In verbinding met je seksualiteit – tantracursus voor vrouwen

In deze vrouwencursus kun je via tantra (weer) meer verbinding gaan voelen met je lijf, hart en seksualiteit.

Misschien herken je wel dat je een verlangen hebt naar ‘meer’. Meer intimiteit met een ander of met jezelf, meer sensualiteit ervaren, seksualiteit intenser beleven, meer voelen in je lichaam… Ja, we leren van alles over seksualiteit – in onze opvoeding, op school, van vrienden, partners, media, samenleving. Maar wat helpt ons nu werkelijk om dat verlangen naar meer verbinding met lijf, hart en seksualiteit vorm te geven? 

Het kan goed zijn dat bij jou deze verbinding soms ver weg lijkt. Door opvoeding, pijnlijke gebeurtenissen, conditionering, het krijgen van een kind, invloeden vanuit de media of opgebouwde zelfbeelden kun je een sterke afgescheidenheid voelen — van jezelf, je lichaam, een partner, van ‘het grotere geheel’. Je voelt bijvoorbeeld maar weinig in je lichaam, je zit veel in je hoofd, je hebt weinig of juist heel veel zin in seks of je worstelt met allerlei overtuigingen over hoe jij als vrouw in seks zou moeten zijn. 

Inhoud
In deze cursus gaan we op onderzoek naar onze creatieve, seksuele levensenergie en kun je ontdekken hoe je daar weer meer contact mee kunt krijgen. Via dans, contactoefeningen, lichaamswerk, ademwerk, stille en actieve meditatie, aanraking en sharing kun je dieper in jezelf zakken, de natuurlijke verbinding met je lichaam, je hart en je bekken weer meer toelaten en ontdekken wat jou hier mogelijk (nog) van weerhoudt. Het kan een begin zijn om seksualiteit weer een stromend en authentiek onderdeel van je leven te laten zijn.

De vijf live bijeenkomsten hebben de volgende thema’s:
1. De belichaamde vrouw
2. De vrije vrouw
3. De sensuele vrouw
4. De vurige vrouw
5. De genietende vrouw

Voor wie?
De cursus is bedoeld voor jonge vrouwen (20-45 jaar) die nieuwsgierig zijn naar wat tantra met name voor hun beleving van seksualiteit kan betekenen. De cursus is voor iedereen die zich identificeert als vrouw met alle seksuele voorkeuren. Je hoeft geen ervaring met tantra te hebben. Als je wel al ervaring hebt met tantra en daarbinnen specifiek het thema seksualiteit wilt onderzoeken, ben je ook helemaal welkom.

Je psychische en lichamelijke gezondheid dienen goed en stabiel te zijn. Indien je traumatische ervaringen op het gebied van seksualiteit en veiligheid hebt, neem dan eerst contact op voordat je je aanmeldt. We kijken dan of deze cursus voor jou op dit moment geschikt is. De cursus is geen therapie of vervanging daarvan.

Vraag je je af of de cursus voor jou geschikt is, neem dan contact op met Laura (laura@pratenoverseks.com).

Opzet
We kiezen bewust voor een online startbijeenkomst zodat er alle ruimte is voor het geven van een theoretisch kader. Ook kunnen we zo op een rustige manier alvast kennis met elkaar maken. De vijf live avonden zijn helemaal gericht op het praktisch ervaren. Het is geen probleem als je van tevoren al weet dat je één keer niet aanwezig kunt zijn.

Groepsgrootte en locatie
De cursus wordt gehouden bij Esoterra, PC Staalweg 50 in Bilthoven (bij Utrecht). De groep zal bestaan uit 12 tot 18 vrouwen.

Kosten
De kosten zijn 329 Euro incl. btw.

Begeleiding
De cursus wordt begeleid door Martje Heerkens en Laura Eggens, teamleden van Bliss your Body met een specialisatie in het onderwerp seksualiteit.

Coronamaatregelen
Op dit moment weten we nog niet in hoeverre er in oktober en november nog coronamaatregelen zullen gelden.
We gaan er echter sowieso vanuit dat je thuis blijft als je coronagerelateerde klachten hebt en positief getest bent of als je in quarantaine dient te zijn.
Tijdens de cursus ben je regelmatig binnen 1,5 meter van verschillende deelnemers. De kans is aanwezig dat we je vragen om vlak voor elke bijeenkomst thuis een zelftest te doen. Tot nu toe blijkt dit de meest ontspannen en veilige manier te zijn om dit soort bijeenkomsten in coronatijden te houden. Hiertoe dien je dus bereid te zijn.

Annuleren
Voor de cursus gelden de reguliere annuleringsvoorwaarden. Mocht je een van de live avonden niet mee kunnen doen, dan kun je eventueel via Zoom meedoen. Mocht je uiteindelijk drie of vier live avonden vanwege een positieve coronatest moeten missen, dan zoeken we samen naar een redelijke oplossing.

Data najaar 2021
* Online bijeenkomst: zondag 3 oktober van 19.30 – 21.45 uur
* Live bijeenkomsten altijd van 18:45 – 22:15 uur op:
vrijdag 8 oktober
donderdag 21 oktober
– v
rijdag 5 november 
vrijdag 19 november
– vrijdag
26 november

Aanmelden
Koop je ticket in de ticketshop
Zo’n tien dagen voor de start van de online kennismakingsbijeenkomst ontvang je nog een mail met praktische info en een vragenlijst om in te vullen.

Informatie
Voor inhoudelijke en praktische vragen kun je contact opnemen met Laura:
laura@pratenoverseks.com.
Voor zakelijke vragen kun je contact opnemen met Wendy: wendy@blissyourbody.nl 

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief.
Je ontvangt gratis het Shiva Shakti Spel, waarin je kennismaakt met allerlei actieve meditaties!

Dank je wel! Check je mailbox om je aanmelding te bevestigen.