De-armouring

Behalve dat je bij Bliss Your Body terecht kunt voor individuele de-armouringsessies, geven we ook regelmatig workshops.
Tijdens de dagworkshop ‘Opening the Body’ op 18 maart a.s. ontvang en geef je een de-armouringsessie. Deze workshop is bedoeld voor bodyworkers en masseurs en voor andere geĂ¯nteresseerden met ervaring in tantra/lichaamswerk/massage die kennis willen maken met de basis van de-armouring. De workshop is niet geschikt als eerste kennismaking met tantra; hiervoor verwijzen we je naar een van de reguliere avond- of dagworkshops.

Wat is de-armouring?
Gedurende ons leven zetten we negatieve ervaringen en (emotionele) pijn vast in ons lichaam. Om de pijn maar niet (meer) te voelen, bouwen we zogezegd een schild (armour) op, een verharding. Dat schild zorgt er voor dat we de pijn minder voelen. Maar het zorgt er ook voor dat onze levensenergie niet stroomt zoals die zou kunnen stromen.

Door middel van de-armouring kun je het schild zachter laten worden, zodat je energie (weer) meer kan gaan stromen. Dit kun je op allerlei vlakken in je leven voelen, ook op seksueel gebied.

Wat gaan we doen?
We doen aan dans, ademwerk en lichaamswerk en we laten een (korte) versie van een eenvoudige de-armouringsessie als voorbeeld zien. Vervolgens wissel je met iemand zo’n sessie (van 1,5 uur) uit. Hierin helpt de gever de ontvanger te zakken in het lijf en aanwezig te zijn met wat er daar is. Dit kan door middel van energetisch contact, door zachte aanraking of door meer stevige drukpuntmassage op met name de romp. Hoe een sessie er precies uitziet hangt af van de wensen van de ontvanger en van wat er op dat moment wil gebeuren. Je ontvangt een sessie deels ontbloot (bovenlijf) omdat de belangrijkste punten op de romp zitten.
In deze blog vind je meer informatie over hoe we werken en wat we belangrijk vinden bij het geven van de-armouring sessies.

Voor wie is de workshop geschikt?
De workshop is bedoeld voor mensen (alle leeftijden) die kennis willen maken met de basis van een veilige en liefdevolle de-armouring. Enige ervaring met lichaamswerk, massage of tantra is noodzakelijk. De workshop is niet geschikt als eerste kennismaking met tantra. De-armouring is verder niet geschikt voor zwangere vrouwen of voor mensen met een hoge bloeddruk. Als je andere gezondheids- of psychische problemen (trauma) hebt of onlangs hebt gehad, dan dien je van te voren contact met Wendy op te nemen: wendy@blissyourbody.nl.

Met wie doe ik de sessie?
Als het voor jou lastig is om je snel bij iemand veilig te voelen, dan raden we je aan om je samen met een partner aan te melden. Als je alleen komt, kijk je tijdens de workshop met wie je de sessie doet. Dit kan zowel iemand van het hetzelfde geslacht als van het andere geslacht zijn.

Verder belangrijk om te weten
* We besteden veel aandacht aan het neerzetten van een veilige omgeving, omdat veiligheid een basisvoorwaarde voor de-armouring is. We verwachten dat je openstaat voor het doen van een sessie met iemand die je mogelijk nog niet kent (tenzij je met een partner komt), dat je daarbinnen transparant bent over je wensen en je grenzen en dat je in het contact met anderen zo veel als mogelijk afgestemd bent.
* Een de-armouringsessie kan het nodige in je losmaken. Het kan dat je je tijdens en/of na de sessie super stromend en heerlijk voelt. Maar het kan ook dat oude (emotionele) pijn naar boven komt en dat die ook na afloop nog voelbaar is. De dagen erna kan het dat je je bijvoorbeeld kwetsbaarder dan anders voelt. Plan daarom voor de avond geen drukke bezigheden.
* Het is goed om je te realiseren dat het proces van vrijer worden en ont-schilden in (baby)stapjes gaat.
* Het volgen van een dagworkshop is niet voldoende om zelfstandig de-armouring sessies te gaan geven. Hiervoor is minimaal een meerdaagse training en de nodige ervaring als bodyworker (zowel geven als zelf ontvangen) nodig. Deze dag is dus vooral bedoeld als een kennismaking en als een mooie gelegenheid om onder begeleiding een sessie te geven en te ontvangen.

Praktische gegevens volgende workshop
Datum: zondag 18 maart 2018
Tijden: 10.00 – 18.00 uur (inloop vanaf 9.30 uur)
Locatie: EsoTerra, Bilthoven
Kosten: 99 Euro of 180 Euro als je je samen aanmeldt
Lunch: Wij zorgen voor wat te drinken, neem zelf een lichte lunch mee (koelkast aanwezig).
Aantal deelnemers: max. 18
Begeleiding: Wendy & haar partner Remi, allebei uitgebreid geschoold bij o.a. Andrew Barnes en Susanne Roursgaard
Aanmelden: Koop een ticket in de ticketshop. Een week van te voren ontvang je nog een mail met praktische informatie.
Facebook: Hier vind je het evenement op Facebook.

Individuele sessie
Wil je liever een individuele sessie ontvangen, dan kun je persoonlijk bij Wendy en Remi terecht.

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief, met daarin de agenda en regelmatig een tantra-meditatie om thuis te doen.
Iedere 10e aanmelding ontvangt een kortingsbon voor een workshop.