Embodiment, de-armouring & non-dualiteit: vierdaagse retreat

– Via het lichaam naar non-duaal ontwaken –

2 t/m 5 februari 2023

Welkom bij deze vierdaagse retreat ‘Embodiment, de-armouring & non-dualiteit: via het lichaam naar non-duaal ontwaken.

Wil jij meer bewustzijn en aanwezigheid in je lichaam ervaren, je natuurlijke levensenergie (weer) meer voelen stromen én tegelijkertijd steeds meer in de staat van non-dualiteit rusten?

Dan is deze retreat mogelijk helemaal passend voor jou.

Inhoud en vorm
Gedurende vier dagen ga je je lichaamsbewustzijn vergroten, je energetisch lichaam (verder) openen en je steeds meer verbinden met dat wat je werkelijk bent (non duaal bewustzijn).

We doen dit o.a. via dans en lichaamswerk, diverse vormen van meditatie, embodiment-oefeningen, contactoefeningen vanuit neo-tantra en de-armouring.

Wat doen embodiment-oefeningen?
Embodiment-oefeningen helpen je om meer bewust aanwezig te zijn in je lichaam. Dat is dus iets anders dan bewust zijn ván je lichaam. Door meer en meer aanwezig te zijn in je lichaam, kun je jezelf steeds meer ervaren als een integratie van bewustzijn, emotie en fysieke sensatie. Hierbij kun je tegelijkertijd volledig aanwezig en volledig open zijn. De oefeningen in het belichamen (embodiment) van fundamenteel bewustzijn bereiden je voor op non-duaal ontwaken, oftewel te zien en ervaren wat je werkelijk bent.

Wat doet de-armouring?
De de-armouring-sessies (een vorm van drukpuntmassage) richten zich op het ontmoeten en verzachten van verkrampingen/spanningen in je lichaam. Deze spanningen dragen we, hoe subtiel ook, allemaal met ons mee. Ze komen voort uit situaties in het verleden waarin je je verdedigde, terugtrok of verstijfde. De de-armouring-sessie zijn een liefdevolle, aandachtige ontmoeting met oude pijn, zodat die kan verzachten en helen. Via deze verzachting wordt het mogelijk om weer volledig open, volledig aanwezig te zijn in je lichaam.
NB Deze retreat omvat geen de-armouring van geslachtsdelen.

Wanneer?
Donderdag 2 februari 2023 10.30 uur t/m zondag 5 februari 16.30 uur.

Voor wie?
Voor deze retreat is het nodig dat je ervaring met meditatie/lichaamswerk/tantra hebt en dat je houdt van een dynamische stijl. Het programma is intensief en het is belangrijk dat je fysieke en psychische gezondheid goed en stabiel is. Als er bijzonderheden zijn, stuur dan eerst een mail voordat je een ticket koopt.
De meeste mensen komen zonder partner. Als je met een partner komt, verwachten we dat je ook oefeningen met anderen doet. Iedereen zal ook meditaties en oefeningen met beide genders doen.
Ben je (mogelijk) zwanger? Dan is deze retreat helaas niet geschikt voor je.

Waar?
Op een fijne locatie in de buurt van Zwolle. Je slaapt in principe op een 2, 3 of 4 persoonskamer. Voor 20 Euro per nacht kun je een 1 persoonskamer boeken (beperkt beschikbaar).

Maaltijden
De maaltijden zijn standaard vegetarisch of veganistisch. Voor andere diëten wordt mogelijk een kleine vergoeding gevraagd.

Begeleiding
Hein van Heck & Wendy Doeleman

Wendy begeleidt via Bliss Your Body sinds 2010 mensen in tantra waarbij ze meditatie, lichaamswerk en ook de-armouring gebruikt. Zie www.blissyourbody.nl.
Hein co-organiseert sinds 2015 boeddhistische retraites en is gecertificeerd embodiment teacher. Zie www.centrumvoormeditatie.nl.

Prijzen
De kosten zijn 649 Euro incl btw.

Groepsgrootte
16-20 deelnemers

Aanmelden
Koop je ticket in de ticketshop, maar stuur ook een mail over je ervaring in tantra (als we elkaar nog niet kennen) naar wendy@blissyourbody.nl en hein@centrumvoormeditatie.com.

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief.
Je ontvangt gratis het Shiva Shakti Spel, waarin je kennismaakt met allerlei actieve meditaties!

Dank je wel! Check je mailbox om je aanmelding te bevestigen.