachten.
Bij de training hoort een online programma waarin je voor tussen de blokken door informatie en praktische tools vindt. Denk daarbij aan demo-video’s, begeleide meditaties in de vorm van audio’s en muzieklijsten.

Blok 1: Awakening of the Body
In dit eerste blok werken we intensief met het fysieke, emotionele en energetisch lichaam. Via dans, ademwerk, lichaamswerk, stille én actieve meditatie alsmede diverse vormen van aanraking (waaronder een de-armouringsessie) maak je meer en meer contact met je lichaam. Dit maakt dat je je ook bewust(er) wordt van de blokkades in je lijf. Je natuurlijke levensenergie zal meer en meer gaan stromen, wat je vitaliteit en levensvreugde vergroot. Je leert enkele meditatietechnieken en ook is er aandacht voor verbinding in de groep.
Blok 2: Heart & Sexuality
In dit tweede blok werken we met de thema’s contact, intimiteit en seksualiteit. Via diverse prikkelende meditaties en oefeningen ontdek je waar jouw liefdesenergie (hart) en seksuele energie (bekken) stromen en waar er mogelijk nog blokkades, pijn, schaamte etc. aanwezig zijn. Het blok kan een belangrijke stap zijn  in het loslaten van bepaalde conditioneringen.
Bij dit alles werken we ook deels met de mannen en de vrouwen apart. Hoewel het blok zeker intiem te noemen is, vinden er, tijdens de sessies geen seksuele handelingen plaats.
Blok 3: Opening to Spirit
In dit derde blok komen thema’s aan de orde zoals: jouw verbinding met het grotere geheel en met de goddelijke stroom, bewustzijn van het ego en de mind, zingeving, spiritualiteit, leven en sterven en het neerzetten van jouw levenswerk. Naast het lichaamswerk is er ruimte voor mindfulness, meditatie, rituelen, stilte en prayer. Tevens doen we een cacao-ceremonie.
Met dit alles kun je steeds sterker gaan ervaren hoe het is als je leeft vanuit je ware zelf (essentie) en je je steeds meer overgeeft aan de stroom van het leven.
Integratiedag
Op de afsluitende integratiedag laat je in een korte presentatie een indruk zien van jouw proces gedurende de training. Daarnaast besteden we extra aandacht aan het integreren van het geleerde in je werk.
Intervisie & reflectie
Tussen de blokken door kom je samen met je intervisiegroepje en heb je af en toe contact met een vast maatje. Tevens schrijf je tussendoor steeds een kort reflectieverslag over je persoonlijke proces.

Vanuit welke visie werken we?

We combineren een neo-tantrische aanpak (met invloeden van o.a. Osho) met aspecten uit klassieke tantra.
Daarnaast werken we o.a. met de-armouring en met het Wheel of Consent van Betty Martin. Onze stijl van werken is aards en dynamisch, vooral gericht op de directe lichamelijke en energetische ervaring.
DATA GROEP NAJAAR 2023 

Online kennismaking: maandag 16 oktober (19.30 – 21.45 uur)
Blok 1: 26 t/m 29 oktober (donderdag 10.00 uur tot zondag 16.30 uur)
Blok 2: 14 t/m 17 december (donderdag 10.00 uur tot zondag 16.30 uur)
Blok 3: 8 t/m 11 februari (donderdag 10.00 tot zondag 16.30 uur)
Integratiedag: zondag 17 maart 2024 (9.30 – 17.00 uur) 

 

Locaties
Blokken: op een mooie plek in de buurt van Apeldoorn. Tegen vergoeding (25 Euro) is het mogelijk om op de avond van te voren al aan te komen. 
Integratiedag: Utrecht

Begeleiding
Jet Biesboer met team

Kosten
De kosten zijn 2599 Euro. Dit bedrag is inclusief een online startbijeenkomst, drie meerdaagse retreats (4 dagen), de integratiedag, een rijk online-programma, alle vegetarische/biologische maaltijden en verblijf (slapen in meerpersoonskamers; eigen kamer tegen extra vergoeding van 20 Euro per nacht beschikbaar). Bij je aanmelding doe je een aanbetaling van 500 Euro, de rest van het bedrag betaal je een paar weken voor de start. Tot 8 weken van tevoren (gerekend met 16 oktober als startdatum) kun je kosteloos annuleren, daarna zijn er annuleringskosten. Hier vind je de annuleringsvoorwaarden.
Leeftijden
De groep is bedoeld voor twintigers, dertigers en veertigers die houden van de dynamische stijl van Bliss Your Body.

