Intensive Tantra Training – level 1

In de Intensive Tantra Training kun je in een veilige en liefdevolle groep de kracht en wijsheid van tantra ten volste ervaren en een diep transformatieproces doormaken.

Wat kan de Intensive level 1 jou bieden?

 • meer ontspanning en stroming in je lichaam
 • een groeiend besef dat jij niets anders bent dan essence nature oftewel je ware zelf (‘zelfrealisatie’)
 • steeds minder mind created suffering in je leven
 • een diepere en meer vervullende beleving van intimiteit en seksualiteit
 • verbinding met de spirituele laag van het leven waardoor je duidelijker gaat voelen wat jij ‘te doen hebt’
 • grotere persoonlijke effectiviteit in je werk
 • ondersteuning bij het opbouwen van een dagelijkse spiritual practice
 • support binnen een groep (kula) toegewijde tantrika’s
 • de mogelijkheid om door te groeien naar level 2 en latere retreats voor gevorderde tantrika’s

Voor wie is de Intensive level 1?
Deze training is bedoeld voor jou als je:

 • écht wilt gaan voor een diep proces en daarmee bewust kiest voor een intensieve training (3 retreats, integratiedag, intervisie, reflectieverslagen) zodat je tantra werkelijk kunt integreren in je leven (privé en werk)
 • al (enige) ervaring met tantra hebt of uitgebreide ervaring met persoonlijke groei in andere trainingen en opleidingen
 • je prettig voelt in een jonge, dynamische sfeer waarin het zelf ervaren centraal staat (met het verbale meer op de achtergrond)
 • onderdeel wilt zijn van een warme, ondersteunende community waarbinnen je uiteraard ook je individuele vrijheid behoudt
 • specifiek voor de YOUNG-groep: als je tussen de 18 en 39 jaar bent

Blok 1: Awakening the Body
In deze eerste retreat  werken we intensief met het fysieke, emotionele en energetisch lichaam. Via dans, ademwerk, lichaamswerk, tantrische meditaties en diverse vormen van aanraking maak je meer en meer contact met je lichaam. Dit maakt dat je je ook bewust(er) wordt van de blokkades in je lijf. Door hier met aandacht bij te zijn, kan je natuurlijke levensenergie meer en meer gaan stromen, wat je vitaliteit en levensvreugde zal vergroten. Ook ontvang en geef je tijdens dit blok een de-armouring sessie.

Blok 2: Heart & Sex Integration
In dit tweede blok werken we intensief met de thema’s contact, intimiteit en seksualiteit. Je maakt een helende reis waarbij je onderzoekt waar jouw liefdesenergie (hart) en seksuele energie (bekken) stromen en waar er mogelijk nog blokkades, pijn, schaamte etc. aanwezig zijn. In dit blok werken we deels ook met de mannen en de vrouwen apart.
Hoewel dit blok intiem te noemen is, vinden er tijdens de sessies geen seksuele handelingen plaats.

Blok 3: Opening to Spirit
In dit derde blok komen thema’s aan de orde zoals: jouw verbinding met het grotere geheel en met de goddelijke stroom, bewustzijn van het ego en de mind en het neerzetten van jouw levenswerk. Hierbij werken we o.a. met overgave en devotie. Naast het lichaamswerk is er ook ruimte voor mindfulness, meditatie, rituelen, stilte en prayer. Tevens doen we een cacao-ceremonie. Met dit alles kun je steeds sterker gaan ervaren hoe het is als je je overgeeft aan de stroom van het leven.

Integratiedag
Op de afsluitende integratiedag laat je in een korte presentatie een indruk zien van jouw proces gedurende de training. Daarnaast besteden we extra aandacht aan het integreren van het geleerde in privé en werk.

Intervisie & reflectie
Tussen de blokken door kom je samen met je intervisiegroepje. Daarnaast schrijf je tussendoor steeds een kort reflectieverslag over je persoonlijke proces.


Vanuit welke visie werken we?

We combineren een neo-tantrische aanpak (met invloeden van o.a. Osho) met aspecten uit klassieke tantra, zoals de visie en praktische tools uit de Vijnana Bhairava Tantra. Daarnaast werken we o.a. met de-armouring en met het Wheel of Consent van Betty Martin. Onze stijl van werken is aards en dynamisch, vooral gericht op de directe lichamelijke en energetische ervaring.

