Thuis bij je Zelf – online cursus tantrameditatie (7 weken)

Ontdek de kracht en energie van tantrameditaties!

Opzet
Deze cursus is bedoeld om jou, door middel van tantrameditaties en andere technieken gedurende 7 weken (weer) thuis bij je Zelf te brengen. Een plek overigens waar je nooit echt van weg bent geweest, maar toch kan dat soms zo voelen. 

Op jezelf én met een vaste groep gelijkgestemden maak je een reis naar binnen. Iedere week inspireer ik je met een interactief webinar. De volgende dag vind je in de online leeromgeving de opname van de bijeenkomst en aanvullende informatie.

Tantra kan je uiteindelijk (meer) innerlijke rust, vertrouwen, ontspanning, levenslust, energie en zingeving geven.

Webinars
De webinars duren ruim 1,5 uur. Als je er een keer niet bij bent, kun je later de opname terugkijken.

Waarom tantra?
Tantra is een spiritueel pad dat allerlei (stille én actieve) technieken en tools biedt om (weer) thuis bij je Zelf te komen en te blijven en daar de kracht te vinden om om te kunnen gaan met de uitdagingen die het leven zoal kan bieden.

Technieken uit (klassieke) tantra vul ik aan met oefeningen uit moderne tantra en andere stromingen.

Voorbeelden van langere meditaties die we mogelijk gaan doen, zijn: Chakra Union, Charming the Snake, Circle of Light, Energy Circuit, Heart Union, Inner Flute, Side Channel met Kundalini Lift.

Daarnaast doen we diverse korte meditaties, maar ook dans, lichaamswerk, sharing en inquiry.

Al met al: volop focus op je lichaam!

Voor wie?
Deze cursus staat open voor iedereen (beginners en ervaren mensen van alle leeftijden). Wel is enige meditatie-ervaring handig. 

Als je nog nieuw bent in tantra, zul je andere ervaringen hebben dan wanneer je al vele jaren actief bent op dit gebied. Er zijn immers vele lagen te ontdekken. Alle ervaringen zijn goed.

Alle onderdelen uit de cursus kun je op jezelf doen. Daarnaast zijn veel meditaties en oefeningen ook geschikt om (nu of later) met iemand samen te doen.

 

Wat levert het je op?
Aan het eind van de cursus beschik je over diverse tools om te zorgen voor (meer) rust en ontspanning in je leven en je eigen levensenergie aan te boren. Je hebt meer geleerd over de achtergronden van tantra, je lichaam en geest op allerlei manieren geactiveerd, verbinding en steun van de groep kunnen ervaren en je bent een verdiepend innerlijk proces doorgegaan. Mogelijk heeft dit alles je ook inzichten gegeven over jouw levenspad en welke nieuwe wegen je wellicht wilt inslaan. Als je wilt, heeft de cursus je een vaste spiritual practice opgeleverd waar je nog lang van kunt profiteren. En als je zelf mensen in je werk begeleidt (yoga, meditatie), heb je technieken geleerd die je daar kunt overdragen.

ONDERDELEN
1. 7 online bijeenkomsten met een vaste groep gelijkgestemden
2. Een online-leeromgeving met de opnamen en andere inspirerende onderdelen
3. Een besloten facebookgroep (deelname hieraan is noodzakelijk i.v.m. wekelijkse mededelingen)
4. Een live bijeenkomst aan het eind
5. Optioneel: een buddy voor support

THEMA’S

 • Achtergronden van (klassieke) tantra
 • Contact met je lichaam
 • Omgaan met spanningen en emoties
 • Versterken van je energielichaam
 • Aanwezig zijn in je (spirituele) Hart
 • Op- of uitbouwen van een dagelijkse meditatiepractice

WERKVORMEN

 • Stille en actieve tantrameditaties
 • Dans
 • Inquiry
 • Delen van ervaringen
 • Muziektips

Data najaarsgroep 2020
De cursus vindt wekelijks of tweewekelijks plaats op de woensdagavonden van 20.00 – 21.30/45 uur. De start is op woensdag 3 maart van 19.30 – 21.45 uur. De eerste keer duurt het webinar dus wat langer. Soms zullen we een week overslaan zodat je meer tijd en ruimte hebt voor integratie en oefenen.
De datum van de live bijeenkomst (middag of avond) kiezen we in overleg.

 

Prijs
Je betaalt 149 Euro incl btw.

Aanmelden
Je kunt je aanmelden door een mail te sturen naar Wendy (wendy@blissyourbody.nl). Vermeld in je mail of je al ervaring met meditatie en/of tantra hebt.

Door en met wie?
De hele cursus is door mij, Wendy Doeleman, samengesteld op basis van bijna 15 jaar persoonlijke ervaring in tantra en 10 jaar ervaring als tantrabegeleider bij Bliss Your Body. Hier vind je meer informatie over mij.

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief.
Je ontvangt gratis het Shiva Shakti Spel, waarin je kennismaakt met allerlei actieve meditaties!

Dank je wel! Check je mailbox om je aanmelding te bevestigen.