Voel jij ook een verlangen?

Een verlangen naar nabijheid, samenzijn en samensmelten?

Hieronder vind je twee korte meditaties die je misschien juist nú zou willen doen.

In de ene meditatie kun je heel tantrisch spelen met een verlangen. Een verlangen naar een pizza, een knuffelberg, een relatie, een kind, een tantraworkshop waarin álles mag en kan…

In de andere meditatie kun je helemaal zakken in het gevoel van samensmelten. Voor deze meditatie heb je overigens een voorwerp nodig. Maar dat kan ook simpelweg je eigen hand zijn. Of je telefoon. Of iemand tegenover je in de bus (hm, nee, daar is misschien toch consent voor nodig). Het hoeft in ieder geval zeker geen tantrisch verantwoorde shiva lingam of ander voorwerp van je altaar te zijn.

Bij iedere meditatie lees ik de bijbehorende techniek uit de Vijnana Bhairava Tantra voor. Dat is niet altijd een makkelijke tekst, dus wellicht valt er niet gelijk een kwartje. Maar dat is niet erg. Kijk vooral of je iets met de techniek kunt. Enige meditatie-ervaring is waarschijnlijk wel nodig om de kern ervan te kunnen voelen. En weet: bij de Vijnana Bhairava Tantra kunnen nooit alle 112 technieken bij je resoneren. Mochten deze meditaties jou dus niets doen, geef dan nog niet op. Binnenkort maak ik nog een paar andere opnames.

Meditatie ‘Spelen met de energie van verlangen’

Meditatie ‘Samensmelten in bewustzijn’

Moving in Stillness
In de zomerretreat Moving in Stillness (YOUNG) doen we verschillende meditaties uit de Vijnana Bhairava Tantra (VBT). Je kunt je voorstellen dat je bijvoorbeeld het samensmelten uit bovenstaande meditatie eerst met een bloem doet, dan met een voorwerp van het altaar, dan met je eten en dan uiteindelijk met een andere deelnemer. Meer en meer kun je zo opgaan in de ervaring van non-dualiteit. Deze retreat vindt plaats bij Centrum Athanor in Lochem, van 31 juli t/m 5 augustus. De vroegboekprijs geldt bij aanmelding tot 15 juli. Er zijn nog 4 plekken vrij!

Meer begrijpen van de Vijnana Bhairava Tantra (VBT)?
In onderstaande podcast vertel ik over de achtergronden van de VBT, zodat je de bijbehorende meditaties misschien nog wat makkelijker kunt begrijpen. Op maandag 6 juli geef ik een gratis webinar waar we o.a. weer een andere VBT-meditatie zullen doen.

Vragen?
Neem gerust contact met mij op: wendy@blissyourbody.nl

Hier vind je een overzicht van al mijn podcasts.

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief.
Je ontvangt gratis het Shiva Shakti Spel, waarin je kennismaakt met allerlei actieve meditaties!

Dank je wel! Check je mailbox om je aanmelding te bevestigen.