Awareness in Bliss: dans van bewustzijn & energie

– Een driedaagse retreat met inspiratie uit tantra en boeddhisme –

16 t/m 18 april 2022 – Samaya (Werkhoven)

In deze retreat combineren we de schoonheid, kracht en inzichten uit tantra* en boeddhisme.

Tantra en boeddhisme zijn spirituele paden met verschillen en overeenkomsten. Zo erkennen ze allebei de dans van bewustzijn (shiva) en energie (shakti) in het leven. Tantra werkt daarbij vaak op een dynamische manier en in (fysiek) contact met anderen, terwijl het boeddhisme meer de focus legt op vertraging, helderheid en verstilling in jezelf. In deze retreat brengen we deze twee paden samen tot een unieke eigen vorm.

Het mooi gevulde programma bestaat onder andere uit dans, zacht lichaamswerk, inquiry, korte teachings, stille meditaties, actieve meditaties en contactoefeningen.

* Met tantra bedoelen we hier een combinatie van westerse neo-tantra en non-duale shaiva (hindoe) tantra.

Voor wie?
Deze retreat is bedoeld voor mensen die al enige ervaring hebben met meditatie, tantra, mindfulness of vergelijkbare zaken. De retreat is niet specifiek op stellen gericht. Als je als stel wilt meedoen, dien je er dus oké mee te zijn dat je ook andere deelnemers in de meditaties ontmoet. Hoewel Wendy en Hein allebei vaak met jonge mensen werken (25-45 jaar), staat deze retreat open voor mensen van alle leeftijden.

Locatie en groepsgrootte
De retreat vindt plaats op voormalig klooster Samaya in Werkhoven (bij Utrecht). Dit is een fijne, serene locatie met de nodige luxe, zoals heerlijk biologisch eten, eigen sanitair bij de kamer en geen corveediensten.
De groep zal bestaan uit 14 tot 16 deelnemers. We verwelkomen graag nog een paar mannen erbij!

Kosten
De all-in kosten zijn 579 Euro (2p kamer) en 639 Euro (1p kamer). De kosten zijn opgebouwd uit 259 Euro voor de training en 320 Euro (2p kamer) of 380 Euro (1p kamer) voor maaltijden en verblijf.

Data en tijden
Paasweekend: zaterdag 16 april 2022 om 10.00 uur t/m maandag 18 april om 16.30 uur.

Begeleiding
De retreat wordt gegeven door Wendy Doeleman (Bliss Your Body) en Hein van Heck (Centrum voor Meditatie).
Wendy begeleidt sinds 2010 tantratrainingen. Zij combineert westerse neo-tantra met oosterse non-duale shaiva (hindoe) tantra.
Hein
oefent sinds 2011 in boeddhisme, co-organiseert retreats en geeft meditatietrainingen gericht op concentratie en zelf-compassie.

Coronamaatregelen
Er gelden geen coronamaatregelen.

Meer info
Voor meer informatie over deze retreat kun je mailen met Wendy: wendy@blissyourbody.nl.

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief.
Je ontvangt gratis het Shiva Shakti Spel, waarin je kennismaakt met allerlei actieve meditaties!

Dank je wel! Check je mailbox om je aanmelding te bevestigen.