Intensive Tantra Training – basistraining level 1 (voor 25-49 jaar)

Start volgende groep: 18 maart 2024

De Intensive Tantra Training is een prachtige training van een half jaar waarin je in een groep jonge mensen op een veilige én uitdagende manier de kracht en wijsheid van tantra kunt ervaren, een diep transformatieproces doormaken en tantra werkelijk in je dagelijks leven integreren. Je start met de basistraining – level 1 en kunt daarna desgewenst doorstromen naar de verdiepingstraining – level 2.

Aankomend voorjaar 2024 geven we level 1 alweer voor de 9e keer. Na al die jaren kunnen we wel stellen dat deze training staat als een huis. Tegelijkertijd kijken we na iedere ronde wat er toch nog verbeterd kan worden. In de loop der tijd zijn alle blokken doorgegroeid naar retreats van vier dagen omdat we ontdekt hebben dat dat de ideale lengte is om met elkaar de diepte in te gaan.

Voor enkele 50-plussers die buiten Bliss al ruime tantra-ervaring hebben opgedaan, is er de mogelijkheid om direct in level 2 in te stromen. Mail hiervoor naar wendy@blissyourbody.nl.

Wat kan de Intensive level 1 je opleveren?

 • meer ontspanning en meer verbinding met je lichaam
 • meer stroming van je natuurlijke (levens)energie
 • de ervaring dat jij niets anders bent dan non-duaal bewustzijn, wat zorgt voor meer zelfacceptatie en innerlijke rust
 • minder mind created suffering oftewel ‘gedoe’ in je hoofd
 • helderheid over jouw wensen en grenzen in contact met anderen
 • een diepere beleving van intimiteit en seksualiteit
 • grotere persoonlijke effectiviteit in je werk
 • ondersteuning bij het opbouwen van een dagelijkse spiritual practice
 • toegang tot de kula (community) van oud-deelnemers van level 1 en 2 die regelmatig bij elkaar komen
 • de mogelijkheid om door te groeien naar level 2 in 2025

Deze training is bedoeld voor jou als je:

 • bewust kiest voor een diepgaande training met aandacht voor integratie van het geleerde in je dagelijks leven
 • al ervaring met tantra hebt en/of uitgebreide ervaring met persoonlijke groei in andere trainingen en opleidingen
 • interesse hebt in de diverse aspecten van tantra
 • al enigszins in je lichaam ‘geland’ bent
 • weet dat tantra veel meer is dan het volgen van ‘leuke workshopjes’ en je je realiseert dat je naast bliss ook pijnstukken gaat tegenkomen
 • je prettig voelt bij een dynamische sfeer en een ervaringsgerichte aanpak
 • qua leeftijd in de beoogde doelgroep valt (25-49 jaar)
 • onderdeel wilt zijn van een warme, ondersteunende community

Online kennismakingsbijeenkomst
We starten met een online kennismakingsbijeenkomst zodat je het team en de andere deelnemers alvast leert kennen. Ook krijg je op deze avond het theoretisch kader van de training te horen. We vertellen over de visie van Bliss Your Body op tantra en wat je zoal kunt verwachten.
Bij de training hoort een online programma waarin je – voor tussen de blokken door – informatie en praktische tools vindt. Denk daarbij aan demo-video’s, begeleide meditaties in de vorm van audio’s en muzieklijsten.

Blok 1: Awakening of the Body
In dit eerste blok werken we intensief met het fysieke, emotionele en energetisch lichaam. Via dans, ademwerk, lichaamswerk, stille én actieve meditatie alsmede diverse vormen van aanraking (waaronder een de-armouringsessie) maak je meer en meer contact met je lichaam. Dit maakt dat je je ook bewust(er) wordt van de blokkades in je lijf. Je natuurlijke levensenergie zal meer en meer gaan stromen, wat je vitaliteit en levensvreugde vergroot. Je leert enkele meditatietechnieken en ook is er aandacht voor verbinding in de groep.

Blok 2: Heart & Sexuality
In dit tweede blok werken we met de thema’s contact, intimiteit en seksualiteit. Via diverse prikkelende meditaties en oefeningen ontdek je waar jouw liefdesenergie (hart) en seksuele energie (bekken) stromen en waar er mogelijk nog blokkades, pijn, schaamte etc. aanwezig zijn. Het blok kan een belangrijke stap zijn  in het loslaten van bepaalde conditioneringen.
Bij dit alles werken we ook deels met de mannen en de vrouwen apart. Hoewel het blok zeker intiem te noemen is, vinden er tijdens de sessies geen seksuele handelingen plaats.

