Tantric Journey – introductiecursus & vervolgcursus

Opzet
De Tantric Journey bestaat uit twee delen: een introductiecursus voor nieuwkomers in tantra en een vervolgcursus voor mensen die al het nodige in tantra hebben gedaan. Iedere cursus start met een online bijeenkomst gevolgd door 4 live avonden.

1. Introductiecursus (voor beginners) – de volgende cursus start in september 2021

Opzet
We starten met een online bijeenkomst waarin we alvast kennis met elkaar maken en je informatie hoort over zowel de achtergronden van tantra als over het zenuwstelsel (Polyvagal Theory). Dit alles geeft je een mooie basis voor de 4 live avonden.

Doelgroep
De groep staat open voor jonge mensen t/m 39 jaar met ook plek voor een paar veertigers. Je hoeft geen ervaring met tantra te hebben, maar enige ervaring met bijvoorbeeld andere vormen van meditatie zullen je wel helpen. De cursus is vooral gericht op mensen die zonder hun partner komen. Stellen die ook openstaan voor contact met andere deelnemers zijn eveneens welkom.

Werkvormen
In deze introductiecursus leer je zowel individuele meditaties als ook meditaties die je samen met iemand kunt doen. We doen verder aan dans, rustig ademwerk, lichaamswerk, het delen van ervaringen en ontspannen aanraking (op de kleren).

Doorstromen
Aan het eind van deze introcursus kun je doorstromen naar de vervolgcursus. Het kan ook dat we hier eerst nog overleg over hebben.

2. Vervolgcursus (voor mensen met ervaring) – start 10 mei 2021

Opzet
We starten met een online bijeenkomst waarin we alvast kennis met elkaar maken en je verdiepende informatie hoort over tantra.

Doelgroep
Deze cursus is bedoeld voor mensen die al eerder workshops en cursussen (zoals de Tantric Journey of de Intensive) bij mij gevolgd hebben. Enige stevigheid en wat lef om je eigen proces echt aan te gaan is nodig.

De cursus is vooral gericht op mensen die zonder hun partner komen, maar stellen die ook openstaan voor contact met andere deelnemers zijn eveneens welkom.

Hoewel alle leeftijden welkom zijn is het goed om te weten dat de meeste deelnemers tussen de 25 en 40 jaar zijn.

Werkvormen
In deze vervolgcursus doen we met elkaar diverse bekende en minder bekende tantrameditaties, dans, ademwerk, lichaamswerk en vormen van aanraking en massage. Ook doen we aan sharing en inquiry. Al je ervaringen kun je gebruiken voor jouw persoonlijke proces van ontwaken en bevrijding.

Visie
In beide cursussen maken we zowel gebruik van technieken uit westerse neo-tantra (met invloeden van Osho), als uit klassieke shaiva (hindoeïstische) tantra. We verbinden zo oude oosterse bronnen met het moderne westerse leven.

Groepsgrootte
Vanwege de coronamaatregelen werken we in een grote ruimte in Utrecht waar je alleen met je aanraakmaatje van die avond binnen 1,5 meter komt.

Kosten
De kosten per cursus zijn 269 Euro incl. btw.

Locatie
Utrecht

Begeleiding
De cursus wordt begeleid door Wendy Doeleman, ondersteund door een vast team. Wendy geeft sinds 2010 tantraworkshops.

Gezondheid
Ik ga er vanuit dat je geestelijke en lichamelijk gezondheid goed is. Heb je hier vragen over, neem dan contact met mij op: wendy@blissyourbody.nl.

Coronamaatregelen
We houden ons zo veel als mogelijk aan de coronamaatregelen zoals die op dat moment gelden. Dat wil zeggen dat we de nodige hygiënemaatregelen treffen en dat we de groepsgrootte is aangepast aan de grootte van de zaal. Als contactberoepen zijn toegestaan gebruiken we de mogelijkheid, zoals ook massage-opleidingen dat doen, van één maatje per avond. Met deze persoon kun je nabij zijn. Het vinden van een maatje gebeurt op de avond zelf en is onderdeel van je proces. Het zal iedere keer een andere persoon zijn en je werkt met zowel vrouwen als mannen.
Je verklaart van te voren dat je thuis zult blijven als je coronagerelateerde klachten hebt en positief getest bent. Dit geldt uiteraard ook voor mij en de assistenten. Als je er niet live bij kunt zijn, kun je via Zoom meedoen.
Indien achteraf blijkt (binnen twee dagen na een bijeenkomst) dat een andere deelnemer klachten heeft gekregen en vervolgens positief getest is en jij nabij met deze persoon bent geweest, dan dien je in quarantaine te gaan.

Aanmelden
Je kunt je aanmelden door een ticket in de ticketshop aan te schaffen. Als je nog niet bekend bent bij Bliss maar je wilt je aanmelden voor de vervolgcursus, stuur dan eerst een mail waarin je schrijft welke tantra-ervaring je elders hebt opgedaan.

Annuleren
Voor de cursus gelden de reguliere annuleringsvoorwaarden. Mocht je een van de live avonden niet mee kunnen doen dan krijg je geen geld terug. Wel kun je via Zoom meedoen. Mocht je uiteindelijk drie of vier live avonden vanwege een positieve coronatest moeten missen, dan zoeken we samen naar een redelijke oplossing.

Voor info en vragen kun je mij mailen: wendy@blissyourbody.nl.

DATA PER CURSUS

Data introductiecursus 2021

  • De volgende cursus start in september 2021

Data vervolgcursus 2021 (maandagen)

  • 10 mei online van 19.30 – 21.45 uur
  • 17, 31 mei en 7 en 14 juni van 18.45 – 22.15 uur (of 17.00 – 20.30 indien de avondklok nog geldt.

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief.
Je ontvangt gratis het Shiva Shakti Spel, waarin je kennismaakt met allerlei actieve meditaties!

Dank je wel! Check je mailbox om je aanmelding te bevestigen.