The Sacred Body Experience (vierdaagse retreat)

– Via het lichaam naar non-duaal ontwaken –

2 t/m 5 februari 2023

We verwelkomen je graag bij The Sacred Body Experience!

In deze vierdaagse retreat krijg je de hemel op aarde :). We combineren namelijk de spirituele visie van non-dualiteit met concreet lichaamswerk zoals embodiment-oefeningen en de-armouring (drukpuntmassage).

De retreat gaat je helpen om meer bewustzijn en aanwezigheid in je lichaam te ervaren, je natuurlijke levensenergie (weer) meer te voelen stromen én tegelijkertijd steeds meer in de staat van non-dualiteit te rusten.

We werken met o.a. dans, lichaamswerk, meditatie (op jezelf en in duo’s), embodiment-oefeningen, contactoefeningen vanuit neo-tantra, de-armouring (drukpuntmassage) en rituelen.

Wat is non-dualiteit?
De visie van non-dualiteit gaat er vanuit dat we uiteindelijk allemaal bewustzijn in de vorm van energie zijn en dat we daarom onlosmakelijk met alles en iedereen verbonden zijn. Hoewel onze persoonlijkheid ook aanwezig is en ook niet weg hoeft, besef je je in non-dualiteit dat al die zelfbeelden en ideeën over jezelf uiteindelijk een illusie zijn. Het is allemaal niet meer dan een rol die je speelt, terwijl je tegelijkertijd weet dat er op een dieper niveau zo veel meer is. Als je je dit eenmaal realiseert (zelfrealisatie) en het ook steeds vaker concreet gaat ervaren, zul je steeds meer acceptatie, rust en overgave gaan voelen. Hierdoor zul je ook steeds meer kunnen meegaan met de natuurlijke flow van het leven. Deze staat van ‘non-duaal gewaarzijn’ is niet iets vaags of zweverigs, het is een staat van zijn die je heel duidelijk in je lichaam kunt voelen.

Wat zijn embodiment-oefeningen?
Embodiment-oefeningen helpen je om meer bewust aanwezig te zijn in je lichaam. Dat is dus iets anders dan bewust zijn ván je lichaam. Door meer en meer aanwezig te zijn in je lichaam, kun je jezelf steeds meer ervaren als een integratie van bewustzijn, emotie en fysieke sensatie. Hierbij kun je tegelijkertijd volledig aanwezig en volledig open zijn. De oefeningen in het belichamen (embodiment) van fundamenteel bewustzijn bereiden je voor op non-duaal ontwaken, oftewel te zien en ervaren wat je werkelijk bent (bewustzijn in de vorm van energie).

Wat is de-armouring?
De de-armouring-sessies richten zich op het ontmoeten en verzachten van verkrampingen/spanningen in je lichaam. Deze spanningen dragen we, hoe subtiel ook, allemaal met ons mee. Ze komen voort uit situaties in het verleden waarin je je verdedigde, terugtrok of verstijfde. De de-armouring-sessie zoals wij die aanbieden zijn een liefdevolle, aandachtige ontmoeting met oude pijn, zodat die beetje bij beetje kan verzachten en helen. Via deze verzachting wordt het mogelijk om weer volledig open, volledig aanwezig te zijn in je lichaam. Deze retreat omvat géén de-armouring van geslachtsdelen. 

Wanneer?
Donderdag 2 februari 2023 10.30 uur t/m zondag 5 februari 16.30 uur.

Voor wie?
Deze retreat staat open voor mensen van alle leeftijden.
Het is nodig dat je ervaring met meditatie/lichaamswerk/tantra hebt en dat je houdt van een dynamische stijl. Het programma is intensief en het is belangrijk dat je fysieke en psychische gezondheid goed en stabiel zijn. Als er bijzonderheden zijn, stuur dan eerst een mail voordat je een ticket koopt.
De meeste mensen komen zonder partner. Als je met een partner komt, gaan we er vanuit dat je ook oefeningen met anderen wilt doen. Iedereen zal ook meditaties en oefeningen met beide genders doen.
Ben je (mogelijk) zwanger? Dan is deze retreat helaas niet geschikt voor je.

Waar?
Op een fijne locatie in de buurt van Zwolle. Je slaapt in principe op een 2, 3 of 4 persoonskamer. Voor 20 Euro per nacht kun je een 1 persoonskamer boeken (beperkt beschikbaar). Eventueel kun je tegen een vergoeding (25 Euro) al op woensdagavond aankomen.

Maaltijden
De maaltijden zijn standaard vegetarisch of veganistisch. Voor andere diëten wordt mogelijk een kleine vergoeding gevraagd.

Begeleiding
Hein van Heck & Wendy Doeleman

Wendy begeleidt via Bliss Your Body sinds 2010 mensen in tantra waarbij ze meditatie, lichaamswerk en ook de-armouring gebruikt. Zie www.blissyourbody.nl.
Hein co-organiseert sinds 2015 boeddhistische retraites en is gecertificeerd embodiment teacher. Zie www.centrumvoormeditatie.nl.

Prijzen
De kosten zijn 649 Euro incl btw.

Groepsgrootte
14-20 deelnemers

Aanmelden
Koop je ticket in de ticketshop, maar stuur ook een mail over je ervaring in tantra (als we elkaar nog niet kennen) naar wendy@blissyourbody.nl en hein@centrumvoormeditatie.com.

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief.
Je ontvangt gratis het Shiva Shakti Spel, waarin je kennismaakt met allerlei actieve meditaties!

Dank je wel! Check je mailbox om je aanmelding te bevestigen.