Blok 3: Opening to Spirit
In dit derde blok komen thema’s aan de orde zoals: jouw verbinding met het grotere geheel en met de goddelijke stroom, bewustzijn van het ego en de mind, zingeving, spiritualiteit, leven en sterven en het neerzetten van jouw levenswerk. Naast het lichaamswerk is er ruimte voor mindfulness, meditatie, rituelen, stilte en prayer. Tevens doen we een cacao-ceremonie.
Met dit alles kun je steeds sterker gaan ervaren hoe het is als je leeft vanuit je ware zelf (essentie) en je je steeds meer overgeeft aan de stroom van het leven.

Integratiedag
Op de afsluitende integratiedag geef je in een korte presentatie een indruk van jouw proces gedurende de training. Daarnaast besteden we extra aandacht aan het integreren van het geleerde in je werk.

Intervisie & reflectie
Tussen de blokken door kom je een keer samen met je intervisiegroepje en heb je af en toe contact met een vast maatje. Tevens schrijf je na ieder blok een kort reflectieverslag over je persoonlijke proces.

Onderdeel van de kula
Nadat blok 3 is geweest, krijg je toegang tot de kula van Bliss Your Body. Kula betekent onder andere familie of gemeenschap en bij Bliss bestaat deze community uit mensen die de Intensive level 1 en/of level 2 hebben gedaan. Als lid van de kula kun je meedoen met de tweewekelijkse oefen-avonden in Utrecht en kun je ook af en toe zelf een avond voorbereiden. Een paar keer per jaar ontvang je van mij een exclusieve nieuwsbrief met soms ook speciale kula-voordelen. De kula bij Bliss bestaat intussen uit ruim 130 tantrika’s.

Kula is a sanskrit word that can be translated as communicty, assembly, family or a self-contained group
and it refers to those who come together to practice.
In the Tantrik view, being part of a community has great significance.
As the layers of our contitioned self start to peel away, the support, friendship and recognition of your (true) self in the other
become a key component of our awakening process.
Bron: Tantra Illuminated


Onze visie in het kort

We werken met een unieke combinatie van  neo-tantra en klassieke (shaiva) tantra. Daarnaast werken we o.a. met onderdelen uit soefisme, met de-armouring en met het Wheel of Consent van Betty Martin.
Onze stijl van werken is aards en dynamisch, vooral gericht op de directe lichamelijke en energetische ervaring.

DATA GROEP VOORJAAR 2024

Online kennismaking: maandag 18 maart (19.30 – 21.45 uur)
Blok 1: 29 maart t/m 1 april (vrijdag 10.00 tot paasmaandag 16.30 uur)
Blok 2: 23 t/m 26 mei (donderdag 10.00 tot zondag 16.30 uur)
Blok 3: 4 t/m 7 juli (donderdag 10.00 tot zondag 16.30 uur)
Integratiedag: zondag 8 september (9.30 – 17.00 uur)  

Reserveblok (indien er een blok niet door zou kunnen gaan):
10 t/m 13 oktober met integratiedag eind november

Locaties
Blokken: op een fijne locatie in de buurt van Zwolle. Tegen vergoeding (25 Euro) is het mogelijk om een dag eerder in de avond aan te komen. 
Integratiedag: Almere

Begeleiding
Bliss-begeleider Jet Biesboer met een ervaren team van assistenten.
Als we tijdens blok 2 een tijdje met de mannen en vrouwen apart zijn, wordt de mannengroep begeleid door trainer, coach en oud-Bliss-teamlid Floris Alberse.

Kosten
De kosten zijn 2699 Euro.
Het bedrag is inclusief een online startbijeenkomst, drie meerdaagse retreats (4 dagen), de integratiedag, een online-programma, alle vegetarische/biologische maaltijden en verblijf (slapen in meerpersoonskamers; eigen kamer tegen extra vergoeding van 20 Euro per nacht beschikbaar). Bij je aanmelding doe je een aanbetaling van 200 Euro, de rest van het bedrag betaal je een paar weken voor de start. Tot 8 weken van tevoren (gerekend met 18 maart als startdatum) kun je kosteloos annuleren, daarna zijn er annuleringskosten. Hier vind je de annuleringsvoorwaarden.

Leeftijden
De groep is bedoeld voor twintigers, dertigers en veertigers die houden van de dynamische stijl van Bliss Your Body.