Ontwaken is een natuurlijk proces maar leidt vaak eerst tot verwarring. Wat heeft mijn leven voor zin? Waarom voel ik mij niet vervuld? Dit kan heel pijnlijk zijn, je kunt je zelfs depressief voelen. En dan op een dag is er dat gevoel dat je, stap voor stap, van binnenuit geleid wordt. Deze begeleiding, Shakti, leidt je steeds een stukje dieper. En je hoeft niets op te geven. Tantra is een pad voor householders, mensen die in de wereld staan. Je hoeft niets op te geven, maar je mag dat gaan toevoegen wat jou en de wereld diepe vervulling geeft. Paul Muller-Ortega

 

Data
In 2020 vinden er twee level 1-groepen plaats. In het voorjaar start een YOUNG-groep, speciaal voor jonge mensen t/m 39 jaar. Voordeel van deze data is dat je waarschijnlijk op paas- en pinkstermaandag vrij hebt en zo een extra dag hebt voor integratie.
In het najaar vindt de reguliere groep plaats. Hoewel de gemiddelde leeftijd in deze groep naar verwachting nog altijd jong zal zijn, staat deze open voor alle leeftijden.
Vanuit beide groepen zal een deel van de deelnemers doorstromen naar level 2 (voorjaar 2021).

DATA 2020 – YOUNG GROEP (18 t/m 39 jaar)

Blok 1: 14 t/m 16 februari (vrijdag 10.00 uur tot zondag 17.00 uur)
Blok 2: 9 t/m 12 april (donderdag 10.00 uur tot zondag 17.00 uur)
Blok 3: 29 t/m 31 mei (vrijdag 10.00 uur tot zondag 17.00 uur)
Integratiedag: zondag 28 juni (10.00 – 18.00 uur)

DATA 2020 – REGULIERE GROEP (18+)

Blok 1: 11 t/m 13 september (vrijdag 10.00 uur tot zondag 17.00 uur)
Blok 2: 22 t/m 25 oktober (donderdag 10.00 uur tot zondag 17.00 uur)
Blok 3: 11 t/m 13 december (vrijdag 10.00 uur tot zondag 17.00 uur)
Integratiedag: januari 2021 (10.00 – 18.00 uur) – datum nog te bepalen

Locatie
Meerdaagse blokken: Venwoude in Lage Vuursche (bij Utrecht)
Integratiedag: Bilthoven

Begeleiding
Wendy Doeleman & Bliss Your Body-team

Prijs
De kosten voor de training in 2020 zijn 1749 Euro. Dit bedrag is inclusief drie meerdaagse retreats, de integratiedag, het aanvullende online-programma, alle vegetarische/biologische maaltijden, verblijf (slapen in groepsruimte of tent; eigen kamer tegen extra vergoeding beschikbaar) en sauna. Als extraatje ontvang je een exemplaar van het boek Hartelust van Wendy.
Als je je aanmeldt, doe je een aanbetaling van 200 Euro. De rest van het bedrag betaal je één maand voor de start.

Slapen
Op Venwoude is het de traditie dat deelnemers in de groepsruimtes slapen. Als je dit niet wilt, kun je gratis in een tentje in het bos slapen of een kamer huren (1 of 2 persoons). De kosten hiervan zijn 46 Euro per nacht voor een eenpersoonskamer en 35 Euro per nacht voor een tweepersoonskamer. Je kamer reserveer je t.z.t. zelf bij Venwoude en je rekent dit ook met hen af.

Maaltijden
Alle maaltijden zijn vegetarisch en zo veel mogelijk biologisch. 

Certificaat
Als je alle retreats hebt gevolgd, mee hebt gedaan aan de tussentijdse intervisiebijeenkomsten en een reflectieverslag hebt ingeleverd waarin je je groeiproces in privé en werk beschrijft, ontvang je het certificaat.

Persoonlijk gesprek
Indien gewenst kun je in een persoonlijk (skype) gesprek onderzoeken of de Intensive voor jou geschikt is.

Aanmelden
Je kunt je aanmelden door een mail te sturen met je naam, adres, telefoonnummer en geboortedatum naar wendy@blissyourbody.nl, met daarbij de vermelding ‘Intensive level 1 – voorjaar of najaar 2020’. Als je nog niet bekend bent bij Bliss, vermeld dan wat je al aan tantra-ervaring hebt. Ben je zwanger, heb je op dit moment lichamelijke of psychische problemen of heb je traumatische ervaringen uit het verleden die nog niet bij mij bekend zijn? Meld dit dan ook in de mail. Met het sturen van de mail ga je akkoord met de Algemene Voorwaarden van Bliss Your Body, inclusief de annuleringsvoorwaarden.
Als ik je aanmelding ontvangen heb, neem ik via de mail of telefonisch contact met je op om je aanmelding te bevestigen of te bespreken. Met nieuwe mensen vindt sowieso eerst een oriënterend gesprek plaats. Omdat de Intensive een prachtig maar ook intensief traject is, ben ik zorgvuldig in het toelaten van deelnemers.

