Tantric Journey – introductiecursus & vervolgcursus

Opzet
Dit najaar bestaat de Tantric Journey uit twee korte cursussen van ieder 4 avonden. Er is een introductiecursus voor nieuwkomers in tantra en een vervolgcursus voor mensen die al het nodige in tantra hebben gedaan.

Omdat ik er vanuit ga dat er in het najaar nog coronamaatregelen gelden, is de opzet zo dat we altijd eerst een meditatie op onszelf doen. Vervolgens ontmoet je per avond één maatje met wie je een meditatie samen kunt doen en desgewenst ook in aanraking kunt zijn.
Mocht de situatie in positieve zin veranderen, dan bewegen we uiteraard flexibel mee.

1. Introductiecursus (voor beginners) – start 14 september

Opzet
We starten met een online bijeenkomst waarin we alvast kennis met elkaar maken en je informatie hoort over zowel de achtergronden van tantra als over het zenuwstelsel (Polyvagal Theory). Dit alles geeft je een mooie basis voor de 3 live avonden.

Doelgroep
Deze cursus staat open voor jonge mensen t/m 40 jaar. Je hoeft geen ervaring met tantra te hebben, maar enige ervaring met bijvoorbeeld andere vormen van meditatie zullen je wel helpen. De cursus is vooral gericht op mensen die zonder hun partner komen. Stellen die ook openstaan voor contact met andere deelnemers zijn eveneens welkom.

Werkvormen
In deze introductiecursus leer je zowel individuele meditaties als ook meditaties die je samen met iemand kunt doen. We doen verder aan dans, rustig ademwerk, lichaamswerk, het delen van ervaringen en ontspannen aanraking (op de kleren).

Doorstromen
Aan het eind van deze introcursus kun je doorstromen naar de vervolgcursus. Het kan ook dat we hier eerst nog overleg over hebben.

2. Vervolgcursus (voor mensen met tantra-ervaring) – start 20 september en op 3 november

Opzet
We starten met een online bijeenkomst waarin we alvast kennis met elkaar maken en je verdiepende informatie hoort over zowel de achtergronden van tantra als over het zenuwstelsel (Polyvagal Theory).

Doelgroep
Deze cursus is bedoeld voor mensen die al eerder workshops en cursussen (zoals de Tantric Journey of de Intensive) bij mij gevolgd hebben. Enige stevigheid en wat lef om je eigen proces echt aan te gaan is nodig. De cursus is ook vooral gericht op mensen die zonder hun partner komen, maar stellen die ook openstaan voor contact met andere deelnemers zijn eveneens welkom. Hoewel alle leeftijden welkom zijn is het goed om te weten dat de meeste deelnemers tussen de 25 en 40 jaar zijn.

Werkvormen
In deze vervolgcursus doen we met elkaar diverse bekende en minder bekende tantrameditaties, dans, ademwerk, lichaamswerk en vormen van aanraking en massage. Ook doen we aan sharing en inquiry. Al je ervaringen kun je gebruiken voor jouw persoonlijke proces van ontwaken en bevrijding.

Visie
In beide cursussen maken we zowel gebruik van technieken uit westerse neo-tantra (met invloeden van Osho), als uit klassieke shaiva (hindoeïstische) tantra. We verbinden zo oude oosterse bronnen met het moderne westerse leven.

Groepsgrootte
Mede vanwege de coronamaatregelen werken we met een beperkte groep in de ruimte. Op de locatie in Bilthoven betekent dit dat er 14 tot 16 deelnemers (in plaats van 24) zullen zijn. Intiem en persoonlijk dus!

Kosten
De kosten per cursus zijn 199 Euro incl. btw.

Locatie
Bilthoven (bij Utrecht) 

Begeleiding
De cursus wordt begeleid door Wendy Doeleman, ondersteund door een vast team. Wendy geeft sinds 2010 tantraworkshops.

Gezondheid
Ik ga er vanuit dat je geestelijke en lichamelijk gezondheid goed is. Heb je hier vragen over, neem dan contact met mij op: wendy@blissyourbody.nl.

Coronamaatregelen
We houden ons zo veel als mogelijk aan de coronamaatregelen die vermoedelijk in september ook nog gelden. Dat wil zeggen dat we de nodige hygienemaatregelen treffen (handen wassen, goede ventilatie) en dat we met een kleinere groep zijn zodat 1,5 meter afstand mogelijk is. Wel gebruiken we de mogelijkheid, zoals ook massage-opleidingen dat doen, van één maatje per avond. Met deze persoon kun je nabij zijn. Het vinden van een maatje gebeurt op de avond zelf en is onderdeel van je proces. Het zal iedere keer een andere persoon zijn (vrouw of man).
Je verklaart van te voren dat je thuis zult blijven als je coronagerelateerde klachten hebt en/of positief getest bent en houd je hieraan. Dit geldt uiteraard ook voor mij en de assistenten.
Hoewel we in zorgvuldigheid werken, zijn we toch met een groep gedurende een aantal uur in één ruimte. Dit betekent dat er altijd een risico op besmetting is. We gaan er vanuit dat je bereid bent dit risico te nemen. Indien achteraf blijkt dat een andere deelnemer positief getest is en jij nabij met deze persoon bent geweest, kan de GGD je verzoeken om 2 weken in quarantaine te gaan. We gaan er vanuit dat je daartoe bereid bent.

En nogmaals: mocht de situatie in positieve zin veranderen, dan bewegen we uiteraard flexibel mee.

Aanmelden
Je kunt je aanmelden door een ticket in de ticketshop aan te schaffen. Als je nog niet bekend bent bij Bliss maar je wilt je aanmelden voor de vervolgcursus, stuur dan eerst een mail waarin je schrijft welke tantra-ervaring je elders hebt opgedaan.

Annuleren
Voor de cursus gelden de reguliere annuleringsvoorwaarden. Mocht je een van de live avonden niet mee kunnen doen, bijvoorbeeld vanwege verkoudheidsklachten dan krijg je geen geld terug. Wel zal ik zo veel mogelijk aan meditaties online zetten zodat je de meditatie(s) thuis kunt doen. Mocht je uiteindelijk twee of meer live avonden moeten missen, dan zoeken we samen naar een redelijke oplossing.

Voor info en vragen kun je mij mailen: wendy@blissyourbody.nl.

DATA PER CURSUS

Data introductiecursus

  • Maandag 14 september van 19.00 – 21.45 uur (online)
  • Vrijdag 18 september, 2 en 16 oktober van 19.00 – 22.30 uur (live)

Data vervolgcursus

Je kunt kiezen uit twee startdata. Beide groepen hebben dezelfde inhoud.

Septembergroep

  • Zondag 20 september 19.15 – 21.45 uur (online)
  • Zondag 27 september,  4 en 18 oktober van 18.45 – 22.15 uur (live)

Novembergroep (aanmelden kan vanaf september)

  • Dinsdag 3 november van 19.15 – 21.45 uur (online)
  • Zondag 8, 15 en 29 november van 18.45 uur 22.15 uur (live)

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief.
Je ontvangt gratis het Shiva Shakti Spel, waarin je kennismaakt met allerlei actieve meditaties!

Dank je wel! Check je mailbox om je aanmelding te bevestigen.