Groepsgrootte en -samenstelling
De groep bestaat uit 16 tot 22 deelnemers. De meeste mensen doen zonder partner mee, maar er is ook altijd plek voor een of twee stellen.
We streven naar een gelijke verdeling van mannen en vrouwen. Wel ontmoet je zowel vrouwen als mannen in oefeningen en meditaties. Zie jij jezelf als non-binair, neem dan even contact op.

Maaltijden
Alle maaltijden zijn vegetarisch of veganistisch, zorgvuldig bereid en zo veel mogelijk biologisch. Heb jij een dieet zoals glutenvrij of soyavrij dan vraagt de kok je mogelijk een extra vergoeding voor de extra tijd die hiervoor nodig is.
Certificaat
Als je alle retreats, de online startbijeenkomst en de integratiedag hebt gevolgd, mee hebt gedaan aan de tussentijdse intervisiebijeenkomsten en een reflectieverslag hebt ingeleverd waarin je je groeiproces in privé en werk beschrijft, ontvang je het certificaat.

Aanmelden en/of meer informatie
Meld je aan door een aanbetaling te doen in de ticketshop.

Als je nog niet bekend bent bij Bliss, vermeld dan in het opmerkingenveld wat je al aan tantra-ervaring hebt.
Ben je zwanger, heb je op dit moment lichamelijke of psychische problemen of heb je traumatische ervaringen uit het verleden die nog niet bij ons bekend zijn? Neem dan eerst nog contact op met Jet, via jet@blissyourbody.nl.

Met het voldoen van de aanbetaling ga je akkoord met de Algemene Voorwaarden van Bliss Your Body, inclusief de annuleringsvoorwaarden.

Als we je aanbetaling hebben ontvangen, nemen we via de mail of telefonisch contact met je op om je aanmelding te bevestigen of te bespreken. Soms vindt eerst nog een oriënterend (telefonisch) gesprek plaats.

Testimonials
Hieronder vind je enkele reacties van mensen die level 1 eerder deden.

Jullie hebben een prachtig programma neergezet. Een vogelvlucht door tantra en ook enorm veel diepgang. Jullie weten een veilige ruimte te creëren voor de hele groep, waardoor iedereen kan werken aan waar hij of zij dan behoefte aan heeft. Enorm waardevol en voor iedereen aanbevolen!
Peter – deelnemer level 1 in 2023

De Intensive level 1 heeft me veel gebracht. Ik heb mijn schaamte overwonnen, mijn verlangens en genot weer toegeëigend en ik voel me veel meer in contact met mezelf. Het team heeft een heel mooi programma ontwikkeld en heeft veel aandacht voor veiligheid in de groep, waardoor ik echt in het diepe durfde te springen.
Deelnemer level 1 in 2023

De Intensive is een heerlijke reis waarin ik de verbinding met mezelf, met anderen en met mijn partner weer op een dieper niveau heb kunnen ontdekken vanuit bekken, hart en hoofd. Ik hou heel erg van de de down-to-earth manier van begeleiden van Bliss.
Deze tantratraining heeft me volop leren groeien om nog meer voluit van het leven te mogen genieten en me over te geven aan het leven, non-duaal, met een gevoel dat alles en iedereen met elkaar verbonden is.
Deelnemer level 1 in 2023

Jullie zetten een veilig kader neer waarin ik me vrij voel om te spelen, te delen en pijnstukken aan te kijken. En last but not least ook nog te genieten van deze wonderlijke reis die leven heet.
Maria – deelnemer level 1 in 2023

De Intensive heeft me dichterbij mezelf doen komen. Het heeft me doen inzien hoe verslaafd ik ben aan liefde en waardering van anderen. En wat ik allemaal wel niet doe om die liefde bij me te houden en afkeuring te voorkomen. Ook heb ik mogen ervaren hoe vrij het leven is om die krampachtigheid los te laten en vanuit een overvloed aan liefde voor mezelf naar de wereld te kijken. Voor mij een super waardevol inzicht dat me ook doet beseffen dat de weg pas net begonnen is.
Deelnemer level 1 in 2022

Tantra brengt me terug in mijn lichaam en dichter bij mezelf. Voor mij is het een plek om emoties er helemaal te laten zijn.

Jori – deelnemer level 1 in 2023

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief.
Je ontvangt gratis het Shiva Shakti Spel, waarin je kennismaakt met allerlei actieve meditaties!

Dank je wel! Check je mailbox om je aanmelding te bevestigen.