Tantric Journey – introductiecursus & vervolgcursus

Opzet
Dit najaar bestaat de Tantric Journey uit twee korte cursussen van één online avond en 3 live avonden. Er is een introductiecursus voor nieuwkomers in tantra en een vervolgcursus voor mensen die al het nodige in tantra hebben gedaan. De vervolgcursus van dit najaar (start 3 november) heeft één extra bonus live avond!

1. Introductiecursus (voor beginners):
* gemengde m/v groep – start begin 2021
* women only groep – start begin 2021

Opzet
We starten met een online bijeenkomst waarin we alvast kennis met elkaar maken en je informatie hoort over zowel de achtergronden van tantra als over het zenuwstelsel (Polyvagal Theory). Dit alles geeft je een mooie basis voor de 3 live avonden.

Doelgroep
De gemengde m/v groep staat open voor jonge mensen t/m 40 jaar, de vrouwengroep voor alle leeftijden. Je hoeft geen ervaring met tantra te hebben, maar enige ervaring met bijvoorbeeld andere vormen van meditatie zullen je wel helpen. De cursus is vooral gericht op mensen die zonder hun partner komen. Stellen die ook openstaan voor contact met andere deelnemers zijn eveneens welkom.

Werkvormen
In deze introductiecursus leer je zowel individuele meditaties als ook meditaties die je samen met iemand kunt doen. We doen verder aan dans, rustig ademwerk, lichaamswerk, het delen van ervaringen en ontspannen aanraking (op de kleren).

Doorstromen
Aan het eind van deze introcursus kun je doorstromen naar de vervolgcursus. Het kan ook dat we hier eerst nog overleg over hebben.

2. Vervolgcursus (voor mensen met tantra-ervaring)
* gemengde m/v groep – start 3 november

Opzet
We starten met een online bijeenkomst waarin we alvast kennis met elkaar maken en je verdiepende informatie hoort over zowel de achtergronden van tantra als over het zenuwstelsel (Polyvagal Theory).

Doelgroep
Deze cursus is bedoeld voor mensen die al eerder workshops en cursussen (zoals de Tantric Journey of de Intensive) bij mij gevolgd hebben. Enige stevigheid en wat lef om je eigen proces echt aan te gaan is nodig. De cursus is ook vooral gericht op mensen die zonder hun partner komen, maar stellen die ook openstaan voor contact met andere deelnemers zijn eveneens welkom. Hoewel alle leeftijden welkom zijn is het goed om te weten dat de meeste deelnemers tussen de 25 en 40 jaar zijn.

Werkvormen
In deze vervolgcursus doen we met elkaar diverse bekende en minder bekende tantrameditaties, dans, ademwerk, lichaamswerk en vormen van aanraking en massage. Ook doen we aan sharing en inquiry. Al je ervaringen kun je gebruiken voor jouw persoonlijke proces van ontwaken en bevrijding.

Visie
In beide cursussen maken we zowel gebruik van technieken uit westerse neo-tantra (met invloeden van Osho), als uit klassieke shaiva (hindoeïstische) tantra. We verbinden zo oude oosterse bronnen met het moderne westerse leven.

Groepsgrootte
 Vanwege de coronamaatregelen werken we in een grote ruimte in Utrecht waar je alleen met je aanraakmaatje van die avond binnen 1,5 meter komt.

Kosten
De kosten per cursus zijn 199 Euro incl. btw.

Locatie
Utrecht (vrouwengroep) of Bilthoven (gemengde m/v groep) 

Begeleiding
De cursus wordt begeleid door Wendy Doeleman, ondersteund door een vast team. Wendy geeft sinds 2010 tantraworkshops.

Gezondheid
Ik ga er vanuit dat je geestelijke en lichamelijk gezondheid goed is. Heb je hier vragen over, neem dan contact met mij op: wendy@blissyourbody.nl.

Coronamaatregelen
We houden ons zo veel als mogelijk aan de coronamaatregelen zoals die momenteel gelden. Dat wil zeggen dat we de nodige hygiënemaatregelen treffen (handen wassen, goede ventilatie) en dat we de groepsgrootte aanpassen aan de grootte van de zaal. We gebruiken de mogelijkheid, zoals ook massage-opleidingen dat doen, van één maatje per avond. Met deze persoon kun je nabij zijn. Het vinden van een maatje gebeurt op de avond zelf en is onderdeel van je proces. Het zal iedere keer een andere persoon zijn. In de gemengde groepen werk je zowel met vrouwen als mannen.
Je verklaart van te voren dat je thuis zult blijven als je coronagerelateerde klachten hebt en/of positief getest bent en houd je hieraan. Dit geldt uiteraard ook voor mij en de assistenten. Als je er niet live bij kunt zijn, kun je (prima) via Zoom meedoen.
Hoewel we in zorgvuldigheid werken, zijn we toch met een groep gedurende een aantal uur in één ruimte. Dit betekent dat er altijd een risico op besmetting is. We gaan er vanuit dat je bereid bent dit risico te nemen. Indien achteraf blijkt dat een andere deelnemer positief getest is en jij nabij met deze persoon bent geweest, kan de GGD je verzoeken om 10 dagen in quarantaine te gaan. We gaan er vanuit dat je daartoe bereid bent.

Aanmelden
Je kunt je aanmelden door een ticket in de ticketshop aan te schaffen. Als je nog niet bekend bent bij Bliss maar je wilt je aanmelden voor de vervolgcursus, stuur dan eerst een mail waarin je schrijft welke tantra-ervaring je elders hebt opgedaan.

Annuleren
Voor de cursus gelden de reguliere annuleringsvoorwaarden. Mocht je een van de live avonden niet mee kunnen doen, bijvoorbeeld vanwege verkoudheidsklachten dan krijg je geen geld terug. Wel kun je dan via Zoom meedoen. Mocht je uiteindelijk drie of vier live avonden om gezondheidsredenen moeten missen, dan zoeken we samen naar een redelijke oplossing.

Voor info en vragen kun je mij mailen: wendy@blissyourbody.nl.

DATA PER CURSUS

Data introductiecursus m/v (VOL)

  • Nog niet bekend (2021)

Data introductiecursus WOMEN ONLY

  • Nog niet bekend (2021)

Data vervolgcursus m/v – met EXTRA BONUS LIVE AVOND!

  • Dinsdag 3 november van 19.00 – 21.30 uur (online)
  • 10, 17 en 26 november en 8 december van 19.00 uur tot 22.30 uur (live)

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief.
Je ontvangt gratis het Shiva Shakti Spel, waarin je kennismaakt met allerlei actieve meditaties!

Dank je wel! Check je mailbox om je aanmelding te bevestigen.