Vervolg
In het voorjaar van 2021 kun je doorstromen naar level 2.

Testimonials
Hieronder vind je enkele reacties van mensen die level 1 het afgelopen jaar hebben gedaan.

De Intensive heeft me enorm geholpen om opnieuw contact te maken met mijn bekkengebied. Ik ben door lagen pijn en verdriet gegaan om ook hier weer openheid te mogen ervaren. Daar ben ik enorm dankbaar voor. Ook kan ik nu beter voelen wat mijn wensen en grenzen zijn en ben ik aan het oefenen om dit in het dagelijks leven aan te geven. Het geeft me zoveel vrijheid om uit te spreken wat ik wil en er vervolgens op te vertrouwen dat de ander verantwoording neemt over zijn of haar eigen wensen en grenzen. Hierdoor blijkt er vanuit connectie veel meer mogelijk, juist ook als we het in eerste instantie niet met elkaar eens zijn. Liefdevol verschillen van mening is iets wat ik heb geleerd als bijproduct van de intensive. Daarnaast heb ik in de deelnemers van level 1 een community van liefdevolle mensen gevonden waarmee ik lief en leed kan delen, ook nadat de intensive afgelopen is. 

Alle onderdelen van de training vond ik fenomenaal. Het eerste blok leek nog wat tam te beginnen. Little did I know 😊. Al gauw bleek dat Wendy een heel breed palet aan oefeningen aanbiedt. Die oefeningen, die je soms samen en soms individueel doet, bestaan uit bijvoorbeeld dansen, (actieve) meditaties, sharen, massages, ademhalingsoefeningen en mantra’s zingen. De oefeningen brengen stuk voor stuk van alles te weeg. Je kunt er iets van leren, lachen, huilen, of gewoon heel erg ontspannen. Het geheel aan oefeningen is een soort reis door allerlei thema’s in het leven en waar je met andere ogen naar gaat kijken.
Door deze training heb ik heel wat thema’s in mijn leven kunnen aanpakken, zoals liefde, seksualiteit en mijn zelfbeeld. Ik heb oude angsten achter me kunnen laten (wat een opluchting!). Ik heb mijn diepste geheimen gedeeld met mensen. Ook een opluchting! Ik voel me heel vrij. Ik voel me creatief. Levend. Sensueel. En ik voel me meer ontspannen in mijn lichaam en in contact met anderen. Ik heb superleuke en lieve mensen ontmoet. En ik voel me gewoon erg gelukkig met het volgen van dit pad.

Het deelnemen aan de intensive heb ik ervaren als een liefdevol geschenk aan mezelf. Ik heb op een hele zachte maar intense manier naar mijn oude pijn mogen kijken en die mogen doorvoelen, waardoor ik de kracht achter die pijn heb mogen ervaren. Ik heb met mijn patronen mogen spelen waardoor ik ze nog beter herken, erken en er met een liefdevolle blik naar kan kijken en nog meer in staat ben om keuzes te maken in hoe ik er mee om wil gaan. Ik heb de liefde die in mij zit mogen voelen, omarmen, ervan mogen genieten en ermee mogen spelen. Ik heb gehuild, geschreeuwd, gelachen en een enorme stroom van energie door mijn lijf heen mogen voelen. Het was zo fijn om in een groep gelijkgestemden zo intens een proces door te mogen maken. Ik heb echt een rot jaar gehad voordat ik aan de intensive begon waarin ik het soms echt niet meer zag zitten, iets van mijn kracht en liefde zat diep verstopt onder een berg pijn, verdriet en onmacht. Stap voor stap heeft de intensive er aan bijgedragen dat ik me nu krachtig, liefdevol en wijs voel en weet dat die kwaliteiten in mij zitten, bij mij horen en dat ik bij alles wat ik doe kan putten uit die bron. Ik stroom weer en het leven stroomt met mij!

Meld je hier aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief

Iedere 10e aanmelding ontvangt een tegoedbon van €15!

Dank je wel! Check je mailbox om je aanmelding te bevestigen.