Groepsgrootte en -samenstelling
De groep bestaat uit 18 tot 22 deelnemers. We streven naar een gelijke verdeling van mannen en vrouwen. Wel ontmoet je zowel vrouwen als mannen in oefeningen en meditaties. Zie jij jezelf als non-binair, neem dan even contact op.

Maaltijden
Alle maaltijden zijn vegetarisch of veganistisch, zorgvuldig bereid en zo veel mogelijk biologisch. Heb jij een dieet zoals glutenvrij of soyavrij dan vraagt de kok je mogelijk een extra vergoeding voor de extra tijd die hiervoor nodig is.
Certificaat
Als je alle retreats, de online startbijeenkomst en de integratiedag hebt gevolgd, mee hebt gedaan aan de tussentijdse intervisiebijeenkomsten en een reflectieverslag hebt ingeleverd waarin je je groeiproces in privé en werk beschrijft, ontvang je het certificaat.
Aanmelden en/of meer informatie
Je kunt onderstaande knop gebruiken om je aan te melden en/of meer informatie te vragen.

Als je je aanmeldt, vermeld dan in je mail je naam, adres, telefoonnummer en geboortedatum. Als je nog niet bekend bent bij Bliss, vermeld dan ook wat je al aan tantra-ervaring hebt. Ben je zwanger, heb je op dit moment lichamelijke of psychische problemen of heb je traumatische ervaringen uit het verleden die nog niet bij mij bekend zijn? Noem dit dan ook in de mail. Met het sturen van de aanmeld-mail ga je akkoord met de Algemene Voorwaarden van Bliss Your Body, inclusief de annuleringsvoorwaarden.

Als we je aanmelding hebben ontvangen, nemen we via de mail of telefonisch contact met je op om je aanmelding te bevestigen of te bespreken. Soms vindt eerst nog een oriënterend (telefonisch) gesprek plaats.

Testimonials
Hieronder vind je enkele reacties van mensen die level 1 eerder deden.
Na het doen van de Intensive level 1 voel ik meer tevredenheid met waar ik ben op mijn levenspad. Ik ben minder met de toekomst bezig en heb meer vertrouwen in wat er op mijn pad komt. Dingen mogen er meer zijn zoals ze zijn, ook de minder fijne dingen. Ook zijn beperkende overtuigingen wat meer losgeweekt en kan ik er met wat meer afstand naar kijken. Daar waar ik, voordat ik aan tantra deed, dacht dat tantra voor extraverte mensen was, kan ik nu meer de waarde zien van mijn introverte persoonlijkheid. Ik voel ergens van binnen meer stevigheid en vrijheid te zijn wie ik ben.

Ik noem de Intensive ‘life changing’ – hoe dat vervolgens allemaal precies vorm krijgt, is nog niet bekend/is momenteel gaande :). De kwaliteit van mijn leven en welzijn is in ieder geval enorm verbeterd en het heeft ook effect op mijn relaties en op mijn relatie met mezelf in het dagelijks leven. Ik ervaar nu veel momentjes van bewustwording (bewustzijnsmomentjes die mijn eigen gedrag, denkbeelden en patronen laten zien, maar ook momentjes van bliss en intens geluk). Dit geeft mij perspectief om andere keuzes te kunnen maken die voor mij veel beter zijn. Vaak er is niet eens een keuze meer om dat ‘andere’, voor mij betere keuze te maken.

De Intensive heeft me dichterbij mezelf doen komen. Het heeft me doen inzien hoe verslaafd ik ben aan liefde en waardering van anderen. En wat ik allemaal wel niet doe om die liefde bij me te houden en afkeuring te voorkomen. Ook heb ik mogen ervaren hoe vrij het leven is om die krampachtigheid los te laten en vanuit een overvloed aan liefde voor mezelf naar de wereld te kijken. Voor mij een super waardevol inzicht dat me ook doet beseffen dat de weg pas net begonnen is.

Wat de Intensive mij met name gebracht heeft is dat ik meer tevredenheid voel met waar ik ben op mijn levenspad. Ik ben minder met de toekomst bezig en heb meer vertrouwen in wat er op mijn pad komt. Dingen mogen er meer zijn zoals ze zijn, ook de minder fijne dingen. Ook zijn beperkende overtuigingen wat meer losgeweekt en kan ik er met wat meer afstand naar kijken. Daar waar ik, voordat ik aan tantra deed, dacht dat tantra voor extraverte mensen was, kan ik nu meer de waarde zien van mijn introverte persoonlijkheid. Ik voel ergens van binnen meer stevigheid en vrijheid te zijn wie ik ben.

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief.
Je ontvangt gratis het Shiva Shakti Spel, waarin je kennismaakt met allerlei actieve meditaties!

Dank je wel! Check je mailbox om je aanmelding te bevestigen.